ΠΑΟΚ

ΑΕΚ - ΠΑΟΚ: Η κριτική των παικτών του Φερέιρα

SUPERLEAGUE / ÁÅÊ - ÐÁÏÊ (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE / ÁÅÊ - ÐÁÏÊ (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Ο ΠΑΟΚ έκανε πολύ καλή εμφάνιση στο ΟΑΚΑ μένοντας στην ισοπαλία στο ντέρμπι με την ΑΕΚ, με τον Σβιντέρσκι να πετυχαίνει δύο γκολ. Το Sport24.gr αναλύει την απόδοση των ποδοσφαιριστών του Αμπέλ Φερέιρα.

Ο ΠΑΟΚ έκανε πολύ καλή εμφάνιση στο ΟΑΚΑ, μένοντας ωστόσο στην ισοπαλία στο ντέρμπι με την ΑΕΚ (2-2), με τον Κάρολ Σβιντέρσκι να πετυχαίνει δύο γκολ, το πρώτο με αρκετή δόση τύχης και το δεύτερο εξαιρετικό σε εκτέλεση.

Το Sport24.gr αναλύει την απόδοση των ποδοσφαιριστών του Αμπέλ Φερέιρα:

ΖΙΒΚΟΒΙΤΣ: Εδώ και ημέρες φαινόταν ότι ο Αμπέλ Φερέιρα σκέφτεται να προχωρήσει σε αλλαγή τερματοφύλακα και το τόλμησε. Ο Σέρβος δεν είχε ευθύνη στο γκολ του Τσιγκρίνσκι και έκανε την επέμβαση του αγώνα στην κεφαλιά του Γιακουμάκη στη φάση που κρίθηκε τελικά στο VAR. Στο δεύτερο γκολ που δέχεται θα μπορούσε πάντως να αντιδράσει καλύτερα, ωστόσο η παρουσία του ήταν σε γενικές γραμμές θετική.

ΡΟΝΤΡΙΓΚΟ: Έκανε το ντεμπούτο στο πρωτάθλημα καλούμενος να αντικαταστήσει το τιμωρημένο Λέο Μάτος στο δεξί άκρο της άμυνας του ΠΑΟΚ. Όπως ήταν λογικό και αναμενόμενο δεν είχε την συμμετοχή που έχει ο Μάτος στο επιθετικό κομμάτι του παιχνιδιού περιοριζόμενος στα ανασταλτικά καθήκοντα του.

ΒΑΡΕΛΑ: Το ζητούμενο για τον ΠΑΟΚ ήταν να κρατήσει το μηδέν παθητικό ωστόσο για ένα ακόμη παιχνίδι δεν τα κατάφερε. Αν υπάρχει κάποια ευθύνη για αυτό το γεγονός είναι συνολική στην αντίδραση της αμυντικής γραμμής του Δικεφάλου στα δύο γκολ που δέχθηκε και ο Βαρέλα είναι αυτός που την κατευθύνει.

ΚΡΕΣΠΟ: Και αυτός όπως και ο Βαρέλα έχει ευθύνη για την αντίδραση της άμυνας του ΠΑΟΚ στα δύο γκολ που δέχθηκε. Και πάλι ο Δικέφαλος δεν κατάφερε να κρατήσει ανέπαφη την εστία του αν και σε μεγάλα διαστήματα κράτησε μακριά από την περιοχή του τους επιθετικούς της ΑΕΚ και μάλιστα το πρώτο γκολ το δέχθηκε από στημένη φάση.

ΓΙΑΝΝΟΥΛΗΣ: Μπορεί να μην είχε τόσο μεγάλη συμμετοχή στην επιθετική λειτουργία της ομάδας του ωστόσο άντεξε στην προσπάθεια της ΑΕΚ να βγει από τη δική του πλευρά στο δεύτερο ημίχρονο. Τις περισσότερες φορές ήταν εκεί που έπρεπε, είχε καίριες και καθοριστικές επεμβάσεις αλλά δεν κατάφερε να διώξει την μπάλα στη φάση του γκολ του Ντέλετιτς.

ΜΙΣΙΤΣ: Στο πρώτο ημίχρονο έκανε καλό παιχνίδι και ανασταλτικά και ως ένα βαθμό δημιουργικά. Στο δεύτερο έδειξε να μένει από δυνάμεις και δεν απέφυγε τα λάθη. Προσπάθησε πάντως να βοηθήσει την ομάδα σε όλες τις εκφάνσεις του αγώνα και να περάσει κάποιες κάθετες μπαλιές στον Άκπομ στο τελευταίο κομμάτι του παιχνιδιού.

ΑΟΥΓΚΟΥΣΤΟ: Από τους κεντρικούς χαφ του ΠΑΟΚ ήταν αυτός που είχε περισσότερο ανασταλτικό ρόλο, αφήνοντας τη δημιουργία στο Μίσιτς. Χωρίς να είναι καθαρόαιμο εξάρι ο Βραζιλιάνος έτρεξε πολύ, κάλυψε χώρους κυρίως στο πρώτο ημίχρονο. Στο δεύτερο φάνηκε να μην έχει και τόσες πολλές δυνάμεις και δεν ήταν τόσο γρήγορες οι αντιδράσεις του.

ΚΑΝΤΟΥΡΙ: Θεωρητικά ήταν ο ποδοσφαιριστής που κάλυπτε το αριστερό άκρο του ΠΑΟΚ, ωστόσο ο ρόλος του ήταν πολύ περισσότερο ελεύθερος με το Μαροκινό να κινείται σε όλα τα μήκη και τα πλάτη του γηπέδου, αφήνοντας πάντως αρκετές φορές κενό χώρο μπροστά από το Γιαννούλη.

ΛΗΜΝΙΟΣ: Ο νεαρός έξτρεμ του ΠΑΟΚ ξεκίνησε πολύ κεφάτος το παιχνίδι. Ήταν αυτός που σημάδευαν οι συμπαίκτες του στην πλάτη της άμυνας της ΑΕΚ και μόνιμη πηγή κινδύνου για τους αντιπάλους

ΜΠΙΣΕΣΒΑΡ: Ο Σουριναμένος επέστρεψε μετά από καιρό στον άξονα και ήταν μέσα στις περισσότερες φάσεις που δημιούργησε η ομάδα του. Θα μπορούσε να ήταν ο μοιραίος για τον ΠΑΟΚ καθώς στάθηκε άτυχος με το χαμένο πέναλτι καθώς μπορεί να ξεγέλασε τον Μπάρκα αλλά έστειλε τη μπάλα στο δεξί του δοκάρι. Ήταν πάντως εξαιρετική η πάσα που έβγαλε στο Λημνιό στο δεύτερο γκολ του Δικεφάλου

ΣΒΙΝΤΕΡΣΚΙ: Η συμμετοχή του στην ενδεκάδα ήταν η έκπληξη που επιφύλασσε ο προπονητής του ΠΑΟΚ στο σημερινό ντέρμπι. Ο Πολωνός ήταν η αιχμή του δόρατος για τους πρωταθλητές στο πρώτο ημίωρο όταν και ο Δικέφαλος του Βορρά έκανε ότι ήθελε στον αγωνιστικό χώρο και ο παίκτης που με τα δύο προσωπικά του γκολ έκανε τη διαφορά στην επίθεση της ομάδας του.

ΟΙ ΑΝΑΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΟΙ

ΑΚΠΟΜ: Μπορεί την ώρα που μπήκε στο παιχνίδι η ΑΕΚ να είχε πάρει πολλά μέτρα στο γήπεδο και να φαινόταν αποκομμένος από την υπόλοιπή ομάδα του αλλά ο Άγγλος είχε δύο μεγάλες ευκαιρίες στο τελευταίο 10λεπτο αλλά ο Μπάρκας του είπε όχι.

ΖΑΜΠΑ: Έπαιξε λίγο και στο διάστημα που βρέθηκε στον αγωνιστικό χώρο δεν κατάφερε να κάνει εμφανή την παρουσία του καθώς δεν μπόρεσε να εκμεταλλευτεί τους χώρους που άφηνε η ΑΕΚ.

ΜΑΟΥΡΙΣΙΟ: Μπήκε στον αγώνα στο 88' και μπορεί το διάστημα που αγωνίστηκε να μην ήταν μεγάλο, ωστόσο και μόνο που επέστρεψε μετά από 6 και περισσότερους μήνες στους αγωνιστικούς χώρους ήταν για αυτό το πλέον σημαντικό.

Photo Credits: Eurokinissi

TAGS ΠΑΟΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ