FORMULA 1

Χάμιλτον μετά το Sprint του Όστιν: "Μαξ, μου φαίνεται ότι βαριέσαι λίγο"

Red Bull Content Pool
Ο Λιούις Χάμιλτον συγχαίρει τον Μαξ Φερστάπεν για τη νίκη του στον αγώνα Sprint του GP Τέξας 2023 RED BULL CONTENT POOL

Παρά τη νίκη του στον αγώνα Sprint του Τέξας, στο πλαίσιο του GP των ΗΠΑ, ο Μαξ Φερστάπεν επανέλαβε ότι δεν ενθουσιάζεται με τους μικρούς αυτούς αγώνες του σπορ και με τις δοκιμές κατάταξής τους - αλλά αρνήθηκε την παρατήρηση του Λιούις Χάμιλτον ότι "δείχνει να τους βαριέται".

Ο Φερστάπεν και ο Χάμιλτον τερμάτισαν τον αγώνα Sprint στο Τέξας για πρώτη φορά μαζί στις δύο πρώτες θέσεις από καταβολής των αγώνων Sprint, το 2021. Ο Ολλανδός της Red Bull κράτησε την πρωτοπορία μετά την εκκίνηση και εν συνεχεία μπορούσε να ελέγχει με άνεση τη διαφορά από τον Βρετανό της Mercedes, για να κερδίσει με σχετική άνεση.

Όμως, μετά το τέλος οι δύο διαφώνησαν σχετικά με την ύπαρξη των μικρών αυτών αγώνων Sprint, που από τρεις πρόπερσι και πέρσι, έγιναν έξι φέτος σε ισάριθμα αγωνιστικά τριήμερα της Formula 1. Ο Φερστάπεν είπε ξανά -όπως αρκετές φορές στο παρελθόν- ότι προτιμά την κλασσική δομή των αγωνιστικών τριημέρων, με τρεις περιόδους ελεύθερων δοκιμών, δοκιμές κατάταξης και το κυρίως GP.

Το λατρεύω! Είναι φανταστικό!” είπε με ειρωνική διάθεση ο τρις πρωταθλητής της F1. Και συνέχισε: “Αν θέλετε την ειλικρινή μου άποψη για τα τριήμερα με Sprint, δεν με ενθουσιάζουν. Πιστεύω πως χρειαζόμαστε μόνο μία περίοδο δοκιμών κατάταξης το τριήμερο, στην οποία δίνεις τα πάντα στο όριο και αισθάνεσαι σπουδαία.

Ενώ αν κερδίσει την πολ ποζίσιον το Σάββατο [στο Sprint Shootout] σκέφτεσαι πως 'είναι μόνο για το Σάββατο, έτσι κι αλλιώς δεν είναι και πολλοί οι βαθμοί του Sprint'. Επιπλέον, όπως είδαμε και τώρα, όλοι πια [στο Sprint] βλέπουν λίγο ως πολύ τι πρόκειται να συμβεί [στο κυρίως GP] από άποψη ταχύτητας όλων των αυτοκινήτων. Οπότε αφαιρείται λίγη από την αγωνία.

Μόνο με τις δοκιμές κατάταξης και χωρίς το Sprint κανείς δεν ξέρει στην πράξη τι πρόκειται να γίνει στον αγώνα, και όλοι έχουν την αγωνία και ανοίγουν την τηλεόραση. Διότι δεν ξέρουν τι θα συμβεί, και ούτε εμείς ξέρουμε. Τώρα [με το Sprint] πλέον το γνωρίζουμε”, συμπλήρωσε ο Φερστάπεν.

Σε εκείνο το σημείο παρενέβη ο Χάμιλτον, και απευθυνόμενος στον Φερστάπεν του είπε “ακούγεσαι σαν να βαριέσαι λίγο”. Ο Ολλανδός απάντησε ότι δεν είναι θέμα ανίας, αλλά περισσότερο ότι το Sprint αφαιρεί τη “μαγεία” των αγώνων της F1.

Δεν βαριέμαι, αλλά αν ήμουν απλός φίλος της F1 θα ήμουν απογοητευμένος διότι λίγο ως πολύ θα ξέρεις τη γενική εικόνα [πριν το GP]. Αν δεν συμβεί κάτι τρελό, ξέρεις εκ των προτέρων τι θα γίνει στον αγώνα κι αυτό αφαιρεί τη μαγεία του να ξυπνάς την Κυριακή το πρωί ή το απόγευμα και να ανοίγεις την τηλεόραση”, πρόσθεσε ο Μαξ.

Αντίθετα με τον Φερστάπεν, ο Χάμιλτον εξέφρασε τη συμπάθειά του για τη δομή των αγωνιστικών τριημέρων με αγώνα Sprint: Το βλέπεις από λίγο διαφορετική οπτική όταν κυνηγάς, οπότε για εμάς έχει πλάκα”, είπε ο Βρετανός. “Μου αρέσει που έχω μία επιπλέον ευκαιρία να βγω στην πίστα και να αντλήσω ό,τι περισσότερο έχει να μου δώσει το αυτοκίνητο που διαθέουμε.

Μπορεί να είναι καλύτερο; Σίγουρα μπορούμε να μάθουμε. Νομίζω πως είναι συναρπαστικό για τους θεατές, οπότε προσωπικά μου αρέσουν αρκετά τα τριήμερα με Sprint - ειδικά οι Παρασκευές, που πας κατευθείαν στις δοκιμές κατάταξης μετά από μόνο μία περίοδο ελεύθερων δοκιμών”, κατέληξε ο επτάκις πρωταθλητής.

TAGS FORMULA 1 F1 GP ΗΠΑ ΜΑΞ ΦΕΡΣΤΑΠΕΝ ΛΙΟΥΙΣ ΧΑΜΙΛΤΟΝ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ