NBA

Σπερς - Θάντερ: Η βραδιά των ρεκόρ

San Antonio Spurs' Derrick White (4) drives against Oklahoma City Thunder's Russell Westbrook during the second half of an NBA basketball game, Thursday, Jan. 10, 2019, in San Antonio. San Antonio won 154-147 in double overtime. (AP Photo/Darren Abate)
AP Photo/Darren Abate AP PHOTO/DARREN ABATE

Οι Σπερς και οι Θάντερ έσπασαν τα κοντέρ στο μεταξύ τους παιχνίδι στη νίκη των πρώτων με 154-147 έπειτα από 2 παρατάσεις, γράφοντας μία σειρά από ρεκόρ.

Οι Σπερς και οι Θάντερ πρόσφεραν στον κόσμο τον αγώνα της χρονιάς, με τα "Σπιρούνια" να επικρατούν των αντιπάλων τους με 154-147 έπειτα από 2 παρατάσεις . Όπως είναι λογικό, σε ένα παιχνίδι με τόσο μεγάλο σκορ έγιναν και μία σειρά από ρεκόρ για την φετινή σεζόν, τόσο σε ατομικό επίπεδο για τους παίκτες, όσο και σε ομαδικό.

Ας δούμε λοιπόν τα ρεκόρ που καταγράφηκαν:

- Οι 301 πόντοι που σημείωσαν οι δύο ομάδες είναι οι περισσότεροι που έχουν σημειωθεί φέτος σε ένα παιχνίδι.

- Οι 154 πόντοι που σημείωσαν οι Σπερς είναι οι περισσότεροι που έχει σημειώσει μία ομάδα φέτος σε ένα παιχνίδι.

- Οι 56 πόντοι που σημείωσε ο ΛαΜάρκους Όλντριτζ αποτελούν ρεκόρ καριέρας, αλλά την 2η καλύτερη επίδοση φέτος στο ΝΒΑ μετά τους 60 πόντους του Κέμπα Γουόκερ κόντρα στους Χόρνετς στις 17 Νοεμβρίου.

- Ο Όλντριτζ έγινε ο 9ος παίκτης που σημείωσε +50 πόντους φέτος σε ένα παιχνίδι. Οι άλλοι 8 είναι οι εξής: Κέμπα Γουόκερ, Τζέιμς Χάρντεν (2 φορές), Κλέι Τόμπσον, Στέφεν Κάρι, Κέβιν Ντουράντ, ΛεΜπρόν Τζέιμς, Μπλέικ Γκρίφιν, Ντέρικ Ροουζ

- Ο Ράσελ Γουέστμπρουκ έκανε ρεκόρ καριέρας μοιράζοντας 24 ασίστ.

- Ο Γουέστμπρουκ έγινε ο πρώτος παίκτης μετά τον Αϊζάια Τόμας το 1985 που είχε σε έναν αγώνα triple-double με +24 πόντους και +24 ασίστ, ολοκληρώνοντας το παιχνίδι με 24 πόντους, 13 ριμπάουντ και 24 ασίστ. Αξίζει, δε, να σημειωθεί ότι αυτό ήταν το δεύτερο triple-double της καριέρα του με +20 πόντους και +20 ασίστ, με τους Μάτζικ Τζόνσον και Όσκαρ Ρομπερτσον να κλείνουν την δική τους καριέρα έχοντας τρία τέτοια παιχνίδια.

Ο Γουέστμπρουκ απείχε 7 ριμπάουντ από το να μπει στην ίδια πρόταση με τον Γουίλτ Τσάμπερλεν, ο οποίος την σεζόν 1967/68 έγινε ο πρώτος - και ο τελευταίος - παίκτης που τελείωσε τον αγώνα έχοντας +20 πόντους, +20 ριμπάουντ και +20 ασίστ, όταν είχε 22 πόντους, 25 ριμπάουντ και 21 ασίστ στη νίκη των Σϊξερς με 131-121 επί των Πίστονς στις 2 Φεβρουαρίου 1968.

- Τα 14/14 τρίποντα που ξεκίνησαν οι Σπερς το παιχνίδι σηματοδοτούν την καλύτερη επίδοση των τελευταίων 20 ετών.

- Τα 16/19 τρίποντα των Σπερς, μεταφράζονται σε ποσοστό 84.2% στα τρίποντα και είναι το υψηλότερο ποσοστό με το οποίο έχει σουτάρει ποτέ μία ομάδα του ΝΒΑ σε έναν αγώνα έχοντας επιχειρήσει τουλάχιστον 15 προσπάθειες!

- Ο Τζεράμι Γκραντ έκανε νέο ρεκόρ καριέρας με τους 25 πόντους που σημείωσε

- Ο Ντέρικ Γουάιτ έκανε κι αυτός ρεκόρ καριέρας με τους 23 πόντους που σημείωσε

- Τα 7 εύστοχα τρίποντα του Τέρανς Φέργκιουσον αποτελούν ρεκόρ καριέρας.

- Πέρασε στα... ψιλά, αλλά δεν θα έπρεπε: Με αυτή τη νίκη των Σπερς, ο Γκρεγκ Πόποβιτς έφτασε στις 1.222 νίκες στην καριέρα του και ανέβηκε στην 3η θέση των πολυνικών προπονητών στην ιστορία του ΝΒΑ, αφήνοντας πίσω του τον Τζέρι Σλόαν!

AP Photo/Darren Abate

TAGS NBA
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ