FORMULA 1

Χάμιλτον: "Συγκινητική και σουρεαλιστική" η τελευταία σεζόν με τη Mercedes

2023 Dutch Grand Prix, Thursday - Jiri Krenek
2023 Dutch Grand Prix, Thursday - Jiri Krenek © JIRI KRENEK FOR MERCEDES-BENZ GRAND PRIX LTD

Στο περιθώριο της παρουσίασης της νέας Mercedes W15, της τελευταίας Mercedes που θα οδηγήσει ο Λιούις Χάμιλτον στη Formula 1, ο Βρετανός μίλησε για τα συναισθήματά του ενόψει της σεζόν κατά την οποία θα αποχαρετίσει την ομάδα που δοξάστηκε.

Η φετινή είναι η 12η και τελευταία χρονιά που περνά ο Λιούις στο Μπράκλεϊ, όπου έζησε την πιο επιτυχημένη συνεργασία οδηγού-ομάδας στην ιστορία της Formula 1 με 6 παγκόσμια πρωταθλήματα οδηγών για τον ίδιο και 8 τίτλους οδηγών για τη Mercedes F1.

Στο τέλος της χρονιάς ο Χάμιλτον θα αποχαιρετίσει τους διαχρονικούς συνεργάτες του στο Μπράκλεϊ για να μετακομίσει στη Ferrari, μετά τη “μεταγραφή του αιώνα” που ανακοινώθηκε στις αρχές αυτού του Φεβρουαρίου, και είπε -κατά την παρουσίαση της νέας Mercedes W15- ότι το αίσθημα που νιώθει είναι “συγκινητικό και σουρεαλιστικό”.

Ήρθα εδώ το 2013, είναι 11 χρόνια στην ομάδα και ξεκινώ το 12ο. Είναι τόσο μεγάλο προνόμιο να βλέπεις τη δουλειά των ανθρώπων το χειμώνα και το αυτοκίνητο που δημιούργησαν. Είναι η πιο συναρπαστική στιγμή της χρονιάς, για την ακρίβεια, να βλέπεις για πρώτη φορά το αυτοκίνητο. Το να ξέρεις τι κρύβεται στο εσωτερικό του, και να το οδηγείς για πρώτη φορά όπως θα κάνουμε ο Τζορτζ [Ράσελ] και εγώ σήμερα”, είπε ο Βρετανός.

Finn Pomeroy/Mercedes-Benz AG
Ο Τότο Βολφ με τους δύο οδηγούς της Mercedes F1 -Λιούις Χάμιλτον και Τζορτζ Ράσελ- πίσω από τη νέα W15 FINN POMEROY/MERCEDES-BENZ AG


Και συνέχισε: “Η αφοσίωσή μας είναι να επαναφέρουμε την ομάδα ξανά εκεί που βρισκόταν κάποτε. Είχαμε αυτά τα δύο δύσκολα χρόνια που μας καθήλωσαν, αλλά μας βοήθησαν να αναδιοργανωθούμε και να εξετάσουμε τα πράγματα.

Τώρα περνάμε τη σημαντική φάση του να είμαστε επιμελείς με τη δουλειά μας, να αναλύουμε τα δεδομένα και να μεγιστοποιούμε την απόδοση [του αυτοκινήτου]. Ακόμα κι ο ένας γύρος που μπορεί να κάνουμε στη βροχή, μπορεί να δώσει στον Τζορτζ και σε μένα μια αίσθηση για όσα θα έρθουν.

Πάντοτε λάτρευα να δουλεύω με αυτή την ομάδα, ειδικά με το τεράστιο ανθρώπινο στοιχείο που υπάρχει στο παρασκήνιο. Όλα έχουν να κάνουν με την υψηλή απόδοση, και αυτό το μηχάνημα που χτίζουμε μας μεταφέρει σε όλη αυτή την πορεία. Χωρίς όλους αυτούς τους ανθρώπους που δουλεύουν τόσο σκληρά δεν θα φτάναμε ποτέ εκεί που πρέπει. Οπότε είναι σπουδαίο που έχουμε όλοι έναν κοινό στόχο και που εστιάζουμε σε αυτόν όλη τη χρονιά, είναι ένα προνόμιο”, κατέληξε ο Λιούις Χάμιλτον.

TAGS FORMULA 1 F1 F1 2024 MERCEDES F1 ΛΙΟΥΙΣ ΧΑΜΙΛΤΟΝ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ