ΤΕΝΙΣ

Κοτόρο: "Έκανε καλά που αποσύρθηκε ο Ναδάλ"

Spain's Davis Cup team's doctor Angel Ruiz Cotorro, right, jokes with player Santiago Verdasco during a training session ahead the Davis Cup final in Mar del Plata, Argentina, Wednesday,  Nov. 19, 2008. Argentina will host the Davis Cup final against Spain on Nov. 21-23 in Mar del Plata. (AP Photo/Eduardo Di Baia)
Spain's Davis Cup team's doctor Angel Ruiz Cotorro, right, jokes with player Santiago Verdasco during a training session ahead the Davis Cup final in Mar del Plata, Argentina, Wednesday, Nov. 19, 2008. Argentina will host the Davis Cup final against Spain on Nov. 21-23 in Mar del Plata. (AP Photo/Eduardo Di Baia) AP

Ο Άνχελ Ρουίθ Κοτόρο είναι ο γιατρός του Ράφαελ Ναδάλ και με δηλώσεις του επαίνεσε την απόφαση του Ισπανού τενίστα να αποσυρθεί απο το Master στο Παρίσι.

Αν υπάρχει ένας άνθρωπος τον οποίο εμπιστεύεται ο Ράφαελ Ναδάλ σε ιατρικά θέματα αυτός είναι ο Άνχελ Ρουίθ Κοτόρο. Ο Ισπανός γιατρός του Νο1 της παγκόσμιας κατάταξης έχει αναλάβει πολλές φορές να βοηθήσει τον Ράφα να ξεπεράσει τα προβλήματα τραυματισμού του και το έπραξε με επιτυχία.

Μετά την απόσυρση του Ναδάλ από το Masters στο Παρίσι εξαιτίας των νέων ενοχλήσεων στο δεξί γόνατο δεν ήταν λίγοι εκείνοι που ανησύχησαν για την πορεία του 31χρονου τενίστα.

Από την πλευρά του ο Κοτόρο έδειξε να μην συμμερίζεται αυτή την ανησυχία: "Δεν είναι ένας νέος τραυματισμός, ούτε ένας τραυματισμός που χειροτέρεψε. Δεν είναι διαφορετική η κατάσταση απ' όταν επέστρεψε από την Ασία. Όλες οι εικόνες μας δείχνουν ότι είναι λίγο πολύ στην ίδια κατάσταση, ότι ο τένοντάς του έχει ενοχλήσεις. Είναι μια δύσκολη χρονιά, μια σεζόν με πολλούς αγώνες και ο τένοντάς του υπέφερε. Οι εικόνες που έχουμε όμως αυτή τη στιγμή, δεν δείχνουν να είναι κάτι χειρότερο από αυτό που είχε και πριν. Είναι απλώς μια επίπονη και αγχωτική κατάσταση".

Φυσικά το βασικό ερώτημα που κλήθηκε να απαντήσει ήταν εάν ο Ναδάλ θα προλάβει να αγωνιστεί στο ATP Finals του Λονδίνου: "Έκανε το σωστό όταν αποσύρθηκε. Αυτή τη στιγμή, πρέπει να σκεφτεί κι άλλα πράγματα. Το πρώτο πράγμα είναι το γόνατο. Τώρα ξέρουμε πως δεν συνέβη κάτι διαφορετικό. Η κατάσταση του τένοντα πάντα κρύβει προβλήματα, άλλες φορές μικρότερα, άλλες μεγαλύτερα, αλλά θα προσπαθήσουμε να είναι όσο καλύτερα γίνεται για το Λονδίνο. Αν είναι καλά θα παίξει σε όλο το τουρνουά, αν συμβεί κάτι θα παραιτηθεί. Πρέπει να βλέπουμε πως εξελίσσεται το οτιδήποτε αυτές τις μέρες."

Photo credits: AP Photo/Eduardo Di Baia

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ