NBA

Η άμυνα του Λούγκεντζ Ντορτ στον Χάρντεν θα του δίνει για πάντα καλά συμβόλαια

Houston Rockets' James Harden, left, drives against Oklahoma City Thunder's Luguentz Dort, right, during the second quarter of Game 3 of an NBA basketball first-round playoff series, Saturday, Aug. 22, 2020, in Lake Buena Vista, Fla. (Mike Ehrmann/Pool Photo via AP)
Houston Rockets' James Harden, left, drives against Oklahoma City Thunder's Luguentz Dort, right, during the second quarter of Game 3 of an NBA basketball first-round playoff series, Saturday, Aug. 22, 2020, in Lake Buena Vista, Fla. (Mike Ehrmann/Pool Photo via AP) AP

Οι σκόρερ πάντα θα κυριαρχούν, οι καλοί αμυντικοί όμως πάντα θα βρίσκουν ρόλους και καλά συμβόλαια στο ΝΒΑ. Ο Λούγκεντζ Ντορτ είναι το απόλυτο παράδειγμα των παικτών αυτής της κατηγορίας και θα δείτε γιατί (VIDEOS).

Ας ξεκινήσουμε από το δεδομένο: αν ο Τζέιμς Χάρντεν θέλει να βάλει +30 πόντους, θα τους βάλει είτε χρειαστεί 15, είτε χρειαστεί 30 σουτ. Μιλάμε για έναν από τους κορυφαίους σκόρερ όλων των εποχών, αυτό όμως δεν σημαίνει ότι κάθε βράδυ είναι εύκολο για εκείνον. Στα τελευταία δύο παιχνίδια (Game 2 και Game 3) της σειράς με τους Θάντερ o Μούσιας τα έχει βρει σκούρα απέναντι σε έναν παίκτη που στη διάρκεια της κανονικής περιόδου είχε Two-Way συμβόλαιο με την ομάδα της Οκλαχόμα Σίτι, εμφανιζόταν απευθείας στους αγώνες της , αλλά άρπαξε τις ευκαιρίες, εκμεταλλεύθηκε τις συγκυρίες (τραυματισμός Ρόμπερσον, στασιμότητα των Ντιαλό - Φέργκιουσον) και έγινε κάτι παραπάνω από χρήσιμος για τον Μπίλι Ντόνοβαν.

Με 6.8 πόντους (48% στο δίποντο, 30% στο τρίποντο, 79% στις βολές), 2.3 ριμπάουντ, μία ασίστ, ένα κλέψιμο και μόλις 0.6 λάθη ανά 22.8 λεπτά συμμετοχής σε 36 αγώνες της κανονικής περιόδου, ο Ντορτ ήταν απλώς το συμπλήρωμα της πεντάδας των Θάντερ. Ήταν όμως και ο παίκτης που αναλάμβανε τον κορυφαίο επιθετικό της αντίπαλης ομάδας. Στα τελευταία δύο παιχνίδια με τους Ρόκετς δεν έχει καλά νούμερα στο εμπρός μέρος του γηπέδου (17 πόντοι από 4/6 δίποντα, 2/14 τρίποντα, 3/5 βολές), η προσπάθεια που κάνει όμως στην άμυνα είναι πραγματικά αξιοθαύμαστη. Σε αυτά τα δύο παιχνίδια ο Χάρντεν έχει μεν 29.5 πόντους, αλλά με 39% στα σουτ και με 21% στο τρίποντο (5/24) καθώς ο Ντορτ του κάνει τη ζωή κόλαση.

Κάποιες ομάδες, όπως οι Μπακς, δίνουν τον δεξιό διάδρομο στον Χάρντεν . Άλλες του στέλνουν double-team ακόμη και στο κέντρο του γηπέδου. Ο Ντόνοβαν δεν κάνει τίποτα απ' όλα αυτά. Στέλνει στον Μούσια τον Ντορτ και εκείνος επειδή λατρεύει την πρόκληση, αντιμετωπίζει face-to-face τον διάσημο αντίπαλό του. Χαμηλώνει τα πόδια, ανοίγει τα χέρια, συγκεντρώνεται στον απόλυτο βαθμό, μένει μπροστά του, ανακάμπτει γρήγορα αν εκείνος τον περάσει, τον σκεπάζει όταν φτάνει κοντά στο καλάθι, βγάζει ωμή δύναμη και προσπαθεί όσο γίνεται να τον περιορίσει. Δεν θα το καταφέρνει πάντα, αν όμως ο Χάρντεν έχει 5/16 σουτ ή ακόμη και 12/27, τότε η μισή δουλειά θα έχει γίνει.

Με τον Ντορτ απέναντί του ο Μούσιας έχει 4/19 σουτ (21%), με οποιονδήποτε άλλο έχει 24/42 (57%).

Δείτε σε δύο κατατοπιστικό video την τρομερή προσπάθεια του Ντορτ:



TAGS NBA
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ