ΠΑΟΚ

Η κριτική των παικτών του ΠΑΟΚ στο ματς με την Σπαρτάκ Μόσχας

Η κριτική των παικτών του ΠΑΟΚ στο ματς με την Σπαρτάκ Μόσχας
EUROKINISSI

Ο ΠΑΟΚ πήρε την πρόκριση στο ματς με την Σπαρτάκ Μόσχας και το Sport24.gr αξιολογεί την απόδοση των ποδοσφαιριστών του Ραζβάν Λουτσέσκου.

Ο ΠΑΟΚ βρίσκεται στα play off του Champions League όπου θα αντιμετωπίσει τη Μπενφίκα. Οι παίκτες του Λουτσέσκου πήραν την πρόκριση μετά το 0-0 στο ματς με τη Σπαρτάκ Μόσχας και το Sport24.gr αξιολογεί την απόδοση των ποδοσφαιριστών του ΠΑΟΚ.

Εκεί όπου ξεχώρισαν οι Μαουρίσιο, Λημνιός, Πέλκας και Κάνιας.

ΠΑΣΧΑΛΑΚΗΣ: Ο γκολκίπερ του ΠΑΟΚ δεν είδε κάποιο σουτ να πηγαίνει προς την εστία του με αποτέλεσμα να μην προβεί σε κάποια σωτήρια επέμβαση. Έδειξε όμως με τις εν γένει κινήσεις του πως ήταν ζεστός και έτοιμος να αντεπεξέλθει σε κάθε κίνδυνο στην περιοχή του. Από τα πρώτα λεπτά έπαιξε με το χρόνο και τις καθυστερήσεις με αποτέλεσμα να δεχτεί νωρίς κίτρινη κάρτα.

ΜΑΤΟΣ: Σε αντίθεση με αρκετά περασμένα παιχνίδια του ΠΑΟΚ ο Λέο Μάτος θα μπορούσαμε να πούμε ότι δεν ήταν αυτός που είχαμε συνηθίσει. Μπορεί αμυντικά να μην κινδύνεψε η ομάδα του από την πλευρά του αλλά επιθετικά ο Βραζιλιάνος δεν βοήθησε όπως άλλες φορές με τα ανεβάσματα του και τις σέντρες του οι οποίες ήταν αρκετά κακές. Μάλιστα από λάθος του Μάτος και αψυχολόγητη ενέργεια να χτυπήσει τον Πρόμες εκτός φάσης έδωσε την ευκαιρία στην Σπαρτάκ Μόσχας να απειλήσει. Σε εκείνο το σημείο μάλιστα δέχτηκε και κίτρινη κάρτα.

ΒΙΕΪΡΙΝΙΑ: Ο αρχηγός του ΠΑΟΚ άντεξε και έπαιξε για 64' και ήταν αρκετά καλός. Απροσπέλαστος αμυντικά και βοήθησε την ομάδα του επιθετικά τόσο με τα ανεβάσματα του όσο και την εκτέλεση των στημένων φάσεων με το δεξί. Ο Πορτογάλος δεν αντιμετώπισε κανένα απολύτως πρόβλημα ενώ αντικαταστάθηκε γιατί άρχισε να κουράζεται με τον Χατσερίντι να περνάει στη θέση του. Άλλωστε ο Βιεϊρίνα είχα χάσει και αρκετές προπονήσεις.

ΒΑΡΕΛΑ: Αρκετά καλό παιχνίδι από τον ογκόλιθο της άμυνας του ΠΑΟΚ. Κέρδισε τις περισσότερες μονομαχίες στο έδαφος και στον αέρα και μόλις σε δυο φάσεις δεν ήταν εκεί που έπρεπε. Δεν είχε προβλήματα με τους επιθετικούς της Σπαρτάκ τόσο όταν οι γηπεδούχοι έπαιζαν με έντεκα όσο και με δέκα ποδοσφαιριστές. Είχε σωστές τοποθετήσεις και έβγαζε και με ηρεμία τη μπάλα από την άμυνα όταν χρειαζόταν ενώ φυσικά με το δυναμικό του παιχνίδι βγήκε πολλές φορές πρώτος στην μπάλα.

ΚΡΕΣΠΟ: Από τους διακριθέντες για την ομάδα του καθώς ήταν σχεδόν αλάνθαστος στα αμυντικά του καθήκοντα. Ο Κρέσπο ήταν και ο παίκτης που κέρδισε την αποβολή στο 32' με την αγκωνιά που δέχτηκε. Ο Κρέσπο ήταν εξαιρετικός και ως στόπερ τόσο με τη μπάλα στα πόδια όσο και στον αέρα ενώ ήταν εξαιρετικός και στις δυο θέσεις που αγωνίστηκε αφού από το 64' και μετά χρησιμοποιήθηκε ως αριστερό μπακ.

ΚΑΝΙΑΣ: Και αυτός διακρίθηκε στο παιχνίδι με την Σπαρτάκ Μόσχας αφού μαζί με τον Μαουρίσιο και σε αντίθεση με το πρώτο ματς ήταν εξαιρετικός από την αρχή μέχρι το τέλος της αναμέτρησης και άντεξε στη πίεση των μέσων των γηπεδούχων και δη τον Ζόμπνιν και Φερνάντο. Υστέρησε λίγο στο επιθετικό κομμάτι καθώς δεν βοήθησε όσο θα περίμενε κανείς την ομάδα του να βγει στην επίθεση. Βέβαια ο ρόλος του ήταν διαφορετικός στην αναμέτρηση της Τρίτης.

ΜΑΟΥΡΙΣΙΟ: Από τους καλύτερους αν όχι ο καλύτερος παίκτης του ΠΑΟΚ. Ο Βραζιλιάνος ακόμα τρέχει καθώς στη διάρκεια των 90λεπτων δεν σταμάτησε λεπτό και πρέπει να πάτησε κάθε μέτρο από τη μια έως την άλλη περιοχή. Ο Μαουρίσιο δεν έχασε ούτε μονομαχία στο χώρο της μεσαίας γραμμής και ήταν πραγματικά κέρβερος με πίεση, κλεψίματα, κοψίματα και με όσα έκανε βοήθησε αρκετά τον ΠΑΟΚ.

ΠΕΛΚΑΣ: Από τους καλύτερους του ΠΑΟΚ σε ακόμη ένα παιχνίδι. Ο Έλληνας διεθνής μέσος αγώνα με αγώνα εντυπωσιάζει με όσα κάνει μέσα στο γήπεδο. Στο ματς με την Σπαρτάκ ήταν από τους πλέον δραστήριους επιθετικά τόσο με τις εμπνεύσεις του και τις μεταβιβάσεις του όσο και με τα σουτ που επιχείρησε αλλά και την πίεση που έβγαλε και τα κλεψίματα που έκανε. Απείλησε περισσότερο από κάθε άλλο παίκτη του ΠΑΟΚ τον Μαξιμένκο αλλά δεν κατάφερε να σκοράρει. Αντικαταστάθηκε στο 78' από τον Σάκχοβ σε μια προσπάθεια του Λουτσέσκου να κρατήσει το μηδέν στην άμυνα.

ΛΗΜΝΙΟΣ: Εξαιρετικό παιχνίδι και από τον Λημνιό που αγωνίστηκε ως δεξί χαφ εξτρέμ. Ο 20χρονος επιθετικός ο οποίος έχει κερδίσει με το σπαθί του την θέση στη βασική ενδεκάδα έδειξε και κόντρα στην Σπαρτάκ γιατί τον εμπιστεύεται ο Λουτσέσκου. Από τη μια με την ταχύτητα του, τις διεισδύσεις του και τις ενέργειες του απειλούσε συνέχεια από τα δεξιά ενώ την ίδια ώρα όποτε χρειαζόταν ντούμπλαρε και τον Μάτος βοηθώντας αμυντικά τον ΠΑΟΚ.

ΕΛ ΚΑΝΤΟΥΡΙ: Αρκετά καλός ο μέσος του ΠΑΟΚ που αγωνίστηκε ως αριστερό χαφ εξτρέμ στο 4-2-3-1 με το οποίο ξεκίνησε την αναμέτρηση η ομάδα της Θεσσαλονίκης. Ήταν αρκετά κινητικός, δραστήριος και μαχητικός βοηθώντας τον ΠΑΟΚ σε άμυνα και επίθεση. Είχε όμως και αρκετά νεύρα μετά από ένα σκληρό μαρκάρισμα όπου μάλιστα αντέδρασε και πήρε κίτρινη κάρτα. Για αυτό και ο Ρουμάνος τον έκανε αλλαγή στο ημίχρονο καθώς δεν ήθελε να ρισκάρει να παίξει και η ομάδα του με δέκα παίκτες.

ΠΡΙΓΙΟΒΙΤΣ: Δεν ήταν από τα καλύτερα παιχνίδια του Σέρβου με τη φανέλα του ΠΑΟΚ. Όχι γιατί δεν απείλησε ή δεν σκόραρε αλλά γιατί είχε τρεις καλές στιγμές εκ των οποίων οι δυο κλασικές και τις σπατάλησε και τις δυο. Ειδικά στο πρώτο ημίχρονο έχασε μια κεφαλιά που δεν χάνεται. Αν είχε σκοράρει σε εκείνο το σημείο ο ΠΑΟΚ θα έπαιρνε μια εύκολη πρόκριση.

ΟΥΑΡΝΤΑ: Μπήκε αντί του Ελ Καντουρί με την έναρξη του δευτέρου μέρους και ήταν αρκετά δραστήριος βοηθώντας την ομάδα του επιθετικά. Κράτησε τη μπάλα, απείλησε ενώ προσπάθησε και αμυντικά να βοηθήσει και μάλιστα τα κατάφερε σε κάποιες φάσεις.

ΧΑΤΣΕΡΙΝΤΙ: Ο Χατσερίντι πέρασε στο ματς στο 64' αντί του Βιεϊρίνια και αγωνίστηκε στο κέντρο της άμυνας. Ήταν καλός, απέφυγε τα λάθη και βοήθησε τον ΠΑΟΚ να κρατήσει το 0-0.

ΣΑΚΧΟΒ: Έπαιξε στα τελευταία 12' λεπτά της αναμέτρησης αντί του Πέλκα και δεν μπορεί να κριθεί.

TAGS ΠΑΟΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ