FORMULA 1

Φερστάπεν: "Ήταν σημαντικό ότι απέφυγα το λάθος"

Ο Μαξ Φερστάπεν με το τρόπαιο του νικητή στο Grand Prix της Εμίλια Ρομάνια
Ο Μαξ Φερστάπεν με το τρόπαιο του νικητή στο Grand Prix της Εμίλια Ρομάνια 2022 AP PHOTO/LUCA BRUNO

Ο Μαξ Φερστάπεν ανέφερε ότι η Red Bull άξιζε με το παραπάνω το 1-2 και υποστήριξε ότι ο "περίπατός" του στην Ίμολα είχε τις δυσκολίες του, ειδικά βγαίνοντας με τα σλικς ελαστικά στην πίστα που δεν είχε στεγνώσει απόλυτα.

Ο Μαξ Φερστάπεν ήταν ο απόλυτος κυρίαρχος του 4ου φετινού αγώνα της F1, του GP της Εμίλια Ρομάνια - όλες τις μέρες, με όλες τις εναλλασσόμενες καιρικές συνθήκες και με κάθε τύπο ελαστικών. Έχοντας κερδίσει την πολ ποζίσιον, παρέμεινε πρώτος στην εκκίνηση και έπειτα χάθηκε στον ορίζοντα μέχρι την καρό σημαία.

Μετά τον τερματισμό, ο Ολλανδός είπε ότι η RBR άξιζε απόλυτα το πρώτο της 1-2, με τον ίδιο και τον Σέρχιο Πέρεζ, μετά το 2016: "Είναι πάντα δύσκολο να πετυχαίνεις κάτι τέτοιο, αλλά ήδη από χθες και προχθές ήμασταν σε καλή κατάσταση και φαινόταν ότι θα είχαμε ένα δυνατό τριήμερο" είπε ο Φερστάπεν. "Στον αγώνα ποτέ δεν ξέρεις, με τις καιρικές συνθήκες, πόσο ανταγωνιστικός θα είσαι. Αλλά νομίζω πως ως ομάδα κάναμε τα πάντα καλά και αξίζαμε με το παραπάνω το 1-2".

Και συνέχισε λέγοντας ότι η νίκη του είχε δυσκολίες που δεν φάνηκαν με τον κυριαρχικό τρόπο που την πέτυχε: "Η εκκίνηση ήταν πολύ σημαντική, όπως και αργότερα η εκτίμηση των συνθηκών και ο χρονισμός της αλλαγής στα σλικς ελαστικά.

Το ίδιο και ο γύρος εξόδου από τα πιτς, ώστε να μην κάνεις κανένα λάθος. Διότι όταν είσαι επικεφαλής πρέπει πάντοτε να ορίζεις εσύ τον ρυθμό κι αυτό είναι πάντα λίγο δύσκολο στην αρχή. Αλλά ναι, διαχειριστήκαμε τα πάντα καλά".

TAGS FORMULA 1 F1 RED BULL ΜΑΞ ΦΕΡΣΤΑΠΕΝ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ