ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Η μοναδική Bugatti Chiron των 1.577 ίππων που αποτίει φόρο τιμής στη μυθική Type 57 Atlantic

BUGATTI NEWSROOM
Chiron Super Sport 57 One of One & Type 57 SC Atlantic BUGATTI NEWSROOM

Η Bugatti Chiron Super Sport 57 One of One είναι μια εξειδικευμένη Chiron -σε ένα και μοναδικό αντίτυπο- που κατασκευάστηκε με πηγή έμπνευσης την υπερσπάνια Type 57 Atlantic.

Το συγκεκριμένο αντίτυπο της Chiron Super Sport είναι ένα από τα πολλά ευρέως εξειδικευμένα που κλείνουν τον μακροχρόνιο κύκλο ζωής του γαλλικού hypercar, πριν την παρουσίαση του διαδόχου του το 2024. Φέρει φυσικά την υπογραφή του οίκου Bugatti Sur Mesure, που συνεργάζεται στενά με τους αγοραστές καθεμίας καινούριας Bugatti για να την προσαρμόσει με απόλυτη ακρίβεια στις δικές του προτιμήσεις και προδιαγραφές.

Η Chiron Super Sport 57 One of One γεννήθηκε όταν η σημερινή της ιδιοκτήτρια είδε ένα αυθεντικό αντίτυπο της Type 57 SC Atlantic στο Μουσείο Αυτοκινήτου Mullin, στο Όξναρντ της Καλιφόρνιας. Διαπιστώνοντας τη συγκίνησή της στη θέα αυτού του έργου τέχνης της ιστορίας της αυτοκίνησης, ο σύζυγός της αποφάσισε μετά από χρόνια να παραγγείλει στη Bugatti ένα αντίτυπο της Chiron εμπνευσμένο από την Atlantic, ως δώρο για τα 70ά της γενέθλια.

BUGATTI NEWSROOM
Chiron Super Sport 57 One of One BUGATTI NEWSROOM


H πρώτη παρέμβαση της Bugatti Sur Mesure στην εξειδικευμένη και μοναδική αυτή έκδοση της Chiron είναι φυσικά το χρώμα: το γαλάζιο μεταλλικό που προσεγγίζει όσο το δυνατόν πιο πιστά εκείνο της Type 57 SC Atlantic.

Έπειτα, η τροποποιημένη γρίλια έχει χρωμιωμένες κάθετες ράγες και πολύ πιο παχύ κεντρικό τμήμα. Το ίδιο χρώμα του αμαξώματος κοσμεί και τις γαλβανιζέ ζάντες Super Sport των πέντε ακτινών, ενώ κάτω από την πίσω πτέρυγα ένα αυτοκόλλητο απεικονίζει το σχέδιο της σιλουέτας της Type 57 SC Atlantic.

BUGATTI NEWSROOM
Chiron Super Sport 57 One of One & Type 57 SC Atlantic BUGATTI NEWSROOM


Το ίδιο σχέδιο βρίσκεται ραμμένο με γαλάζια κλωστή Lightning Blue και στα εσωτερικά καλύμματα των θυρών, όπως και στο ταμπλό. Το έμβλημα της εταιρείας με τον ελέφαντα, στο μεταξύ, είναι ραμμένο στα προσκέφαλα, στο καφέ δέρμα Gaucho με το οποίο είναι επενδεδυμένος ο διάκοσμος.

BUGATTI NEWSROOM
Chiron Super Sport 57 One of One BUGATTI NEWSROOM


Μηχανικά αυτή η έκδοση δεν έχει καμία αλλαγή, και καμία επέμβαση στον θηριώδη κινητήρα W16 των 8.0 λίτρων, ο οποίος με τη βοήθεια του τετραπλού Turbo αποδίδει 1.577 ίππους και 1.600 Nm ροπής. Η τελική ταχύτητά της παραμένει, ηλεκτρονικά περιορισμένη, στα 440 km/h.

BUGATTI NEWSROOM
Chiron Super Sport 57 One of One & Type 57 SC Atlantic BUGATTI NEWSROOM


Η Chiron Super Sport 57 One of One είναι από τις τελευταίες εκ των 500 Chiron πριν το οριστικό τέλος της παραγωγής του hypercar του Molsheim. Μέσα στο 2024 θα δούμε το διάδοχό της, τα πρώτα αντίτυπα του οποίου θα ξεκινήσουν να κατασκευάζονται από το 2026.

TAGS ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ BUGATTI
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ