FORMULA 1

Formula 1: Ντεμπούτο του Μπότας με την Alfa Romeo την πρώτη μέρα δοκιμών στο Άμπου Ντάμπι

Ο Μπότας με το μονοθέσιο της Alfa Romeo
Ο Μπότας με το μονοθέσιο της Alfa Romeo FORMULA 1

Δύο μέρες μετά τη στέψη του νέου πρωταθλητή Μαξ Φερστάπεν στο Άμπου Ντάμπι, οι ομάδες έμειναν στην πίστα της Μέσης Ανατολής για τις καθιερωμένες δοκιμές των νέων οδηγών και όσων άλλαξαν ομάδα - καθώς και των νέων ελαστικών 18'' του 2022.

Μετά από πέντε χρόνια στο κόκπιτ της Mercedes, ο Βάλτερι Μπότας μεταπήδησε στην Alfa Romeo και σήμερα (14/12) πήρε την πρώτη «γεύση» από τον μονοθέσιο της ομάδας του Χίνβιλ, την πρώτη μέρα των δοκιμών στο Άμπου Ντάμπι - καθώς τον ταχύτερο χρόνο σημείωσε ο Νικ ντε Βριές με τη Mercedes W12.

Δεύτερος, αν και με χρόνο 1,3'' αργότερο από τον Ντε Βριές, ήταν ο Λίαμ Λόσον, στο ντεμπούτο του με μονοθέσιο F1 στο κόκπιτ της Alpha Tauri, ενώ ακολούθησε στα 6 χιλιοστά πίσω από τον Λόσον ο πρωταθλητής της Formula 2 Όσκαρ Πιάστρι, με την Alpine.

Με τη McLaren συμμετείχε ο πρωταγωνιστής των αμερικανικών IndyCars Πέιτο Ο' Ουάρντ, που συμπλήρωσε πάνω από δύο αποστάσεις αγώνων (και έκανε τον 4ο χρόνο), ενώ μαζί με τον Μπότας (που συμμετείχε με την άδεια της Mercedes και λευκή φόρμα) σήμερα έκανε το ντεμπούτο του με την Alfa Romeo και ο Κινέζος δεύτερος οδηγός της ομάδας, Γκουανγιού Τσόου, που έγραψε τον 5ο χρόνο.

Στη Red Bull έκανε το ντεμπούτο του ο οδηγός της Ακαδημίας της, Γιούρι Βιπς, ο οποίος είχε ατύχημα στη στροφή 14 και έβγαλε τις κόκκινες σημαίνες, διακόπτωντας τις δοκιμές. Με την Aston Martin συμμετείχε ο Νικ Γιελόλι, με τη Ferrari ο Αντόνιο Φουόκο και ο Ρόμπερτ Σβάρτσμαν, και με τη Williams ο Αμερικανός Λόγκαν Σάρτζεαντ.

Από τους οδηγούς που δοκίμαζαν τα ελαστικά 18'' του 2022 ταχύτερος ήταν ο Ντάνιελ Ρικιάρντο, με το ειδικά τροποποιημένο (φετινό) μονοθέσιο δοκιμών της McLaren. Ο καλύτερος χρόνος του Αυστραλού ήταν 1,6'' πιο αργός από το χρόνο του Ο' Ουάρντ, με την κανονική φετινή McLaren MCL35.

Από τους καθιερωμένους οδηγούς της F1, πλην των παραπάνω, συμμετείχαν στις δοκιμές δοκιμάζοντας τα ελαστικά της επόμενης σεζόν επίσης ο Μαξ Φερστάπεν για την RBR, ο Εστεμπάν Οκόν για την Alpine, ο Τζορτζ Ράσελ για τη Mercedes και ο Μικ Σουμάχερ για τη Haas.

Αύριο (15/12) θα είναι η δεύτερη και τελευταία ημέρα δοκιμών στο Άμπου Ντάμπι, και αυτή τη φορά οι ομάδες επιτρέπειται να έχουν μόνο νέους, πρωτοεμφανιζόμενους οδηγούς στα μονοθέσιά τους.

TAGS FORMULA 1 ΒΑΛΤΕΡΙ ΜΠΟΤΑΣ GP ΑΜΠΟΥ ΝΤΑΜΠΙ ALFA ROMEO
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ