FORMULA 1

Formula 1: Ο Αλόνσο απόλυτα ευτυχής στην πρώτη του επαφή με την Aston Martin

Ο Φερνάντο Αλόνσο
Ο Φερνάντο Αλόνσο ASTON MARTIN F1

Ο Φερνάντο Αλόνσο δήλωσε "πάνω από 100 τοις εκατό" ικανοποιημένος για τη μεταγραφή του στην Aston Martin, μετά τις πρώτες του δοκιμές με τη νέα του ομάδα σήμερα (22/11) στο Άμπου Ντάμπι.

Έπειτα απο δύο άνυδρα χρόνια στην Alpine, ο Φερνάντο Αλόνσο υπέγραψε διετές συμβόλαιο με την Aston Martin F1 -αντικαθιστώντας το Σεμπάστιαν Φέτελ, που αποχώρησε από τη Formula 1- και το ανακοίνωσε εντελώς απρόσμενα τον περασμένο Ιούλιο.

Η Alpine δέχθηκε να αποδεσμεύσει τον Ισπανό πριν το τέλος του έτους, για να αποκτήσει το δικαίωμα να λάβει μέρος στις σημερινές (22/11) δοκιμές των ελαστικών της Pirelli του 2023 - και ο 41χρονος δήλωσε απόλυτα ικανοποιημένος με τη νέα του ομάδα.

Στο κόκπιτ της φετινής Aston Martin AMR22, ο Αλόνσο συμπλήρωσε μέχρι το μεσημεριανό διάλειμμα 97 γύρους και πέτυχε τον τρίτο χρόνο (1:26.312) - δηλώνοντας «ευχάριστα έκπληκτος από τα πάντα». Μετά την ωριαία διακοπή για το γεύμα των ομάδων, στο αυτοκίνητο πέρασε ο Λανς Στρολ.

"Αισθάνομαι πολύ πιο αισιόδοξος τώρα", είπε το μεσημέρι ο Αλόνσο, σε σχέση με την αισιοδοξία που είχε για τη μετακίνησή του στην Aston Martin πριν από αυτή τη δοκιμή. "Όταν υπέγραψα στην Aston Martin, ήμουν 90% χαρούμενος. Όταν άρχισαν να βελτιώνονται, και τελείωσαν τη χρονιά τόσο θετικά, ήμουν 100%. Σήμερα το πρωί ήμουν 100%, και τώρα είμαι πάνω από 100 τοις εκατό".

Ο Ισπανός συνέχισε, επιπλέον, λέγοντας πως "το φετινό αυτοκίνητο δεν είναι πουθενά κοντά σε αυτό που θα έχουμε του χρόνου. (Οι σημερινές δοκιμές) δεν είχαν να κάνουν με την απόκτηση αυτοπεποίθησης ή κάτι τέτοιο, διότι έτσι κι αλλιώς δεν πρόκειται να υπάρχει κάποια συνέχεια με αυτό το αυτοκίνητο.

Σίγουρα, (η Aston Martin) είχε ένα πολύ καλό τριήμερο εδώ, ο Σεμπάστιαν (Φέτελ) ήταν μπροστά από μένα στις κατατακτήριες, οπότε δεν νομίζω ότι υπήρξε και τόση διαφορά ανάμεσα στην Aston Martin και στην Alpine αυτό το τριήμερο. Αισθάνθηκα κι εγώ κάτι παρόμοιο, ένιωσα ότι είναι ένα πολύ ανταγωνιστικό αυτοκίνητο. Και οι δύο Aston Martin βαθμολογήθηκαν, συνεπώς έτσι κι αλλιώς είναι ένα καλό μονοθέσιο".

Ο 41χρονος στάθηκε επίσης και στην αξιοπιστία της μονάδας ισχύος της Mercedes που για πρώτη φορά οδήγησε σήμερα, αξιοπιστία που τόσο πολύ του έλειψε από τον κινητήρα της Alpine (Renault) και τον ανάγκασε σε πολλαπλές εγκαταλείψεις στη σεζόν του 2022 - ακόμα και στο φινάλε του Άμπου Ντάμπι:

"Όταν μου είπαν πόσα χιλιόμετρα έχει κάνει αυτός ο κινητήρας, χθες το βράδυ, ανησύχησα. Είπα ότι αυτός ο αριθμός είναι λίγο υψηλός για τα δικά μου δεδομένα. Αλλά κάναμε 97 γύρους χωρίς κανένα πρόβλημα, κι αυτό είναι αναμφίβολα εξαιρετικό".

TAGS FORMULA 1 F1 ΦΕΡΝΑΝΤΟ ΑΛΟΝΣΟ ASTON MARTIN
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ