FORMULA 1

Formula 1, GP Αυστρίας: Άνετα πρώτος στο Sprint Race ο Φερστάπεν, ο Λεκλέρ με μάχη κράτησε τη 2η θέση

Ο Μαξ Φερστάπεν στο GP της Αυστρίας
Ο Μαξ Φερστάπεν στο GP της Αυστρίας 2022 AP PHOTO/MATTHIAS SCHRADER

Ο Μαξ Φερστάπεν μετά την pole positition πήρε και την νίκη στο Sprint Race του GP της Αυστρίας και θα εκκινήσει πρώτος στον αγώνα της Κυριακής. Δεύτερος ο Λεκλέρ, τρίτος ο Σάινθ, οι οποίοι έδωσαν ωραία μάχη στην εκκίνηση.

Ο Μαξ Φερστάπεν ήταν ο νικητής του Sprint Race στο GP της Αυστρίας, πήρε το μάξιμουμ των πόντων (οκτώ) και φυσικά θα εκκινήσει από την πρώτη θέση στον αγώνα της Κυριακής.

Δεύτερος είδε την καρό σημαία ο Σαρλ Λεκλέρ, ο οποίος κράτησε πίσω τον Σάινθ παρά την μάχη που έδωσαν. Θυμίζουμε πως βαθμολογούνται οι πρώτες οκτώ θέσεις, ενώ όπως τερμάτισαν το Σάββατο θα εκκινήσουν στον αγώνα.

Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή. Στην εκκίνηση ο Μαξ Φερστάπεν ξεκίνησε καλύτερα από τις δύο Ferrari και κράτησε την πρώτη του θέση. Από την άλλη, τα δύο μονοθέσια της Scuderia έδωσαν ωραία μάχη. Ο Σάινθ προσπέρασε τον Λεκλέρ, ωστόσο ο Μονεγάσκος δεν το έβαλε κάτω και κέρδισε πίσω την θέση του.

Πιο πίσω, ο Χάμιλτον είχε μία επαφή με τον Γκασλί, όταν ο Γάλλος έπεσε πάνω στο μονοθέσιο της Mercedes στην προσπάθειά του να περάσει. Πάντως και οι δύο συνέχισαν κανονικά τον αγώνα τους, δίχως πρόβλημα. Ο Πέρεθ είχε εκπληκτικό ρυθμό και το έδειξε. Αν και εκκίνηση 13ος με ωραία οδήγηση ανέβηκε έως την 5η θέση.

Ο Μαξ Φερστάπεν διατηρούσε το προβάδισμά του, χωρίς να απειλείται από τις Ferrrari. Παράλληλα, ο Λεκλέρ και ο Σάινθ δεν είχαν άλλη μάχη και διατηρούσαν μία ασφαλή απόσταση από τον 4ο Ράσελ. Ο Χάμιλτον έδινε μάχη για την πρώτη οκτάδα, ώστε να βαθμολογηθεί.

Τελικά, ο Χάμιλτον πέρασε τον Γερμανό οδηγό της Haas και πήρε την 8η θέση. Ο Φερστάπεν είδε πρώτος την καρό και πήρε τους οκτώ πόντους.

TAGS FORMULA 1 F1 GP ΑΥΣΤΡΙΑΣ RED BULL FERRARI MERCEDES F1 ΜΑΞ ΦΕΡΣΤΑΠΕΝ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ