FORMULA 1

Formula 1: Αποκάλυψη της αληθινής νέας Red Bull RB19 στο Μπαχρέιν

Formula 1: Αποκάλυψη της αληθινής νέας Red Bull RB19 στο Μπαχρέιν
AP IMAGES

Στην έναρξη του τριημέρου δοκιμών εξέλιξης των μονοθεσίων της Formula 1 του 2022, η Red Bull αποκάλυψε το πραγματικό της νέας μονοθέσιο RB19 - που είχε κρύψει στην εκδήλωση της Νέας Υόρκης. Και επεφύλασσε ορισμένες ακραίες σχεδιαστικές επιλογές.

Η πρωταθλήτρια της Formula 1 περίμενε μέχρι την τελευταία στιγμή, μέχρι το πρώτο πρωί των φετινών δοκιμών στην πίστα του Μπαχρέιν, για να αποκαλύψει το αληθινό μονοθέσιο με το οποίο θα προσπαθήσει να υποερασπιστεί τους τίτλους της στη φετινή σεζόν.

Στην εκδήλωση που έκανε στις 2 Φεβρουαρίου στη Νέα Υόρκη είχε απλώς δείξει τα -απαράλλαχτα- φετινά της χρώματα πάνω σε μια περσινή RB18, κρατώντας όλες τις επιλογές και τα φετινά σχεδιαστικά μυστικά της για σήμερα - την πρώτη από τις μόλις τρεις μέρες δοκιμών εξέλιξης, πριν ξεκινήσει η νέα σεζόν στο Μπαχρέιν στις 3-5 Μαρτίου.

Η μυστικοπάθεια της RBR συνεχίστηκε και όταν το μονοθέσιο έκανε το πρώτο του shakedown, λίγες μέρες αργότερα, στην πίστα του Σίλβερστοουν. Η ομάδα του Μίλτον Κινς δεν άφησαν να διαρρεύσει τίποτα περισσότερο από ορισμένες θολές και μακρινές εικόνες της RB19.

Μέχρι σήμερα (23/02) το πρωί, που η νέα RB19 βγήκε από το γκαράζ της RBR σε κοινή θέα. Αποκαλύποντας, έτσι, έναν ακόμη πιο ακραίο σχεδιαστικό πειραματισμό στους λεπτούς και ιδιαίτερους πλευρικούς της αεραγωγούς, σε σχέση με την RB18 του 2022.

Formula 1: Αποκάλυψη της αληθινής νέας Red Bull RB19 στο Μπαχρέιν
Red Bull RB19 AP IMAGES

Η φιλοσοφία της ανάρτησης δείχνει να παραμένει αναλλοίωτη, ενώ σημαντικές αλλαγές μπορεί να παρατηρήσει κανείς και στις πλευρές του δαπέδου - σε μια περιοχή του σχεδιασμού αρκετά σημαντική φέτος, λόγω της ανύψωσής της από το έδαφος βάσει κανονισμών. Άλλες σημαντικές σχεδιαστικές τροποποιήσεις διακρίνονται στο ρύγχος και στο κάλυμμα του κινητήρα.

Θυμίζουμε ότι για την εξέλιξη της νέας RB19, η Red Bull έχει 10% λιγότερο διαθέσιμο χρόνο στην αεροσήραγγα βάσει της ποινής που δέχθηκε (μαζί με πρόστιμο 7 εκατομμυρίων δολαρίων) για την παραβίαση του ορίου προϋπολογισμού του 2022. Οι γνώμες διχάζονται σχετικά με τις επιπτώσεις που μπορεί να έχει στην RB19 ο μειωμένος χρόνος στην αεροσήραγγα.

Ο Κρίστιαν Χόρνερ είπε πριν από λίγες μέρες ότι από σήμερα στο Μπαχρέιν θα φανεί κατά πόσο η δουλειά της ομάδας "είναι αρκετή για να προσαρμοστούμε στο μειονέκτημα που έχουμε. Είναι αναμφίβολα ένα σημαντικό μειονέκτημα, που θα κουβαλάμε μαζί μας για όλη σχεδόν τη χρονιά". Οι πρώτες ενδείξεις θα έρθουν από τον Μαξ Φερστάπεν, που γράφει από το πρωί σήμερα τα πρώτα χιλιόμετρα της RB19.

TAGS FORMULA 1 F1 RED BULL
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ