NBA

Όσα ειπώθηκαν στη συνάντηση των Μπακς με τον Αντετοκούνμπο

Milwaukee Bucks forward Giannis Antetokounmpo (34) in the second half of an NBA basketball game Monday, March 9, 2020, in Denver. The Nuggets won 109-95. (AP Photo/David Zalubowski)
Milwaukee Bucks forward Giannis Antetokounmpo (34) in the second half of an NBA basketball game Monday, March 9, 2020, in Denver. The Nuggets won 109-95. (AP Photo/David Zalubowski) AP PHOTO/DAVID ZALUBOWSKI

Στο σπίτι του Γιάννη Αντετοκούνμπο έγινε η συνάντηση με τον ιδιοκτήτη των Μπακς, Μαρκ Λάσρι. Ποιοι βρέθηκαν στη συζήτηση, τι ειπώθηκε, σε τι κλίμα ολοκληρώθηκε το ραντεβού, πόσες ώρες κράτησε; Το Athletic έχει όλο το ρεπορτάζ.

Η σεζόν των Μπακς ολοκληρώθηκε πρόωρα. Ο στόχος ήταν το πρωτάθλημα, όμως η ομαδα του Μιλγουόκι δεν έφτασε όχι στους NBA Finals, αλλά ούτε καν στους τελικούς της Ανατολικής Περιφέρειας. Αποκλείστηκε καθαρά από τους ανωτερους συνολικά Μαϊάμι Χιτ και πήγε για ψάρεμα με αρκετά ζητήματα να ζητούν λύσεις. Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο δήλωσε σε κάθε τόνο ότι δεν σκοπεύει να το... σκάσει, φώναξε προς κάθε κατεύθυνση ότι θα μείνει για να παλέψει και από τη συνάντησή του με τον εκ των ιδιοκτητών του οργανισμού, Μαρκ Λάσρι, προκύπτει πως υπήρξε μεταξύ τους σύμπνοια ώστε η κοινή τους πορεία να συνεχιστεί για πολλά ακόμη χρόνια και γιατί όχι μέχρι τη δύση της καριέρας του Greek Freak.

Ο -Μαροκινής καταγωγής- δισεκατομμυριούχος Μαρκ Λάσρι, ο οποίος είχε δώσει μια μεγάλη συνέντευξη στο Sport24.gr το 2018 δείχνοντας το όραμά του για τους Μπακς, ήταν ο άνθρωπος που συνάντησε τον Αντετοκούνμπο το περασμενο Σάββατο και μαλιστα στο σπίτι του Greek Freak στο Ρίβερ Χιλς, μια γειτονιά στην όχθη της λίμνης Μίσιγκαν. Όπως αναφέρει το Athletic στη συνάντηση βρέθηκε και ο Άλεξ Λάσρι, ο αντιπρόεδρος των Μπακς, μαζί με τον Θανάση Αντετοκούνμπο και τον ατζέντη του MVP του 2019 και οσονούπω και του 2020, Άλεξ Σαράτση.

Η συζήτηση κράτησε τρεις ώρες και περιελάμβανε πολλά θέματα σχετικά με το παρελθόν, το παρόν και κυρίως το μέλλον του οργανισμού, χωρίς πάντως να γίνει λεπτομερής συζήτηση για τη supermax πρόωρη επέκταση που θα δώσουν οι Μπακς στον ηγέτη τους καθώς οι κανονισμοί της Λίγκας απαγορεύουν τέτοια εξέλιξη πριν ανοίξει η offseason. Ούτως ή άλλως είναι δεδομένο ότι τα Ελάφια θα ρίξουν στο τραπέζι το μάξιμουμ ποσό, το έχουν παραδεχθεί και δεν υπάρχει περίπτωση να μην το κάνουν.

" Το σημαντικότερο ήταν ότι όλες οι πλευρές έφυγαν ευχαριστημένες, καθώς υπήρξε η αίσθηση της συνεργασίας που οι Μπακς ελπίζουν ότι θα παραμείνει. Η συνάντηση ήταν ένα σημαντικό πρώτο βήμα σε μία από τις πιο κρίσιμες offseasons στην ιστορία του οργανισμού. Το τι θα συμβεί, θα εξαρτηθεί από τον Αντετοκούνμπο" αναφέρει το Athletic. Αυτό που ενδιαφέρει τον Γιάννη είναι να βελτιωθεί το ρόστερ, να δυναμώσει χωρίς να σκέφτονται οι ιδιοκτήτες τους φόρους πολυτελείας, να δημιουργηθεί μια ομάδα που θα διεκδικεί στο παρκέ και όχι στα λόγια πρωταθλήματα.

Με τον Μάικ Μπουντενχόλζερ να είναι ασφαλής και να συνεχίζει για την τρίτη από τις τέσσερις σεζόν του συμβολαίου που υπέγραψε το καλοκαίρι του 2018, οι Μπακς ξέρουν ότι η προτεραιότητά τους είναι ένας πραγματικά καλός πόιντ γκαρντ αντί του Έρικ Μπλέντσο. Ο Κρις Πολ είναι πολύ ακριβός (84.5 εκατομμύρια για τα επόμενα δύο χρόνια) και ίσως να μην ταιριάζει με τον χαρακτήρα του Αντετοκούνμπο, το σίγουρο όμως είναι ότι τα "θέλω" των Μπακς συμβαδίζουν με τα "θέλω" του Γιάννη που εκτιμα όσα έχουν κάνει στο Μιλγουόκι για εκείνον, από τη μέρα που τον επέλεξαν στο Draft του 2013, μέχρι τη σειρά με τους Μαϊάμι Χιτ στην οποία τον κράτησαν στα... πιτ για να προφυλάξουν τον καταπονημένο αστράγαλό του.

TAGS NBA
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ