FORMULA 1

Χάμιλτον: "Δεν προσέγγισα εγώ τη Red Bull, ο Χόρνερ μου έστειλε μήνυμα"

AP Photo/Andre Penner
Mercedes driver Lewis Hamilton, of Britain, attends a press conference in Sao Paulo, Brazil, Wednesday, Nov. 1, 2023. Hamilton will compete in the Brazilian Formula One Grand Prix at Sao Paulo's Interlagos circuit on Nov. 5. (AP Photo/Andre Penner) AP PHOTO/ANDRE PENNER

Σε δημόσια αντιπαράθεση εξελίσσεται η ιστορία που ξεκίνησε ο Κρίστιαν Χόρνερ δηλώνοντας πως η ομάδα των ατζέντηδων του Χάμιλτον προσέγγισε τη Red Bull για μια θέση στη Red Bull, νωρίτερα φέτος. "Κανείς από την ομάδα μου δεν τους μίλησε", απάντησε τώρα ο οδηγός της Mercedes.

Ο διευθυντής της Red Bull Racing Κρίστιαν Χόρνερ δήλωσε στη βρετανική Daily Mail ότι οι εκπρόσωποι του Λιούις Χάμιλτον διερεύνησαν το πιθανό ενδιαφέρον της RBR για τις υπηρεσίες του επτάκις πρωταθλητή της Formula 1 στις αρχές της φετινής σεζόν, και ότι ο Χάμιλτον είχε επίσης “σοβαρές συζητήσεις” και με τον πρόεδρο της Ferrari Τζον Έλκαν.

Όλα αυτά -κατά τον Χόρνερ- προηγήθηκαν της υπογραφής του Χάμιλτον στο νέο του διετές συμβόλαιο με τη Mercedes, το οποίο θα κρατήσει τον Βρετανό στο Μπράκλεϊ μέχρι και το τέλος του 2025. Όμως στο παρασκήνιο του GP του Άμπου Ντάμπι ο Χάμιλτον ρωτήθηκε για τις δηλώσεις του διευθυντή της RBR, και η απάντησή του ήταν αρκετά αιχμηρή.

Όχι, δεν τους προσέγγισα εγώ”, είπε ο Λιούις, “ο Κρίστιαν μου έστειλε μήνυμα. Το έλεγξα με όλους στην ομάδα μου, και κανείς δεν τους μίλησε. Αλλά εκείνοι προσπάθησαν να μας προσεγγίσουν. Άνοιξα το παλιό μου τηλέφωνο, που το βρήκα στο σπίτι, και είχε τον παλιό μου αριθμό.

Όταν άνοιξε φυσικά ήρθαν χιλιάδες μηνύματα, και τότε συνειδητοποίησα πως ένα ήταν του Κρίστιαν να βρεθούμε και να κάνουμε μια κουβέντα στο τέλος της χρονιάς. Του απάντησα από το νέο μου τηλέφωνο. Ήταν πολύ αργά όταν είδα το μήνυμα. Το είχε στείλει νωρίτερα τη χρονιά, το βρήκα κάποιους μήνες μετά”, πρόσθεσε ο Βρετανός οδηγός.

Και συνέχισε: Υπάρχουν πολλοί άνθρωποι εδώ μου τους αρέσει να αναφέρουν το όνομά μου σε συζητήσεις γιατί ξέρουν ότι θα προκαλέσει εντυπώσεις. Αν νιώθεις λιγάκι μόνος και δεν λαμβάνεις και πολλή προσοχή, είναι ό,τι καλύτερο μπορείς να κάνεις. Απλά ανάφερε το όνομά μου”.

Ο Χάμιλτον συμπλήρωσε λέγοντας πως δεν θέλει να αφήσει τέτοιες υπόνοιες να διαταράξουν την ισορροπία του με την ομάδα της Mercedes: Δεν είπα στον Τότο [Βολφ ότι απάντησα στον Χόρνερ], ειδικά όταν βγήκε η όλη ιστορία. Επίσης, ήθελα να το ξέρει η ομάδα μου διότι οι άνθρωποι τα σκέφτονται όλα αυτά, και δεν είναι ποτέ θετικό”, τόνισε.

Και συμπλήρωσε λέγοντας πως θα λάβει περισσότερο ικανοποίηση αν καταφέρει να αναβιώσει την επιτυχία που η Mercedes απώλεσε τα δύο τελευταία χρόνια, με τους νέους κανονισμούς του ground effect, καθώς και ότι κάτι τέτοιο θα ήταν πολύ καλύτερο για τον αγωνιστικό μύθο που θα αφήσει πίσω του.

Και φυσικά απάντησε στις δηλώσεις του Χόρνερ ότι το δίδυμο Φερστάπεν-Χάμιλτον στη RBR δεν θα μπορούσε να δουλέψει: “Θα ήμουν παραπάνω από χαρούμενος να αγωνιστώ απέναντι στον Μαξ με το ίδιο αυτοκίνητο. Αυτό θα ήταν υπέροχο. Δεν νομίζω πως εκείνος θέλει να οδηγώ δίπλα του”.

TAGS FORMULA 1 F1 ΛΙΟΥΙΣ ΧΑΜΙΛΤΟΝ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ