FORMULA 1

Formula 1, GP Ουγγαρίας: Ο Λεκλέρ 15 χιλιοστά ταχύτερος του Νόρις στις δεύτερες δοκιμές

Ο Σαρλ Λεκλέρ στο Σίλβερστοουν
Ο Σαρλ Λεκλέρ στο Σίλβερστοουν AP PHOTO/LUCA BRUNO

Ο Σαρλ Λεκλέρ της Ferrari και ο Λάντο Νόρις της McLaren ήταν οι πρωτγωνιστές της δεύτερης περιόδου ελεύθερων δοκιμών του GP της Βουδαπέστης. Την πρώτη τριάδα έκλεισε ο Πιέρ Γκασλί της Alpine, εκτός δεκάδας οι Φερστάπεν-Πέρεζ της Red Bull.

Σε στεγνές και ηλιόλουστες συνθήκες, αντί με τη βροχή της πρώτης περιόδου, διεξήχθησαν οι δεύτερες ελεύθερες δοκιμές του GP Ουγγαρίας -11ου φετινού γύρου της Formula 1- στις οποίες ταχύτερος ήταν ο Σαρλ Λεκλέρ της Ferrari με ισχνή διαφορά από τον Λάντο Νόρις της McLaren.

Από την απρόσμενη πρώτη τριάδα έλειπε ο συνηθισμένος πρωταγωνιστής της φετινής F1, Μαξ Φερστάπεν, που έκανε μόλις τον 11ο χρόνο με διαφορά 6 δεκάτων από τον Λεκλέρ - όπως και ο Σέρτζιο Πέρεζ που έμεινε στην 18η θέση, πιθανώς και με τις συνέπειες του ατυχήματός του στις πρώτες δοκιμές. Ο πρωταθλητής έκανε μόνο 18 γύρους, ενώ ο Μεξικανός ακόμα λιγότερους - 13.

Επίσης, οι δοκιμές δεν κύλησαν καλά ούτε για τη Mercedes: καθώς ο Λιούις Χάμιλτον εξέφραζε παράπονα για την έλλειψη πρόσφυσης της Mercedes W14 στο αργό και στενό σιρκουί του Ουγγαρόρινγκ, ο επτάκις πρωταθλητής και ο Τζορτζ Ράσελ έμειναν εκτός 15άδας, και πάνω από ένα δευτερόλεπτο μακριά από την κορυφή.

Το πρώτο ημίωρο αφιερώθηκε από την πλειοψηφία των ομάδων στη συλλογή δεδομένων για τη μέση γόμα -και για κάποιους με τη σκληρή- της Pirelli. Παρόλα αυτά, οι δύο Williams βγήκαν από νωρίς με τη μαλακή γόμα και για αρκετή ώρα επικεφαλής της κατάταξης ήταν ο Λόγκαν Σάρτζεαντ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι σε εκείνο το χρονικό σημείο οι πρώτοι γρήγοροι γύροι του Μαξ Φερστάπεν και του Σέρτζιο Πέρεζ, με τη μαλακή γόμα στις δύο σημαντικά αναβαθμισμένες Red Bull RB19, δεν ήταν ταχύτεροι από τον χρόνο του Αμερικανού της Williams. Ο χρόνος του Φερστάπεν, πιο συγκεκριμένα, απείχε 75 χιλιοστά του δευτερολέπτου από τον ταχύτερο του Σάρτζεαντ.

Formula 1, GP Ουγγαρίας: Ο Λεκλέρ 15 χιλιοστά ταχύτερος του Νόρις στις δεύτερες δοκιμές

Ο ομόλογός του Άλεξ Άλμπον κατάφερε με έναν δεύτερο γύρο κατά 0,2'' ταχύτερο να ανέβει στην κορυφή με τη μαλακή γόμα - όμως ο Αγγλο-Ταϊλανδός δεν έμεινε πολλή ώρα εκεί, διότι περίπου στο ημίωρο άρχισαν όλοι τις προσομοιώσεις των δοκιμών κατάταξης με τα ίδια ελαστικά.

Από την κρυφή τότε πέρασε ο Λανς Στρολ, ο Νίκο Χουέλκενμπεργκ και ο Γιούκι Τσουνόντα, έπειτα τον ταχύτερο γύρο έγραψε ο Νόρις με τη McLaren MCL60 και τελικά ο Λεκλέρ έγραψε το 1:17.686 -με διαφορά μόλις 15 χιλιοστών από τον Νόρις- που έμελλε να μείνει ο ταχύτερος χρόνος μέχρι τέλους.

Ο Φερστάπεν προσπάθησε και πάλι να απαντήσει αλλά απέτυχε, αν και πρέπει να σημειωθεί ότι ο Ολλανδός συμμετείχε σε όλη τη διάρκεια αυτών των δοκιμών με το ίδιο σετ μαλακής γόμας. Ο Πέρεζ, στο μεταξύ, επέστρεψε στη συλλογή δεδομένων με τη μέση γόμα -όπως και η πλειοψηφία των οδηγών- κι έτσι οι χρόνοι στην κορυφή δεν άλλαξαν μέχρι τέλους.

Ενθαρρυντικές ήταν οι δοκιμές και για την Alpine, με τον τρίτο χρόνο του Πιέρ Γκασλί και τον πέμπτο του Εστεμπάν Οκόν, σε μια πίστα που δείχνει -όπως άλλωστε και το Μονακό- να ταιριάζει στην Α523.

Οι δύο Γάλλοι με τα γαλλικά μονοθέσια είχαν ανάμεσά τους τον Γιούκι Τσουνόντα, που κινήθηκε 0,35'' ταχύτερα από τον Ντάνιελ Ρικιάρντο που περιορίστηκε στην 14η θέση - πιθανώς συλλέγοντας δεδομένα ενόψει της επιστροφής του στα GP αυτό το τριήμερο, παρά κυνηγώντας τον ταχύτερο γύρο.

TAGS FORMULA 1 F1 ΣΑΡΛ ΛΕΚΛΕΡ FERRARI MCLAREN
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ