OPINIONS

Γιατί η ΑΕΚ θέλει Μπα και Γκάμπριελσεν

Γιατί η ΑΕΚ θέλει Μπα και Γκάμπριελσεν

Ο Βαγγέλης Αρναούτογλου γράφει για το παιχνίδι σε διπλό ταμπλό για τη θέση του στόπερ και εξηγεί γιατί θα ήταν εξαιρετική εξέλιξη για την ΑΕΚ να αποκτήσει και τους δύο που την ενδιαφέρουν, τον Μπα και τον Γκάμπριελσεν.

Υπάρχει ενθαρρυντικό συμπέρασμα από την προσπάθεια της ΑΕΚ να ενισχυθεί στις θέσεις των στόπερ και μάλιστα είναι διπλό! Μετά την κάκιστη προεργασία για τη σεζόν 2016-17, όταν ο οργανισμός πίστεψε ότι είχε ανέβει πολλά σκαλοπάτια επειδή νωρίτερα είχε κατακτήσει το Κύπελο Ελλάδας, έτσι και πέρυσι, έγινε μια εντελώς λανθασμένη εκτίμηση, λόγω της επιστροφής στην κορυφή του πρωταθλήματος.

*Τότε (καλοκαίρι 2017) η ΑΕΚ αντέδρασε, έκανε εξαιρετική δουλειά το καλοκαίρι, ενισχύθηκε εκεί που έπρεπε, διάβασε το ρόστερ της σωστά και έφτιαξε σύνολο πρωταθληματικό. Το ίδιο πράττει και τώρα. Οι περυσινές (αγωνιστικές) σφαλιάρες, της έβαλαν μυαλό, την ταρακούνησαν όσο έπρεπε για να κοιτάξει την αλήθεια κατά πρόσωπο.

*Κατά την περυσινή θερινή μεταγραφική περίοδο, η Ένωση πυροβόλησε τα πόδια της με τις υποθέσεις του κεντρικού χαφ και του εξτρέμ. Το πλήρωσε ακριβά. Φέτος, η διάγνωση για την επάρκεια των κεντρικών αμυντικών (σε ποιότητα αλλά και ποσότητα), φωνάζει για ενίσχυση. Αυτή τη φορά, η ομάδα αποδέχεται το πρόβλημα και κινείται. Ο Καρντόσο, προπονητής που δείχνει να μη βολεύεται με ημίμετρα, έχει μεγάλη συμβολή σε αυτό.

*Η ΑΕΚ προσπαθεί να σκοράρει σε διπλό ταμπλό. Θέλει τον Μπα από τώρα και προσπαθεί ν α κλείσει τον Γκάμπριελσεν για τον Γενάρη (όταν και μένει ελεύθερος). Σοφή σκέψη. Η τρύπα στα μετόπισθεν δεν είναι ένα πρόβλημα αυτής της περιόδου μόνο, δεν είναι ζήτημα μιας σεζόν. Θα μεγαλώσει το ερχόμενο καλοκαίρι, εφόσον αποφευχθούν τα αυτονόητα.

*Σε περίπου 10 μήνες από σήμερα, ο Τσιγκρίνσκι είναι πολύ πιθανό να έχει τελειώσει από την ΑΕΚ, καθώς ολοκληρώνεται το συμβόλαιό του (υπάρχει βέβαια και το +1 στη συμφωνία των δύο πλευρών). Είναι διαφορετικό να ξέρεις ότι θα έχεις τον Ουκρανό έστω για τα μισά ματς της σεζόν, από το να μην τον έχεις καθόλου. Ή τέλος πάντων, αν τελικά επιλέξεις να τον έχεις ξανά για τα μισά, μικρότερη τρύπα θα εξακολουθεί να υφίσταται.

*Την ίδια περίοδο, ίσως και λίγο νωρίτερα, θα έχει φουντώσει ξανά το θέμα του Βράνιες. Ας μην ξεχνάμε ότι παίζει ως δανεικός στην ΑΕΚ, χωρίς οψιόν αγοράς. Αν τα πράγματα κυλήσουν για εκείνον όπως τη σεζόν 2017-18, πολλά μπορούν να αλλάξουν. Οπως για παράδειγμα οι απαιτήσεις της Αντερλεχτ για έναν παίκτη που της κόστισε 3,2 εκατ. ευρώ όταν τον αγόρασε από την Ένωση. Μνηστήρες θα εμφανιστούν, το παιχνίδι θα "χοντρύνει".

*Σήμερα, Αύγουστο του 2019, η Ένωση έχει ως σίγουρους από τους κεντρικούς αμυντικούς της ενόψει της επόμενης σεζόν που θα μπει στο γήπεδό της, μόνο τον Σβάρνα που παραμένει ένα στοίχημα και τον Οικονόμου ο οποίος προβληματίζει με τα πάνω και τα κάτω του. Το λογικό λοιπόν είναι να αναζητά δύο στόπερ, έναν για άμεση χρήση (Μπα) και έναν ακόμα (Γκάμπριελσεν) για το κοντινό μέλλον.

*Όσον αφορά στον Νορβηγό, πρέπει να σημειωθεί το εξής: όταν ο Καρντόσο άναψε κόκκινο φως, η ΑΕΚ είχε ήδη αποφασίσει να φέρει πίσω τον Βράνιες και ο Πορτογάλος έβλεπε στον Γκάμπριελσεν πανομοιότυπα στοιχεία, ενώ είχε στο μυαλό του κάτι εντελώς διαφορετικό, το "πακέτο" δηλαδή που βρήκε στον Μπα. Τώρα, με την προοπτική να αποκτηθεί ούτως ή άλλως ως ελεύθερος τον ερχόμενο Γενάρη, ο προπονητής δεν θα έλεγε όχι και στο σήμερα, εφόσον δεν προχωρήσει του Μπα.

*Η ανάγκη για πέμπτο στόπερ και το γεγονός ότι ο Καρντόσο βλέπει μπροστά του μια σεζόν με πολλές δυσκολίες στη συγκεκριμένη θέση, ειδικά εφόσον η ομάδα καταφέρει πρόκριση στους ομίλους του Europa League, καθιστούν τον Γκάμπριελσεν έναν πιθανό στόχο και για το σήμερα. Το βασικό σχέδιο είναι άλλο, ενώ λογικά, θα υπάρχει ακόμα ένας υποψήφιος πίσω από τον Μπα, τέτοιων χαρακτηριστικών. Όμως το ενδεχόμενο να μην αποκτηθεί κανείς, ίσως να φέρει το Νορβηγό πιο δυνατά στο προσκήνιο, μέσα στο μήνα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ