FORMULA 1

Χάμιλτον: "Θα ήμουν στη μάχη της νίκης χωρίς το πρόβλημα του Σαββάτου"

Ο Λιούις Χάμιλτον στο GP της Ουγγαρίας με το τρόπαιο
Ο Λιούις Χάμιλτον στο GP της Ουγγαρίας με το τρόπαιο 2022 AP PHOTO/DARKO BANDIC

Με ευφυή στρατηγική, που τον έβγαλε με μαλακή γόμα στους τελευταίους γύρους για να κερδίσει αρκετές θέσεις, ο Λιούις Χάμιλτον είπε πως αν δεν εμφανιζόταν το πρόβλημα με το DRS στις χθεσινές δοκιμές κατάταξης θα μπορούσε να είχε κερδίσει το σημερινό GP Ουγγαρίας.

Το πρόβλημα της πίσω πτέρυγας της Mercedes W13 στην τρίτη περίοδο των κατατακτήριων δοκιμών άφησε τον Λιούις στην 7η θέση της εκκίνησης, την ώρα που ο ομόλογός του Τζορτζ Ράσελ κατακτούσε την πολ ποζίσιον για τον αγώνα της Βουδαπέστης.

Σήμερα, με την απόδοση και την ταχύτητά του, με τις ψυχρότερες συνθήκες που ευνόησαν τη διαχείριση των ελαστικών από το μονοθέσιό του, καθώς και με την εξαίρετη στρατηγική του, ο Λιούις Χάμιλτον κατάφερε να ανελιχθεί μέχρι τη δεύτερη θέση, περνώντας και τον Ράσελ στο τέλος. Και στο παρκ φερμέ δήλωσε ότι θα μπορούσε με αξιώσεις να διεκδικούσε τη νίκη χωρίς το χθεσινό πρόβλημα του DRS.

"Σίγουρα αισθάνομαι ότι οι λίγο χαμηλότερες θερμοκρασίες δούλεψαν λίγο καλύτερα για εμάς" είπε ο επτάκις παγκόσμιος πρωταθλητής. «Δεν μπορώ να πω με ακρίβεια γιατί, αλλά είμαι ευγνώμων για αυτές. Ήλπιζα να βρέξει στο τέλος για να μπορέσω να μονομαχήσω με τον Μαξ, αλλά μας τελείωσαν οι γύροι.

Αν είχαμε λίγο καλύτερες κατατακτήριες χθες και αν το DRS ήταν εντάξει, θα βρισκόμασταν στη μάχη για τη νίκη σήμερα. Αλλά σε κάθε περίπτωση, δύο δεύτερες θέσεις στη σειρά με αφήνουν πολύ, πολύ χαρούμενο", συμπλήρωσε.

Με δεδομένο ότι ο Φερστάπεν απομακρύνθηκε 80 βαθμούς από τον Σαρλ Λεκλέρ στη μάχη του τίτλου και ο Χάμιλτον έφτασε σε απόσταση 10 βαθμών από τον Κάρλος Σάινθ, και η Mercedes στους 30 από τη Ferrari, ίσως τώρα η πρωταθλήτρια να έχει βλέψεις για τη 2η θέση στους κατασκευαστές.

Είναι κάτι που θα δουλέψει η ομάδα του Μπράκλεϊ το καλοκαίρι, προσπαθώντας να κατανοήσει από που προήλθε η σημερινή της ταχύτητα: "Σίγουρα πάσχιζα στο ξεκίνημα του αγώνα, και δεν ήμουν σίγουρος αν θα μπορούσα να πιάσω τους πρωτοπόρους" εξήγησε ο Λιούις. "Αλλά σταδιακά ένιωθα όλο και πιο άνετα με την ισορροπία [του αυτοκινήτου] και είχα επίσης και πολύ καλή εκκίνηση.

Θέλω να δώσω τα εύσημα στην ομάδα, που συνέχισε να πιέζει και ποτέ δεν παραδόθηκε σε αυτή τη δύσκολη χρονιά που είχαμε μέχρι στιγμής. Οι δύο διπλές παρουσίες μας στο βάθρο είναι κάτι πολύ ιδιαίτερο για εμάς. Και ήταν ατυχία για τον Τζορτζ σήμερα. Οι άλλοι έχουν ακόμα ένα προβάδισμα.

Αλλά ξεκάθαρα κλείνουμε την απόσταση. Και είναι εκπληκτικό ότι οδεύουμε προς το καλοκαιρινό διάλειμμα γνωρίζοντας ότι έχουμε τέτοια ταχύτητα. Ελπίζω ότι θα φέρουμε περισσότερο στο υπόλοιπο της χρονιάς, και θα μαχόμαστε με τους πρωτοπόρους" κατέληξε ο Βρετανός.

Όσο για τον Τζορτζ Ράσελ, ο Άγγλος είπε: "Είχα καλή εκκίνηση, καλό πρώτο stint, αλλά στο τέλος με τη μέση γόμα και τη βροχή ήταν δύσκολο. Αναμφίβολα σημειώνουμε πρόοδο. Μπήκαμε νωρίς στα πιτς και τις δύο φορές κι έτσι προσπάθησα να πάρω το καλύτερα από τα ελαστικά χωρίς να τα φθείρω, δύσκολη περίσταση για να βρίσκεται κανείς" κατέληξε.

TAGS FORMULA 1 F1 ΛΙΟΥΙΣ ΧΑΜΙΛΤΟΝ MERCEDES F1
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ