NBA

ΝΒΑ: Η τελική πρόταση του Άνταμ Σίλβερ για τα Playoffs

Milwaukee Bucks forward Giannis Antetokounmpo, right, looks to drive against Charlotte Hornets forward P.J. Washington in the first half of an NBA basketball game in Charlotte, N.C., Sunday, March 1, 2020. (AP Photo/Nell Redmond)
Milwaukee Bucks forward Giannis Antetokounmpo, right, looks to drive against Charlotte Hornets forward P.J. Washington in the first half of an NBA basketball game in Charlotte, N.C., Sunday, March 1, 2020. (AP Photo/Nell Redmond) AP PHOTO/NELL REDMOND

Ο Άνταμ Σίλβερ έχει εκπονήσει πλάνο για τον τρόπο ολοκλήρωσης της σεζόν, με την πρόκριση στα NBA Playoffs να κρίνεται ακόμη και με... νοκ άουτ παιχνίδι. Την Πέμπτη θα τεθεί υπό ψηφοφορία.

Οι μηχανές του ΝΒΑ λειτουργούν στο "φουλ" τις τελευταίες ημέρες προκειμένου να παρθεί οριστική απόφαση για τον τρόπο ολοκλήρωσης της φετινής σεζόν. Ο Άνταμ Σίλβερ έχει καταλήξει στο μέρος που θα φιλοξενήσει τις ομάδες (η Disney World στο Ορλάντο), ενώ η 12η Οκτωβρίου φέρεται να είναι η καταληκτική ημερομηνία για την ολοκλήρωση της φετινής αγωνιστικής περιόδου -προκειμένου να ακολουθήσει μια μικρή περίοδος ξεκούρασης κι εν συνεχεία η έναρξη της επόμενης σεζόν.

Πέραν αυτών όμως, ο Κομισάριος του ΝΒΑ επεξεργάζεται διάφορα πλάνα αναφορικά με τον τρόπο που θα τελειώσει η regular season και θα μπουν οι ομάδες στα NBA Playoffs. Σύμφωνα με τον Σαμς Καράνια, η τελική πρόταση που θα κάνει προς τις ομάδες την Πέμπτη 4 Ιουνίου, θα αφορά στη συμμετοχή είκοσι δύο (22) ομάδων στην τελική ευθεία της φετινής σεζόν, με την όγδοη -και τελευταία- θέση στα NBA Playoffs να κρίνεται από τη διαφορά νικών που υπάρχει ανάμεσα στον όγδοο και τον ένατο της κατάταξης.

Συγκεκριμένα, σε περίπτωση που ο όγδοος απέχει περισσότερες από τέσσερις νίκες από τον ένατο, τότε θα παίρνει αυτομάτως το εισιτήριο για τα NBA Playoffs. Αν όμως η διαφορά είναι μικρότερη, τότε οι δύο ομάδες θα αναμετρηθούν μεταξύ τους για την τελευταία θέση στην post season. Σε αυτή την περίπτωση, ο όγδοος θα θέλει μία νίκη, ενώ ο ένατος δύο για να κριθεί η πρόκριση.

Θυμίζουμε ότι -σύμφωνα με όσα είχαν διαρρεύσει το προηγούμενο διάστημα- το συγκεκριμένο πλάνο με τις είκοσι δύο (22) ομάδες περιλαμβάνει τις εννέα πρώτες της Ανατολής (Μιλγουόκι Μπακς, Τορόντο Ράπτορς, Μπόστον Σέλτικς, Μαϊάμι Χιτ, Ιντιάνα Πέισερς, Φιλαδέλφεια Σίξερς, Μπρούκλιν Νετς, Ορλάντο Μάτζικ και Γουάσινγκτον Γουίζαρντς) και δεκατρείς από τη Δύση (Λος Άντζελες Λέικερς, Λος Άντζελες Κλίπερς, Ντένβερ Νάγκετς, Γιούτα Τζαζ, Οκλαχόμα Σίτι Θάντερ, Χιούστον Ρόκετς, Ντάλας Μάβερικς, Μέμφις Γκρίζλις, Πόρτλαντ Τρέιλ Μπλέιζερς, Νιου Ορλίν Πέλικανς, Σακραμέντο Κινγκς, Σαν Αντόνιο Σπερς και Φοίνιξ Σανς. Κάθε ομάδα θα δώσει από οκτώ αγώνες στη regular season, για να ακολουθήσουν τα Playoffs.

Ο συγκεκριμένος διαχωρισμός των ομάδων αφορά στις μαθηματικές ελπίδες που υπάρχουν ανά Περιφέρεια για να "κλειδώσει" η οκτάδα της post season.

Για να περάσει η πρόταση απαιτείται η θετική ψήφος των 3/4 της Λίγκας, ήτοι είκοσι τριών (23) ομάδων.

AP Photo/Nell Redmond

TAGS NBA
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ