FORMULA 1

Χόρνερ: "Ο Χάμιλτον προσέγγισε τη Red Bull φέτος, είχε σοβαρές συζητήσεις και με τη Ferrari"

Red Bull Content Pool
MONTREAL, QUEBEC - JUNE 18: Race winner Max Verstappen of the Netherlands and Oracle Red Bull Racing and Third placed Lewis Hamilton of Great Britain and Mercedes celebrate on the podium during the F1 Grand Prix of Canada at Circuit Gilles Villeneuve on June 18, 2023 in Montreal, Quebec. (Photo by Minas Panagiotakis/Getty Images) RED BULL CONTENT POOL

Ο διευθυντής της πρωταθλήτριας Red Bull Racing, Κρίστιαν Χόρνερ, αποκάλυψε ότι οι εκπρόσωποι του Λιούις Χάμιλτον διερεύνησαν αν υφίσταται ενδιαφέρον από την ομάδα του Μίλτον Κινς στις αρχές της φετινής σεζόν, καθώς και ότι ο επτάκις πρωταθλητής είχε "σοβαρές συζητήσεις" με τον πρόεδρο της Ferrari Τζον Έλκαν.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στη βρετανική εφημερίδα Daily Mail, ο Βρετανός διοικητής της RBR αποκάλυψε, μάλιστα, πως η φετινή δεν ήταν η πρώτη επαφή που είχε ο Λιούις Χάμιλτον με τη Red Bull Racing για μια πιθανή του μεταγραφή στο Μίλτον Κινς.

Παράλληλα, όπως πρόσθεσε ο Χόρνερ, ο Λιούις “είχε σοβαρές συζητήσεις” με τον πρόεδρο της Ferrari Τζον Έλκαν για το ενδεχόμενο μετακίνησής του στο Μαρανέλο. Όλα αυτά δείχνουν ότι ο 39χρονος Βρετανός ζύγισε όλες τις επιλογές του πριν υπογράψει, εντέλει, το νέο του διετές συμβόλαιο με τη Mercedes F1 - μέχρι το τέλος του 2025.

Ο Χόρνερ είπε ότι η ομάδα των μάνατζερ του Χάμιλτον προσέγγισαν τη Red Bull για να διερευνήσουν το ενδεχόμενο δημιουργίας ενός “πυρηνικού” διδύμου με τους Χάμιλτον και Μαξ Φερστάπεν στην ομάδα. Και συμπλήρωσε, ο Βρετανός: “Είχαμε αρκετές συζητήσεις στην πάροδο των ετών για το ενδεχόμενο να έρθει ο Λιούις. Μας προσέγγισαν κάποιες φορές.

Η πιο πρόσφατη ήταν νωρίτερα φέτος, οπού υπήρξε μια διερευνητική προσέγγιση για να δουν αν υπήρχε ενδιαφέρον. Όμως δεν μπορώ να δω τον Λιούις και τον Μαξ να συνεργάζονται. Η δυναμική δεν θα ήταν σωστή. Είμαστε 100 τοις εκατό χαρούμενοι με ό,τι έχουμε”.

Red Bull Content Pool
Ο διευθυντής της Red Bull Racing, Κρίστιαν Χόρνερ RED BULL CONTENT POOL


Σχετικά με τις επαφές του Χάμιλτον με τη Ferrari, ο 50χρονος επικεφαλής της RBR συνέχισε: “Συναντήθηκε με τον Τζον Έλκαν, επίσης. Νομίζω πως είχαν σοβαρές επαφές. Αυτό έγινε περίπου τον καιρό του Μονακό [το Μάιο]. Έγιναν αναμφίβολα συζητήσεις, ίσως και με τον [Φρεντ] Βασέρ (σ.σ.: διευθυντή της Scuderia). Αλλά σίγουρα με τον Έλκαν”.

Λίγο πριν η Mercedes ανακοινώσει τη διετή επέκταση του συμβολαίου του Χάμιλτον (όπως και του Τζορτζ Ράσελ), ο Λιούις είχε δηλώσει πως “δεν ένιωσα ποτέ έτοιμος να μετακομίσω στην Ιταλία”. Πρόσφατα είχε εκφράσει δημοσίως την άποψη ότι ο Φερστάπεν δεν είχε ποτέ στο διπλανό γκαράζ της ομάδας του τόσο ανταγωνιστικούς οδηγούς, όσο ο ίδιος ο Χάμιλτον στη Mercedes.

Και μιλώντας για τη Red Bull είχε πει πως “νομίζω ότι σαν ομάδα είναι μία από τις ισχυρότερες, δουλεύει με όλους τους κυλίνδρους της αυτή τη στιγμή. Το αυτοκίνητο είναι εκπληκτικό, οι οδηγοί κάνουν εξαιρετική δουλειά, πολύ σταθερή, οι μηχανικοί κάνουν σπουδαία δουλειά, δεν μπορείς να βρεις κάτι λάθος”.

TAGS FORMULA 1 F1 ΛΙΟΥΙΣ ΧΑΜΙΛΤΟΝ MERCEDES F1
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ