NBA

ΝΒΑ: Με 17άδα οι ομάδες στη Disney World

Los Angeles Clippers' Kawhi Leonard (2) in action against the Sacramento Kings during the first half of an NBA basketball game Saturday, Feb. 22, 2020, in Los Angeles. (AP Photo/Marcio Jose Sanchez)
Los Angeles Clippers' Kawhi Leonard (2) in action against the Sacramento Kings during the first half of an NBA basketball game Saturday, Feb. 22, 2020, in Los Angeles. (AP Photo/Marcio Jose Sanchez) AP

Το ΝΒΑ συνεχίζει να επεξεργάζεται διαφορετικά πλάνα για την ολοκλήρωση της σεζόν, με νέα διαρροή να κάνει λόγο για δυνατότητα παρουσίας δεκαεπτά (17) παικτών στο ρόστερ των ομάδων που θα βρεθούν στη Disney World.

Από την στιγμή που αποφασίστηκε το πού (Disney World), το πώς και το πότε για την ολοκλήρωση της φετινής σεζόν στο ΝΒΑ, ο Άνταμ Σίλβερ και οι συνεργάτες του επεξεργάζονται διαφορετικά πλάνα για τις... λεπτομέρειες της ιστορίας. Μία εξ αυτών αφορά στον αριθμό των παικτών που θα διαθέτει κάθε μία από τις ομάδες (22 στον αριθμό) που θα συγκεντρωθούν στο Ορλάντο για να παλέψουν για το δαχτυλίδι του πρωταθλητή.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του ESPN λοιπόν, κάθε ομάδα θα μπορεί να πετάξει για το Ορλάντο με δεκαεπτά (17) παίκτες στη σύνθεσή της. Μία δεκαπεντάδα με εγγυημένα συμβόλαια συν δύο ακόμη που θα έχουν υπογράψει two-way συμβόλαιο. Παρένθεση. Αυτή την στιγμή πάντως περίπου πενήντα παίκτες είναι αρνητικοί στο να επιστρέψουν στο παρκέ για την ολοκλήρωση της σεζόν. Κλείνει η παρένθεση.

Αυτό βέβαια δεν σημαίνει πως θα μπορούν να υπογράψουν όποιον παίκτη θέλουν. Συγκεκριμένα, θα μπουν κάποιοι περιορισμοί, αφού διαθέσιμοι θα είναι μόνο όσοι αγωνίζονταν είτε στο ΝΒΑ είτε στη G-League την στιγμή που διεκόπη προσωρινά η φετινή σεζόν. Όπερ και σημαίνει πως διεθνείς παίκτες, ή άλλοι που βρίσκονταν μέχρι τον Μάρτιο στην Ευρώπη, την Κίνα ή άλλο πρωτάθλημα του πλανήτη, δεν θα έχουν δικαίωμα συμμετοχής.

Από εκεί και πέρα, προκειμένου όλες οι ομάδες να προετοιμαστούν κατάλληλα σε επίπεδο έμψυχου δυναμικού, θα έχουν μία βδομάδα στο τέλος του Ιουνίου προκειμένου να κινηθούν μεταγραφικά και να διαμορφώσουν την εικόνα του ρόστερ για την τελική ευθεία της φετινής αγωνιστικής περιόδου.

Κάπως έτσι, ειδικά για ομάδες που θα παλέψουν για την κατάκτηση του τίτλου, παίκτες όπως ο ΝτεΜάρκους Κάζινς, ο Αϊζάια Τόμας, ο Τζέι Αρ Σμιθ και ο Τζαμάλ Κρόφορντ μπορεί να αποδειχθούν εξαιρετικά χρήσιμοι.

AP Photo/Marcio Jose Sanchez

TAGS NBA
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ