FORMULA 1

Φερστάπεν: "Τελικά εγώ έκανα λάθος και ο GP είχε δίκιο"

Red Bull Content Pool
SUZUKA, JAPAN - APRIL 07: Race winner Max Verstappen of the Netherlands and Oracle Red Bull Racing celebrates on the podium during the F1 Grand Prix of Japan at Suzuka International Racing Course on April 07, 2024 in Suzuka, Japan. RED BULL CONTENT POOL

Η νίκη του Μαξ Φερστάπεν στην Ιαπωνία δεν φαινόταν στον Ολλανδό την Παρασκευή ότι θα μπορούσε να ήταν όσο επιβλητική, όσο εντέλει αποδείχθηκε. Και αυτό είχε τις ρίζες του σε μια λάθος επιλογή ρύθμισης, για την οποία τον είχε προειδοποιήσει ο μηχανικός του, Τζιανπιέρο Λαμπιάσε.

Ο Ολλανδός ένιωθε την RB20 να εναλλάσσει τη συμπεριφορά της μεταξύ υποστροφής και υπερστροφής στις συστοιχίες γύρων του στις ελεύθερες δοκιμές της Παρασκευής, κι έτσι σκεφτηκε ότι θα χρειαζόταν μια συγκεκριμένη προσαρμογή της εμπρός πτέρυγας.

Δεν είχαμε κάποια διαφωνία, αλλά μου είπε 'είσαι σίγουρος ότι θέλεις να το κάνεις αυτό;'. Του απάντησα 'ναι, είμαι αρκετά σίγουρος'”, εξήγησε μετά τη σημερινή του νίκη στη Σουζούκα ο Ολλανδός. Και στο γύρο της επιστροφής του στα πιτς, το μήνυμα του Λαμπιάσε ήταν “δεν πρόκειται να σου πω ότι στα 'λεγα εγώ, όμως...”. Και όντως, ο Μαξ παραδέχθηκε πως “φάνηκε στο τέλος ότι ήταν λάθος, οπότε είχε δίκιο”.

Red Bull Content Pool
Ο Μαξ Φερστάπεν με τον μηχανικό του, Τζιανπιέρο Λαμπιάσε RED BULL CONTENT POOL


Κατά τα άλλα, ο Φερστάπεν δήλωσε ικανοποιημένος που ξεπέρασε με το θρίαμβό του στο GP Ιαπωνίας τη μικρή “παρένθεση” της εγκατάλειψής του στην Αυστραλία, σε μια μέρα που -όπως είπε- τη Red Bull RB20 γινόταν “όλο και καλύτερη” στη διάρκεια του αγώνα.

Ο Ολλανδός είχε εγκαταλείψει στον 4ο γύρο του αγώνα της Μελβούρνης λόγω προβλήματος στο πίσω δεξί φρένο της RB20, αλλά αυτό το τριήμερο στη Σουζούκα το μονοθέσιο του Μίλτον Κινς ήταν “αλεξίσφαιρο” και του επέτρεψε να γυρίσει στις γνωστές του -την τελευταία διετία- άνετες νίκες.

Μετά την 57η νίκη της θαυμαστής του καριέρας, και τρίτη διαδοχική στη Σουζούκα, ο Φερστάπεν τόνισε: Όλα ήταν πολύ καλά. Νομίζω ότι το κρίσιμο σημείο ήταν η εκκίνηση, το να μείνω μπροστά. Μετά από εκείνο το σημείο το αυτοκίνητο γινόταν όλο και καλύτερο για μένα στη διάρκεια του αγώνα.

Δεν ξέρω αν είχε να κάνει με τα σύννεφα που ήρθαν [και μείωσαν τις θερμοκρασίες] αλλά όλα κύλησαν αληθινά καλά. Τα πιτ-στοπς, η στρατηγική, όλα δούλεψαν καλά. Οπότε δεν θα μπορούσε να ήταν καλύτερο.

Είχαμε έναν μικρό 'λόξυγκα' στον τελευταίο αγώνα, αλλά είμαι πολύ χαρούμενος που επιστρέψαμε στην κορυφή. Είναι σπουδαίο και για τους θεατές επίσης με τη Honda, ήταν μια σπουδαία νίκη”, συνέχισε ο Ολλανδός τρις πρωταθλητής.

Και σε ερώτηση για τον επόμενο αγώνα της F1, για την επιστροφή στην Κίνα μετά από 4 χρόνια (λόγω της πανδημίας), ο Μαξ είπε ότι εκεί τα πράγματα θα είναι περίπλοκα λόγω και του αγώνα Sprint: “Θα είναι λίγο χαώδες το τριήμερο εκεί με το Sprint, και βέβαια δεν έχουμε πάει εκεί εδώ και λίγο καιρό. Θα έχουμε μόνο μία περίοδο δοκιμών για να ετοιμαστούμε ξανά, οπότε πιστεύω ότι θα έχει αρκετό ενδιαφέρον”, κατέληξε ο Φερστάπεν.

TAGS FORMULA 1 F1 F1 2024 GP ΙΑΠΩΝΙΑΣ RED BULL ΜΑΞ ΦΕΡΣΤΑΠΕΝ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ