FORMULA 1

Formula 1, GP Σιγκαπούρης: Ξανά ταχύτερη η Ferrari στις δεύτερες δοκιμές, πολύ μακριά οι Red Bull

Ferrari driver Carlos Sainz of Spain steers his car during the second practice session of the Singapore Formula One Grand Prix at the Marina Bay Street Circuit, Singapore,Friday, Sept. 15, 2023. (AP Photo/Vincent Thian)
Ferrari driver Carlos Sainz of Spain steers his car during the second practice session of the Singapore Formula One Grand Prix at the Marina Bay Street Circuit, Singapore,Friday, Sept. 15, 2023. (AP Photo/Vincent Thian) AP IMAGES

Η Scuderia έκανε το 1-2 και στη δεύτερη περίοδο ελεύθερων δοκιμών του GP Σιγκαπούρης, αυτή τη φορά με τον Κάρλος Σάινθ οριακά εμπρός από τον Σαρλ Λεκλέρ. Στα επτά δέκατα μακριά οι δύο Red Bull, με προβλήματα στις ρυθμίσεις της RB19.

Μόλις 18 χιλιοστά του δευτερολέπτου χώρισαν τους Κάρλος Σάινθ και Σαρλ Λεκλέρ στην κορυφή των δεύτερων ελεύθερων δοκιμών του GP Σιγκαπούρης, 15ου γύρου του φετινού πρωταθλήματος της Formula 1, καθώς έπεσε η νύχτα στο ασιατικό λιμάνι.

Η Ferrari ήταν στις προσομοιώσεις δοκιμών κατάταξης με τη μαλακή γόμα δύο δέκατα ταχύτερη του πλησιέστερου άλλου μονοθεσίου, που ήταν η Mercedes W14 του Τζορτζ Ράσελ, αλλά το κυριότερο επτά δέκατα πιο γρήγορη από τις Red Bull RB19 του Σέρτζιο Πέρεζ και του Μαξ Φερστάπεν, που χωρίστηκαν από 0,040'' υπέρ του Μεξικανού.

Και οι δύο οδηγοί της πρωταθλήτριας ανέφεραν προβλήματα αστάθειας της ουράς του μονοθεσίου του Μίλτον Κινς, με όλους τους τύπους γόμας. Ενδεικτική ήταν η αποτυχία του Φερστάπεν νωρίς στη διαδικασία, με τη μέση γόμα, να καταφέρει να μείνει στο κερμπ της εξόδου της στροφής 13, καθώς και η δήλωση του Πέρεζ πως "σε κάθε σημείο φρεναρίσματος νιώθω ότι θα προσκρούσω στις μπαριέρες".

Η δεύτερη περίοδος ελεύθερων δοκιμών του GP Σιγκαπούρης,
Η δεύτερη περίοδος ελεύθερων δοκιμών του GP Σιγκαπούρης,

Έτσι, η RBR έχει αρκετή δουλειά απόψε στην ανάλυση των σημερινών δεδομένων για να καταφέρει να αποτρέψει αύριο τη δεύτερη διαδοχική πολ ποζίσιον της Ferrari, για την οποία άφησε αισιοδοξία στη Scuderia η σημερινή απόδοση των δύο SF-23. Ειδικά της δεύτερης περιόδου των δοκιμών, που διεξήχθη σε ώρα αντίστοιχη των δοκιμών κατάταξης και στις χαμηλότερες νυχτερινές θερμοκρασίες.

Πριν τους γύρους με τη μαλακή γόμα ο Λεκλέρ ήταν ο ταχύτερος όλων με τη μέση και έδειξε, επίσης, να έχει αρκετά καλό γυρολόγιο με αυτό το σετ ελαστικών στις συστοιχίες γύρων - ενόψει και του αγώνα της Κυριακής. Ο Μονεγάσκος ήταν με τη μέση γόμα δυόμισι δέκατα ταχύτερος από τον Σάινθ, που βρισκόταν αρχικά στην κορυφή των χρόνων.

Από την κορυφή με τη μέση γόμα πέρασε και ο Φερνάντο Αλόνσο με την Aston Martin AMR23, ο οποίος φάνηκε επίσης ανταγωνιστικός και στον έναν γύρο με τη μαλακή γόμα καθώς έγραψε τον τέταρτο χρόνο, εμπρός από τις Red Bull και ένα δέκατο πίσω από τη Mercedes του Ράσελ.

Ο Σάινθ ήταν πιο αργός στα δύο πρώτα τμήματα της πίστας στο γύρο που του χάρισε την πρώτη θέση, ενώ στο τρίτο ο Λεκλέρ είχε δύο αποσταθεροποιήσεις της ουράς στις εξόδους των τροχών 18 και 19 που φαίνεται πως του κόστισαν τον ελάχιστο χρόνο που τον έριξε εντέλει στη δεύτερη θέση.

Παρόλα αυτά, και οι δύο οδηγοί της Ferrari δείχνουν να είναι σε πολύ καλό δρόμο με τη ρύθμιση της SF-23. Σε αντίθεση, βεβαίως, με τους οδηγούς της Red Bull αλλά και της Mercedes, καθώς -παρότι έγραψε τον τρίτο χρόνο- ο Ράσελ είχε αρκετές στιγμές αποσταθεροποίησης της ουράς της W14.

Και ο Λιούις Χάμιλτον, τέσσερις φορές νικητής στη Σιγκαπούρη, με τον πέμπτο χρόνο επίσης δεν έδειχνε απόλυτα ικανοποιημένος, αν και ήταν περίπου ενάμισι δέκατο ταχύτερος από τον Λάντο Νόρις με τη βαρέως αναβαθμισμένη McLaren MCL60.

TAGS FORMULA 1 F1 GP ΣΙΓΚΑΠΟΥΡΗΣ FERRARI ΣΑΡΛ ΛΕΚΛΕΡ RED BULL ΚΑΡΛΟΣ ΣΑΙΝΘ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ