FORMULA 1

Formula 1: Η Mercedes υπέγραψε τον Μικ Σουμάχερ για τρίτο οδηγό το 2023

Ο Μικ Σουμάχερ υπογράφει στη Mercendes
Ο Μικ Σουμάχερ υπογράφει στη Mercendes MERCEDES AMG F1 MEDIA

Ο Μίκ Σουμάχερ μετακομίζει από τη Haas F1 στη Mercedes, καθώς η ομάδα του Μπράκλεϊ ανακοίνωσε ότι ο νεαρός Γερμανός θα είναι ο εφεδρικός οδηγός της του χρόνου στη Formula 1.

Σε πρόσφατες δηλώσεις του ο διευθυντής της Mercedes F1, Τότο Βολφ, είχε πει ότι "η οικογένεια Σουμάχερ πάντα θα είναι μέρος της Mercedes" προϊδεάζοντας για την πρόσληψη του Μικ Σουμάχερ στη θέση του εφεδρικού οδηγού και οδηγού δοκιμών, που εντέλει ανακοινώθηκε επίσημα σήμερα. Για την ίδια θέση η Mercedes είχε συνολιμίες και με τον Ντάνιελ Ρικιάρντο, πριν ανακοινωθεί η επιστροφή του Αυστραλού στη Red Bull Racing.

Λίγα λεπτά πριν από την ανακοίνωση της Mercedes, η Ferrari έκανε τη δική της επίσημη ανακοίνωση ότι ο 23χρονος Γερμανός δεν ανήκει πλέον στην Ακαδημία νέων οδηγών της Scuderia - όπως ίσχυε τα τελευταία χρόνια. Αυτή η πληροφορία είχε επίσης διαρρεύσει τον περασμένο Νοέμβριο, αλλά τώρα επιβεβαιώθηκε και τυπικά.

Ο Μικ θα ταξιδέψει σε όλα τα GP του 2023 για την περίπτωση που χρειαστεί να αντικαταστήσει κάποιον εκ των Λιούις Χάμιλτον ή Τζορτζ Ράσελ. Ενδιάμεσα, θα εργάζεται στον προσομοιωτή του Μπράκλεϊ για την εξέλιξη του μονοθεσίου.

Δεδομένου ότι η Mercedes F1 επενδύει στον Τζορτζ Ράσελ για να γίνει ο μελλοντικός της οδηγός-ηγέτης, και ετοιμάζεται αυτό το χειμώνα να ανανεώσει το συμβόλαιο του Χάμιλτον για άλλα δύο χρόνια (μέχρι το τέλος του 2025), ο Μικ Σουμάχερ δεν τρέφει ελπίδες ότι θα εξασφαλίσει στο άμεσο μέλλον μια αγωνιστική θέση με την πρώην πρωταθλήτρια της Formula 1.

Θυμίζουμε ότι πρόσφατα η Haas F1 ανακοίνωσε ότι δεν θα ανανέωνε το συμβόλαιό της με τον Γερμανό για το 2023, και αντ' αυτού επέλεξε τον 35χρονο συμπατριώτη του Νίκο Χούλκενμπεργκ, με την ελπίδα ότι η εμπειρία του θα βοηθήσει την ομάδα στη συλλογή βαθμών το 2023 για την ανέλιξή της στη βαθμολογία.

"Ο Μικ είναι ένας ταλαντούχος νέος οδηγός και είμαστε πολύ χαρούμενοι που γίνεται μέλος της ομάδας μας", είπε ο Βολφ. "Δουλεύει σκληρά, έχει ήρεμη και μεθοδική προσέγγιση, και είναι ακόμα διψασμένος να μάθει και να βελτιωθεί ως οδηγός. Όλες αυτές είναι σημαντικές αξίες, και είμαστε ενθουσιασμένοι που θα μας βοηθήσει να εξελίξουμε τη W14. Γνωρίζουμε επίσης ότι με δύο χρόνια εμπειρία στα GP, θα είναι έτοιμος να μπει στο αυτοκίνητο και να αγωνιστεί αν χρειαστεί".

Ο Μικ είπε, από την πλευρά του: "Θεωρώ ότι αυτή είναι μια νέα αρχή, και είμαι ευγνώμων στον Τότο και σε όλους όσους με εμπιστεύθηκαν. Η F1 είναι ένας τόσο συναρπαστικός κόσμος, και ποτέ δεν παύεις να μαθαίνεις. Συνεπώς, ανυπονομώ να απορροφήσω περισσότερη γνώση, και να αφιερώσω όλες τις προσπάθειές μου για το όφελος της ομάδας της Mercedes".

Όσο για τη Ferrari, με την οποία ο Μίκαελ Σουμάχερ κέρδισε την περίοδο 2000-'04 πέντε από τα επτά παγκόσμια πρωταθλήματά του, ανακοίνωσε την αποχώρηση του Μικ από την Ακαδημία της μετά από το 2019. Σε αυτά τα τέσσερα χρόνια τον υποστήριξε στη Formula 2, όπου έγινε πρωταθλητής το 2020, του προσέφερε την ευκαιρία δοκιμών στη F1 και τον βοήθησε να εξασφαλίσει τη θέση στη Haas F1. Όμως, φέτος έχασε την πίστη του στον Γερμανό, όταν ο βετεράνος Κέβιν Μάγκνουσεν ήταν σταθερά ταχύτερός του στα GP.

TAGS FORMULA 1 F1 MERCEDES F1 ΜΙΚ ΣΟΥΜΑΧΕΡ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ