FORMULA 1

Φερστάπεν: "Η Ferrari είναι γρήγορη αλλά δεν ανησυχούμε"

Red Bull Content Pool
MELBOURNE, AUSTRALIA - MARCH 22: Max Verstappen of the Netherlands and Oracle Red Bull Racing prepares to drive in the garage during practice ahead of the F1 Grand Prix of Australia at Albert Park Circuit on March 22, 2024 in Melbourne, Australia. (Photo by Mark Thompson/Getty Images) RED BULL CONTENT POOL

Ο Μαξ Φερστάπεν παραδέχθηκε ότι η Ferrari έδειξε αρκετά ανταγωνιστική στις ελεύθερες δοκιμές του GP Αυστραλίας, αλλά συμπλήρωσε ότι "υπάρχουν ορισμένα πράγματα που μπορούμε εμείς να ρυθμίσουμε καλύτερα". Τι είπε ο Ολλανδός για την προβληματική σημερινή του μέρα στη Μελβούρνη.

Ο Μαξ Φερστάπεν έμεινε σχεδόν 4 δέκατα μακριά από τη Ferrari και τον Σαρλ Λεκλέρ κατά τη δεύτερη περίοδο των ελεύθερων δοκιμών του GP Αυστραλίας, 3ου φετινού αγώνα της Formula 1, αλλά φάνηκε να μην ανησυχεί για την απόδοση της Red Bull RB20 μετά από μία ημέρα που αντιμετώπισε αρκετά προβλήματα.

Ο Ολλανδός παραδέχθηκε ότι σήμερα τα “θαλάσσωσε” λίγο, καθώς στην πρώτη περίοδο των δοκιμών πέρασε βίαια πάνω από το κερμπ της στροφής 10 και προκάλεσε ζημιά στο δάπεδο και στο σασί της RB20. Οι μηχανικοί του έκαναν αγώνα δρόμου για να επιδιορθώσουν το μονοθέσιο, αλλά ο πρωταθλητής έχασε τα πρώτα 20 λεπτών των δεύτερων δοκιμών.

Παρόλα αυτά, και στις δύο περιόδους των σημερινών δοκιμαστικών σημείωσε το δεύτερο χρόνο, και είπε ότι η Red Bull Racing και ο ίδιος μπορούν να βρουν ακόμα κάποιες διαφορετικές ρυθμίσεις της RB20 για τη διεκδίκηση της τρίτης διαδοχικής τους νίκης στον αγώνα του Άμπερτ Παρκ.

Δυστυχώς μπερδεύτηκαν λίγο τα πράγματα σήμερα, εξαιτίας αυτού που συβένη στην πρώτη περίοδο”, είπε ο Ολλανδός. “Ανοίχτηκα στην έξοδο της στροφής και προκάλεσα ζημιά στο δάπεδο και στο σασί επίσης, οπότε χρειάστηκε λίγος χρόνος για τις επιδιορθώσεις, δυστυχώς, οπότε έχασα περίπου 20 λεπτά.

Όμως, αναστρέψαμε την κατάσταση ως ομάδα πολύ γρήγορα, οπότε κατάφερα λίγο-πολύ να ολοκληρώσω το πρόγραμμά μου. Θα ήθελα ίσως λίγους παραπάνω γύρους [στην προσομοίωση αγώνα] αλλά αν χάνεις 20 λεπτά αυτά συμβαίνουν”, πρόσθεσε.

Και σχετικά με την ταχύτητα της Ferrari και την ανταγωνιστικότητά της σε σχέση με τη Red Bull ενόψει του αγωνιστικού διημέρου, κατέληξε λέγοντας πως η ταχύτητα της RB20 στον έναν γύρο της προσομοίωσης των κατατακτήριων “ήταν εντάξει. Πιστεύω ότι η Ferrari είναι γρήγορη, αλλά από τη δική μας πλευρά μπορούμε ρυθμίσουμε καλύτερα κάποια παραπάνω πράγματα. Οπότε δεν είναι τίποτα τρελό και τίποτα ανησυχητικό”.

TAGS FORMULA 1 F1 F1 2024 GP ΑΥΣΤΡΑΛΙΑΣ RED BULL ΜΑΞ ΦΕΡΣΤΑΠΕΝ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ