FORMULA 1

Φερστάπεν: "Είναι απαράδεκτο, δεν μπορώ καν να σκεφτώ τον τίτλο"

Ο Μαξ Φερστάπεν
Ο Μαξ Φερστάπεν © 2022 ASANKA BRENDON RATNAYAKE/AP IMAGES

Άστραψε και βρόντηξε ο Μαξ Φερστάπεν για το νέο μηχανικό πρόβλημα της Red Bull RB18, που του κόστισε τη δεύτερη εγκατάλειψη σε τρεις αγώνες φέτος και τον άφησε 46 βαθμούς μακριά από τον Σαρλ Λεκλέρ στην κορυφή του πρωταθλήματος.

Ο Μαξ Φερστάπεν εγκατέλειψε με την RB18 να βγάζει καπνούς στην άκρη της πίστας στον 39ο γύρο του GP Αυστραλίας, καθώς όδευε προς τη δεύτερη θέση η οποία θα κρατούσε τη διαφορά του στους 24 βαθμούς από τον Λεκλέρ - ο οποίος χανόταν με άνεση στον ορίζοντα σε όλες τις περιστάσεις του αγώνα της Μελβούρνης.

Ο Φερστάπεν παραδέχθηκε ότι δεν είχε την ταχύτητα να ανταγωνιστεί σήμερα τη Ferrari F1-75 του Μονεγάσκου, αλλά η δεύτερη εγκατάλειψή του ήταν καταστροφική - διότι τον έριξε στην 6η θέση της βαθμολογίας. Με αυτά τα δεδομένα, ο πρωταθλητής είπε ότι δεν μπορεί καν να σκεφτεί ακόμα την κατάκτηση του φετινού τίτλου.

"Μείναμε ήδη μίλια μακριά, οπότε δεν μπορώ καν να σκεφτώ τη μάχη για τον τίτλο αυτή τη στιγμή", είπε ο Ολλανδός. "Νομίζω ότι είναι πιο σημαντικό να τερματίζουμε τους αγώνες. Η σημερινή ήταν άλλη μια κακή μέρα, δεν είχαμε την ταχύτητα, οπότε απλά διαχειριζόμουν τα ελαστικά για να φέρω το αυτοκίνητο στον τερματισμό.

Φαινόταν σαν μια εύκολη δεύτερη θέση και ήξερα ότι δεν μπορούσα να αντιμετωπίσω τον Σαρλ, οπότε δεν είχε νόημα να προσπαθήσω να τον πιέσω. Αλλά δεν τερματίσαμε καν τον αγώνα, οπότε είναι αρκετά εκνευριστικό και απαράδεκτο", συμπλήρωσε.

Ο Φερστάπεν παραδέχθηκε ότι η Red Bull ανησυχούσε πριν τον αγώνα για το μηχανικό πρόβλημα που εντέλει τον ανάγκασε να εγκαταλείψει: "Ξέρω ότι είχαμε κάποιο πρόβλημα, οπότε πάντοτε είχαμε το ερωτηματικό αν θα τερματίζαμε τον αγώνα. Δεν ξέρω τι έγινε, πρέπει να πάνε το αυτοκίνητο πίσω στο εργοστάσιο και να το ερευνήσουν. Αυτά τα πράγματα, όταν θέλεις να διεκδικήσεις τον τίτλο, δεν μπορούν να γίνονται", κατέληξε.

TAGS FORMULA 1 F1 ΜΑΞ ΦΕΡΣΤΑΠΕΝ RED BULL
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ