NBA

Βασικός παίκτης των Θάντερ εμφανίζεται μόνο στα παιχνίδια της ομάδας της Οκλαχόμα Σίτι

Oklahoma City Thunder guard Luguentz Dort (5) shouts after being fouled by Phoenix Suns forward Kelly Oubre Jr., left, as Thunder center Nerlens Noel, right, holds the ball during the first half of an NBA basketball game Friday, Jan. 31, 2020, in Phoenix. (AP Photo/Ross D. Franklin)
Oklahoma City Thunder guard Luguentz Dort (5) shouts after being fouled by Phoenix Suns forward Kelly Oubre Jr., left, as Thunder center Nerlens Noel, right, holds the ball during the first half of an NBA basketball game Friday, Jan. 31, 2020, in Phoenix. (AP Photo/Ross D. Franklin) AP

Δεν προπονείται με τους Θάντερ, δεν βρίσκεται στην καθημερινότητά τους, όμως ο Λούγκεντζ Ντορτ πηγαίνει στα ματς της ομάδας της Οκλαχόμα Σίτι και εδώ και δέκα αγώνες είναι μέλος της αρχικής τους πεντάδας!

Τον λένε Λούγκεντζ Ντορτ, είναι 20 ετών, είναι Καναδός και με ύψος 1μ.91 παίζει στη θέση του σούτινγκ γκαρντ. Δεξιόχειρας, αγωνίστηκε μία σεζόν στο Αριζόνα Στέιτ, δεν δικαιώθηκε για την επιλογή του να δηλώσει συμμετοχή στο NBA Draft 2019 καθώς δεν τον επέλεξε καμία από τις 30 ομάδες της Λίγκας, ωστόσο οι Θάντερ του έδωσαν την ευκαιρία να παίξει στη θυγατρική τους ομάδα στη G-League και εκεί να δείξει ότι μπορεί να σταθεί και σε υψηλότερο επίπεδο.

Ο Μπίλι Ντόνοβαν ενθουσιάστηκε νωρίς στη σεζόν 2019/20 από τον Ντορτ, με αποτέλεσμα να εκμεταλλευθεί το Two-Way συμβόλαιό του όπως δεν το έχει εκμεταλλευθεί άλλος οργανισμός με αθλητή του. Ο έμπειρος προπονητής ξέρει ότι μπορεί να χρησιμοποιήσει αθλητή με τέτοιο συμβόλαιο έως 45 μέρες στη διάρκεια μιας αγωνιστικής περιόδου και γι' αυτό τον λόγο τον καλεί μόνο για τους αγώνες της ομάδας της Οκλαχόμα Σίτι με αποτέλεσμα ο Ντορτ να μην κάνει προπονήσεις και να "ανεβαίνει" από τη G-League αποκλειστικά τις ημέρες των αναμετρήσεων των Θάντερ.

Ο Ντορτ έχει 18 συμμετοχές στη ρούκι σεζόν του στο ΝΒΑ, με δέκα σερί εμφανίσεις στην αρχική πεντάδα. Σε αυτά τα δέκα παιχνίδια έχει 7.8 πόντους από 44% στα σουτ, 1.5 ριμπάουντ, σχεδόν μία ασίστ και ένα κλέψιμο ανά 25 λεπτά συμμετοχής, ωστόσο η προσφορά του είναι πολύ μεγαλύτερη κυρίως στο κομμάτι της άμυνας. Σκληρός αθλητής, με εντυπωσιακό κορμί για τη θέση που αγωνίζεται, ο Ντορτ κέρδισε την εμπιστοσύνη του Ντόνοβαν κι αργά ή γρήγορα οι Θάντερ θα αναγκαστούν να μετατρέψουν το Two-Way συμβόλαιό του σε εγγυημένο έως το τέλος της χρονιάς.

Κορυφαία εμφάνιση του Ντορτ ήταν αυτή στην εκτός έδρας νίκη των Θάντερ επί των Κινγκς τα ξημερώματα της 30ης Ιανουαρίου, όταν ο νεαρός Καναδός πέτυχε 23 πόντους από 3/6 δίποντα, 5/6 τρίποντα και 2/2 βολές σε 26:31.

TAGS NBA
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ