FORMULA 1

Αλόνσο: "Έπρεπε να είχα αποχωρήσει από τη Formula 1 νωρίτερα"

Ο Φερνάντο Αλόνσο σε συνέντευξη Τύπου στην Ολλανδία
Ο Φερνάντο Αλόνσο σε συνέντευξη Τύπου στην Ολλανδία © 2021 ANDREJ ISAKOVIC / AP IMAGES

Ο Φερνάντο Αλόνσο είπε ότι δεν μετανιώνει για τίποτα στην εικοσαετή του καριέρα στη Formula 1, εκτός από ένα: το γεγονός ότι δεν αποχώρησε το 2015 ή το 2016, για να διεκδικήσει με μεγαλύτερες αξιώσεις μια δεύτερη καριέρα στους αγώνες αντοχής (WEC) και στο Ράλι Ντακάρ.

Μετά τα δύο του πρωταθλήματα με τη Renault το 2005 και '06, τα πάντα πήγαν στραβά στην καριέρα του Φερνάντο Αλόνσο. Το 2007 βρέθηκε στη δίνη μιας προβληματικής σχέσης στη McLaren με τον Ρον Ντένις και τον Λιούις Χάμιλτον, αργότερα πέρασε πέντε άνυδρα χρόνια στη Ferrari, και άλλα τρία καταστροφικά και πάλι με τη McLaren.

Παρόλα αυτά, ο Ισπανός λέει ότι δεν έχει μετανιώσει για καμία από τις αποφάσεις του, εκτός από το γεγονός ότι δεν αποχώρησε από το σπορ πριν την τελευταία τριετία με τη McLaren, το 2015 ή 2016, για να κυνηγήσει το όνειρο του triple crown με τη νίκη στις 24 Ώρες του ΛεΜάν (που πέτυχε ήδη) και στα 500 Μίλια της Ινδιανάπολης - καθώς και μια διάκριση στο Ράλι Ντακάρ, τη σκληρότερη δοκιμασία του παγκόσμιου motorsport.

Κάτι τέτοιο θα τον έκανε τον πιο πολύπλευρα επιτυχημένο οδηγό της ιστορίας του motorsport. "Δεν μετανιώνω για τίποτα. Μηδέν. Ίσως να υπάρχει μόνο κάτι - ότι έφυγα πολύ αργά", δήλωσε ο Αλόνσο, που γύρισε φέτος μετά από δύο χρόνια απουσίας για να καθίσει στο κόκπιτ της Alpine.

"Έπρεπε να είχα φύγει από τη Formula 1 νωρίτερα. Είναι εύκολο να το λέω τώρα, αλλά δεν θα έπρεπε να είχα περιμένει μέχρι το 2018. Έπρεπε να είχα φύγει το 2015 ή το 2016, δύο χρόνια νωρίτερα, για να προσπαθήσω το Ντακάρ και τους αγώνες αντοχής. Το σκεφτόμουν ήδη το 2015, αλλά χρειάστηκε λίγος χρόνος για να ωριμάσει η σκέψη στο μυαλό μου. Ίσως άργησα πολύ", συμπλήρσε ο 40χρονος, πλέον, Αλόνσο.

Παράλληλα με την καριέρα του, ο Ισπανός μίλησε και για την πρόσφατη κριτική που ασκεί στις αποφάσεις των αγωνοδικών - υποστηρίζοντας ότι κάποιες από αυτές κρίνονται από διαφορετικές επιρροές, όπως του βρετανικού Τύπου.

Εξηγώντας τη στάση του, είπε: "Πάντα προσπαθούσα να μάχομαι ενάντια στις αδικίες. Αυτό δεν είναι κάτι καινούριο, ήταν έτσι και στο παρελθόν. Πάντα υπήρχαν αστάθειες βασισμένες στην εθνικότητα [του οδηγού], είτε σε ποινές είτε στην εφαρμογή ενός κανονισμού. Θυμάμαι, όταν μαχόμουν με τη Red Bull για το πρωτάθλημα, ξέραμε καιρό ότι είχε μια πολύ ελαστική εμπρός πτέρυγα, και κέρδισε πέντε ή έξι αγώνες πριν απαγορευθεί. Έχασα το πρωτάθλημα του 2012 για τρεις βαθμούς", κατέληξε ο Ισπανός.

TAGS FORMULA 1 ALPINE ΦΕΡΝΑΝΤΟ ΑΛΟΝΣΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ