OPINIONS

Γίνεται ο ΠΑΟΚ του Αμπέλ Φερέιρα

Γίνεται ο ΠΑΟΚ του Αμπέλ Φερέιρα

Ο Σάββας Τζιομπάνογλου γράφει για την ισοπαλία του ΠΑΟΚ στο ντέρμπι του ΟΑΚΑ απέναντι στην ΑΕΚ και εξηγεί γιατί αυτό το παιχνίδι ήταν το πρώτο που οι πρωταθλητές έδειξαν να γίνονται ομάδα του προπονητή τους.

Για τον ΠΑΟΚ η ισοπαλία στο ΟΑΚΑ με την ΑΕΚ έχει δύο αναγνώσεις…Η μία λέει ότι η ομάδα του Αμπέλ Φερέιρα παρουσιάστηκε, παρά τα όποια προβλήματα απουσιών που αντιμετώπιζε βελτιωμένος σε σχέση με τα προηγούμενα του παιχνίδια, περισσότερο ουσιαστικός και θα μπορούσε να φύγει ακόμη και με τη νίκη.

Δεν τα κατάφερε δεχόμενος δύο γκολ από τα οποία το πρώτο από στατική φάση, στις οποίες συνεχίζει να έχει προβλήματα και απαιτείται άμεσα βελτίωση. Ένα γκολ από αυτά που δέχεται φέτος με την άμυνα του να κολλάει ήταν και το δεύτερο σε έναν αγώνα πάντως που ο αντίπαλος του κατάφερε να του κάνει φάσεις στο δεύτερο ημίχρονο.

ΚΥΡΙΑΡΧΙΚΟΣ ΜΕ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ ΝΙΚΗΤΗ

Γιατί στο πρώτο ο ΠΑΟΚ ήταν κυριαρχικός στον αγωνιστικό χώρο όπως πρέπει να είναι ο πρωταθλητής. Πέτυχε ένα γκολ, θα μπορούσε να πετύχει και περισσότερα - με πιο κρίσιμη στιγμή το χαμένο πέναλτι του Μπίσεσβαρ- και να πάει στα αποδυτήρια προηγούμενος με δύο ή ακόμη και με τρία γκολ διαφορά. Και απέναντι σε μια ΑΕΚ ανεβασμένη το τελευταίο διάστημα που έδειξε στο δεύτερο ημίχρονο ότι μπορεί να τον πιέσει.

Ακόμη όμως και μετά την πρώτη ισοφάριση ο ΠΑΟΚ έδειξε χαρακτήρα νικητή και μέταλλο. Έβαλε και άλλο γκολ και πάλι με τον Σβιντέρσκι, εξαιρετικό και σε δημιουργία και σε εκτέλεση…Και μετά το 2-2 πάλι ο ΠΑΟΚ ήταν η ομάδα που έφτασε πιο κοντά στο γκολ χάνοντας ευκαιρίες – δυο με τον Άκπομ που έβγαλε ο Μπάρκας και την κεφαλιά του Κρέσπο που έφυγε άουτ- σε αντίθεση με τους αντιπάλους του που είχαν μόνο μια ευκαιρία με το σουτ του Λιβάγια που κόντραρε στο Βαρέλα. Για αυτό και στο τέλος ο ΠΑΟΚ ήταν η ομάδα που δικαιούταν περισσότερα από το βαθμό της ισοπαλίας.

ΑΗΤΤΗΤΟΣ ΑΛΛΑ… ΤΡΙΤΟΣ

Ο ΠΑΟΚ παρέμεινε για 40 συνεχόμενα παιχνίδια αήττητος, αλλά μετά από έναν χρόνο έπεσε από την κορυφή της βαθμολογίας. Ο ΠΑΟΚ δεν έχασε, αλλά δεν κέρδισε κιόλας και έχει μπροστά του ένα ακόμη δύσκολο παιχνίδι με τον Αστέρα στην Τρίπολη, χωρίς πλέον περιθώρια για άλλες βαθμολογικές απώλειες, μετά τις δύο ισοπαλίες με Άρη και ΑΕΚ.

Δεδομένα όμως η αίσθηση που αφήνει ο ΠΑΟΚ φεύγοντας από το ΟΑΚΑ είναι εντελώς διαφορετική από αυτήν που υπήρχε μια εβδομάδα πριν μετά το 2-2 στο τοπικό ντέρμπι με τον Άρη.

ΝΙΩΘΕΙ ΠΙΟ ΗΡΕΜΟΣ Ο ΦΕΡΕΙΡΑ

Και ο Αμπέλ Φερέιρα, μετά και όσα έγιναν μεσοβδόμαδα με το ενδιαφέρον της Σπόρτινγκ, είναι ακόμη περισσότερο ενισχυμένος. Και τα συγχαρητήρια του Γιώργου Σαββίδη μέσω διαδικτύου ήταν το λιγότερο. Οι αλλαγές που έκανε το δικαίωσαν και η αναμενόμενη με το Ζίβκοβιτς αντί του Πασχαλάκη κάτω από τα δοκάρια και η αναπάντεχη με τον Σβιντέρσκι αντί του Άκπομ στην κορυφή της επίθεσης.

Και αυτό διότι για πρώτη φορά ίσως ο ΠΑΟΚ έπαιξε αυτό που θέλει να βλέπει ο Πορτογάλος. Μια ομάδα που θέλει να επιτεθεί και να πάρει τη νίκη σκοράροντας και παίζοντας καλό ποδόσφαιρο, έστω και αν αμυντικά έχει ακόμη ζητήματα να επιλύσει. Και το κυριότερο μια ομάδα που επιτέλους φαίνεται να βελτιώνεται…

ΕΠΕΣΤΡΕΨΕ Ο… ΜΕΤΡΟΝΟΜΟΣ ΤΟΥ ΠΑΟΚ

Το μεγαλύτερο κέρδος για τον ΠΑΟΚ είναι τα 8 λεπτά που έπαιξε ο Μαουρίσιο. Ο Βραζιλιάνος αναμενόταν να επιστρέψει στα γήπεδα μετά τη διακοπή του πρωταθλήματος, ωστόσο η κατάσταση του ήταν αυτή που επέτρεψε στον Αμπέλ Φερέιρα να του δώσει νωρίτερα συμμετοχή. Με τον Μαουρίσιο και αργότερα το Βιεϊρίνια θα είναι εντελώς διαφορετική ομάδα.

Ο Βραζιλιάνος είναι ο ποδοσφαιριστής που καθορίζει το ρυθμό του Δικεφάλου, αυτός που δίνει το σύνθημα στους συμπαίκτες του πότε να επιτεθούν και πότε να μείνουν πίσω… Και μάλιστα επιστρέφει την ώρα που ο ΠΑΟΚ βρήκε ένα μέσο που μπορεί να σταθεί δίπλα το Μίσιτς που συνεχίζει να κάνει το ένα καλό παιχνίδι μετά το άλλο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

ΑΕΚ - ΠΑΟΚ 2-2: Η ντερμπάρα των Δικεφάλων δεν είχε νικητή
ΑΕΚ - ΠΑΟΚ: Η κριτική των παικτών του Φερέιρα
ΠΑΟΚ: Φωνάζει για φάουλ στον Αουγκούστο στο 2-2 της ΑΕΚ
ΑΕΚ - ΠΑΟΚ: Ο ενθουσιασμός πιτσιρικά όταν συνάντησε τον Μπίσεσβαρ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ