OPINIONS

Αυτός ο ΠΑΟΚ δεν σταματά πουθενά

Αυτός ο ΠΑΟΚ δεν σταματά πουθενά
ΠΑΟΚ

Ο Σάββας Τζιομπάνογλου γράφει για τη νοοτροπία νικητή που δείχνει παντού ο ΠΑΟΚ, για τις δυο υπερβάσεις που έχει κάνει η ομάδα της Θεσσαλονίκης και το ένα…άλμα που της απομένει για τους ομίλους του Champions League.

Αυτός ο ΠΑΟΚ δεν σταματά πουθενά. Ο Δικέφαλος του Βορρά πέταξε έξω μετά τη Βασιλεία και την Σπαρτάκ Μόσχας και του απομένει να κάνει ένα ακόμη μεγάλο βήμα απέναντι στην Μπενφίκα για να κάνει πραγματικότητα το όνειρο της συμμετοχής στο Champions League.

Είναι ακόμη νωρίς να σκέφτεται κανείς πόσο μεγάλη υπόθεση είναι να βρεθεί εκεί ο ΠΑΟΚ. Αυτό που είναι περισσότερο σημαντικό τώρα είναι το γεγονός ότι η ομάδα του Λουτσέσκου δείχνει ότι το αξίζει πραγματικά. Και απέναντι στους Ελβετούς και απέναντι στους Ρώσους η ομάδα της Θεσσαλονίκης ήταν καλύτερη από τους αντιπάλους της στα μεγαλύτερα διαστήματα των τεσσάρων αγώνων που έδωσε.

Αν εξαιρέσει κανείς τα πρώτα 17’ του πρώτου αγώνα με την Σπαρτάκ στην Τούμπα ο ΠΑΟΚ ήταν καλύτερος από την ρωσική ομάδα. Και στο σημερινό παιχνίδι, ακόμη και όταν ήταν 11 εναντίον 11 ο Δικέφαλος ήταν η ομάδα που είχε τις καλύτερες στιγμές στον αγώνα, δεν πιέστηκε από τον αντίπαλο της και θα μπορούσε να είχε σκοράρει ένα γκολ που θα τη γλίτωνε από το άγχος.

Η καλύτερη στιγμή των Ρώσων ήταν το δοκάρι του Κάνιας στην εστία του Πασχαλάκη στο πρώτο ημίχρονο και μια πολύ καλή ευκαιρία του Ζομπνίν στα τελευταία λεπτά του παιχνιδιού. Θα ήταν άδικο όμως για τον ΠΑΟΚ να δεχθεί κάποιο γκολ στις δύο φάσεις αυτές γιατί και οι δύο ήρθαν σε αντίθεση με τη ροή του αγώνα. Οι παίκτες του έτρεξαν ατελείωτα χιλιόμετρα από το πρώτο μέχρι το τελευταίο λεπτό του παιχνιδιού, μπήκαν με όλες τους τις δυνάμεις στις προσωπικές μονομαχίες και αν ήταν λίγο πιο προσεκτικοί θα μπορούσαν σκοράρουν και να φύγουν από τη Μόσχα νικητές.

ΕΠΑΙΞΕ ΓΙΑ ΝΑ ΚΕΡΔΙΣΕΙ ΚΑΙ ΣΤΗ ΜΟΣΧΑ

Ο Λουτσέσκου το λέει και το εννοεί, ότι η ομάδα του παίζει πάντα για τη νίκη άσχετα αν δεν την πήρε στη Μόσχα. Οι παίκτες του μπήκαν στο γήπεδο όχι μόνο για να διαφυλάξουν το προβάδισμα που πήραν στην Τούμπα αλλά για να σκοράρουν και να κερδίσουν και στη Ρωσία, όπως έκαναν και στην Ελβετία. Και αυτή είναι η μεγαλύτερη κατάκτηση του Δικεφάλου μέχρι τώρα τουλάχιστον. Ότι έχει την νοοτροπία του νικητή, ότι παίζει παντού για να κερδίσει και κυρίως ότι δείχνει πως μπορεί να τα καταφέρει. Ο ΠΑΟΚ είχε 16 ευκαιρίες για γκολ, με τις έξι από αυτές στην αντίπαλη εστία.

Είχε την κατοχή της μπάλας ακόμη και πριν από την αποβολή του Ζε Λούις και μόνο στα τελευταία λεπτά του αγώνα, οπισθοχώρησε αφήνοντας χώρο στους Ρώσους. Και αυτό κυρίως γιατί έδειξε να μένει από δυνάμεις ο Μαουρίτσιο την ώρα που ο Κάνιας δεν έκανε το καλύτερο του παιχνίδι… Σίγουρα θα μπορούσε να κρατήσει στο διάστημα αυτό περισσότερο την μπάλα και να μην κινδυνεύσει καθόλου, αλλά τουλάχιστον αυτό το πισωγύρισμα του δεν το πλήρωσε.

ΔΥΣΚΟΛΑ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΠΕΝΦΙΚΑ

Όπως και να έχει ο ΠΑΟΚ δείχνει έτοιμος για τα… «αστέρια». Το ήξερε εξ αρχής ότι ο δρόμος του δεν θα είναι εύκολος και η Μπενφίκα είναι μια ομάδα που δύσκολα μπορεί να την καταβάλει. Μετά από δύο υπερβάσεις ο Δικέφαλος θα πρέπει να κάνει και ένα…άλμα για να φτάσει στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ.

Η μεγάλη διαφορά σε σχέση με τους δύο προκριματικούς είναι ότι στα πλέι οφ ο ΠΑΟΚ έχει να δώσει το πρώτο αγώνα εκτός και η πρόκριση θα κριθεί στο δεύτερο παιχνίδι στην Τούμπα. Το θέμα είναι ότι αυτός ο ΠΑΟΚ δείχνει ότι μπορεί να κοιτάξει στα μάτια ακόμη και τους Πορτογάλους. Ούτε αυτή την φορά θα είναι το φαβορί, ωστόσο είναι σίγουρο ότι θα παλέψει με όλες του τις δυνάμεις όσες πιθανότητες του αναλογούν. Και πως ούτε για την ομάδα της Λισσαβόνας θα είναι εύκολη υπόθεση η πρόκριση στους ομίλους του Champions League.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

Πρόκριση στα playoffs για τον ΠΑΟΚ, 0-0 με την Σπαρτάκ στη Μόσχα
Με Μπενφίκα ο ΠΑΟΚ στα playoffs του Champions League
Έρχεται για τον ΠΑΟΚ ο Βέρνμπλουμ
Η κριτική των παικτών του ΠΑΟΚ στο ματς με την Σπαρτάκ Μόσχας
Το ξέσπασμα του Σαββίδη μετά το Σπαρτάκ - ΠΑΟΚ (VIDEO)
Βιεϊρίνια: "Δεν φοβόμαστε την Μπενφίκα"

Photo credits: Eurokinissi

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ