ΑΕΚ

ΑΕΚ: Σε πρώτο πλάνο το "θηρίο" Μπα

Victoria Guimaraes' Abdoulaye Ba from Senegal celebrates after scoring against Rijeka during their Europa League Group I soccer match at the D. Afonso Henriques Stadium, in Guimaraes, Portugal, Thursday, Sept. 19, 2013. (AP Photo/Paulo Duarte)
Victoria Guimaraes' Abdoulaye Ba from Senegal celebrates after scoring against Rijeka during their Europa League Group I soccer match at the D. Afonso Henriques Stadium, in Guimaraes, Portugal, Thursday, Sept. 19, 2013. (AP Photo/Paulo Duarte) AP PHOTO/PAULO DUARTE

Η ΑΕΚ έχει στοχεύσει στην απόκτηση του θηριώδους Σενεγαλέζου κεντρικού αμυντικού, Αμπντουλαγέ Μπα, ο "κομμένος" Γκάμπριελσεν που επανήλθε και οι Σέρβοι που δεν προχώρησαν. Το Sport24.gr έχει το ρεπορτάζ.

Αν και είναι ομολογουμένως πολύ νωρίς για κρίσεις και συμπεράσματα, στην ΑΕΚ έχουν "ψηθεί" πολύ με το "πρότζεκτ Καρντόσο" και ακολουθούν ως ποδοσφαιρικό ευαγγέλιο κάθε υπόδειξη του Πορτογάλου τεχνικού.

Η τελευταία (μέχρι αποδείξεως του εναντίου) μεταγραφική επιθυμία του πρώην τεχνικού της Θέλτα γι αυτό το καλοκαίρι, είναι να προστεθεί στο ρόστερ της ομάδας ένας κεντρικός αμυντικός με μπόι πάνω από 1.90, διαπιστωμένη ικανότητα στο ψηλό παιχνίδι, άρτια τεχνική, εμπειρίες και παραστάσεις από σημαντικά πρωταθλήματα της Ευρώπης.

Αυτό ακριβώς είναι το προφίλ που χαρακτηρίζει τον Αμπντουλαγέ Μπα, τον πανύψηλο (1.97) κεντρικό αμυντικό της ισπανικής Ράγιο Βαγεκάνο, η οποία υποβιβάστηκε στη Β' Ισπανίας και λόγω κόστους αποδοχών του ποδοσφαιριστή (800.000 ευρώ ετησίως) θέλει να απαλλαγεί από το συμβόλαιο του Σενεγαλέζου κεντρικού αμυντικού. Η ΑΕΚ δίνει προτεραιότητα σε αυτή την περίπτωση.

Αυτό που η Ένωση επιχειρεί, είναι να χαμηλώσει τις απαιτήσεις του Σενεγαλέζουν καθώς το συμβόλαιο που είχε στην Ισπανία, δεν φτάνουν καλά-καλά μαζί οι Τσιγκρίνσκι και Βράνιες. Η ΠΑΕ βρίσκεται σε συζητήσεις με την πλευρά του παίκτη που επίσης θέλει να αποχωρήσει από τη Ράγιο, ωστόσο επιθυμεί και να εξασφαλίσει μια συμφέρουσα συμφωνία καθώς εκεί έχει να παίρνει πολλά χρήματα.

Η ΑΕΚ μιλά επίσης με την ισπανική ομάδα για δανεισμό με οψιόν αγοράς ή ακόμα και για άμεση αγορά του Μπα, πατώντας στο γεγονός ότι οι Ισπανοί θέλουν να δώσουν τον παίκτη άμεσα. Είναι μια υπόθεση που ίσως πάρει κάποιες ημέρες για να ολοκληρωθεί (είτε θετικά, είτε αρνητικά) καθώς από τη μία ο Μπα περιμένει να δει αν θα έχει άλλες προτάσεις, από την άλλη η ΑΕΚ πιστεύει ότι ο χρόνος θα δουλέψει υπέρ της σε αυτή την υπόθεση.

Ο ΓΚΑΜΡΠΡΙΕΛΣΕΝ ΠΟΥ ΔΕΝ "ΕΨΗΝΕ" ΑΛΛΑ ΕΠΑΝΗΛΘΕ

Ως δεύτερο στη λίστα, φιγουράρει πλέον το όνομα του Νορβηγού κεντρικού αμυντικού και αρχηγού της Μόλντε, Ρούμπεν Γκάμπριελσεν. Παίκτη που είχε προταθεί στην ομάδα πριν από περίπου δύο μήνες (το διάστημα που η Ένωση είχε ασχοληθεί ζεστά με τον κεντρικό χαφ Φιλίπ Κροβίνοβιτς) και δεν είχε "ψήσει" τον Μιγκέλ Καρντόσο, ωστόσο επανήλθε στο προσκήνιο ως μία πιθανή εναλλακτική λύση, καθώς αρέσει στους ανθρώπους του κιτρινόμαυρου μεταγραφικού επιτελείου.

Όπως η πρόσφατη ιστορία έχει δείξει, "κομμένος" από τον προπονητή ήταν αρχικά και ο Βράνιες, ωστόσο πέρασε η άποψη του Μελισσανίδη και των ανθρώπων που κινούνται γύρω από εκείνον στην ομάδα, εκτελώντας τις εντολές του.

Ο τεχνικός διευθυντής Νίκος Λυμπερόπουλος βρίσκεται σε ανοιχτή επικοινωνία με τον ατζένη του ποδοσφαιριστή Τζίμι Σολμπάκεν, ο οποίος προσφάτως έκανε σημαντικό deal με τη μεταπήδηση του Γκούλμπρατσεν από τη Σάλτσμπουργκ στη Μπασάκσεχίρ, αντίπαλο του Ολυμπιακού στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ.

Ο ΚΟΣΑΝΟΒΙΤΣ ΚΑΙ Ο ΡΑΪΚΟΒΙΤΣ

Σύμφωνα με πληροφορίες του Sport24.gr, στην ΑΕΚ προτάθηκαν και για ένα διάστημα την απασχόλησαν οι Σέρβοι κεντρικοί αμυντικοί Μίλος Κοσάνοβιτς και Σλόμπονταν Ραϊκόβιτς. Δεν φαίνεται ωστόσο να ενθουσίασαν τον Καρντόσο παρόλο που πρόκειται για παίκτες με καριέρα ετών στα ευρωπαϊκά γήπεδα, διεθνείς με τη Σερβία (πολύ περισσότερο ο δεύτερος), οι οποίοι επί χρόνια παίζουν ως αριστεροί στόπερ.

Ο 29χρονος Κοσάνοβιτς της Σταντάρ Λιέγης, παίκτης ο οποίος απασχόλησε την ΑΕΚ για πρώτη φορά επί εποχής Ντάνιελ Μαϊστόροβιτς στην τεχνική διεύθυνση του συλλόγου, φαίνεται ότι θα πωληθεί εν τέλει στην Αλ Τζαζίρα των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, με την οποία τις τελευταίες ημέρες βρίσκεται σε επαφές.

Ο 30χρονος Ραΐκοβιτς ήταν η δεύτερη περίπτωση, κεντρικός αμυντικός ο οποίος έμεινε ελεύθερος λόγω της διάλυσης της Παλέρμο. Εχει 19 συμμετοχές με την εθνική Σερβίας, περάσματα από Αϊντχόφεν, Τβέντε, Φίτεσε, Αμβούργο, Ντάρμστατ, κάποτε αποτέλεσε επιλογή της Τσέλσι (στην οποία όμως δεν έπαιξε), μαζί του όμως σέρνει και ένα ιστορικό με αρκετούς τραυματισμούς. Πάντως πέρυσι στη Serie B με την Παλέρμο, είχε μια γεμάτη σεζόν με 30 ματς. Ενδιαφέρον για εκείνον, δείχνουν οι Πάρμα και Τζένοα.

Photo Credits: AP Photo/Paulo Duarte

TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ