ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Τζεφ Χιγκέρα, ο άνθρωπος που βελτίωσε Καλάθη και Παπαπέτρου

Τζεφ Χιγκέρα, ο άνθρωπος που βελτίωσε Καλάθη και Παπαπέτρου

Ο άνθρωπος που δούλεψε το καλοκαίρι εντατικά με τον Νικ Καλάθη και τον Ιωάννη Παπαπέτρου βρίσκεται στην Αθήνα και μίλησε για όσα έκανε με τους δύο παίκτες του Παναθηναϊκού.

Η νέα σεζόν ξεκίνησε για τον Παναθηναϊκό από τις αρχές της εβδομάδας, οι παίκτες του Τσάβι Πασκουάλ δεν περίμεναν βέβαια την "πρώτη" για να πιάσουν δουλειά. Όλοι τους πέρασαν αρκετές εβδομάδες του καλοκαιριού μεταξύ γυμναστηρίου και γηπέδου για να βελτιώσουν τις αδυναμίες τους, με τον Νικ Καλάθη και τον Ιωάννη Παπαπέτρου να προπονούνται στις ΗΠΑ.

Ο ηγέτης του "τριφυλλιού" και ο νεοαποκτηθείς φόργουορντ δούλεψαν με τον ίδιο personal trainer, τον Τζεφ Χιγκέρα. Ο έμπειρος γυμναστής βελτίωσε τους δύο παίκτες του Τσάβι Πασκουάλ, κι εν συνεχεία μπήκε στο αεροπλάνο με προορισμό την Αθήνα προκειμένου να παρακολουθήσει από κοντά ένα μέρος της προετοιμασίας του Παναθηναϊκού.

Στη διάρκεια της "πρώτης" των πρωταθλητών βρέθηκε στο ΟΑΚΑ, ενημερώνοντας πως " με τον Νικ δουλεύω από τότε που ήταν παιδί, από τα 12 του αν θυμάμαι καλά". Όπως καταλαβαίνετε λοιπόν, οι δυο τους δεν διατηρούν απλή... επαγγελματική σχέση, με τον έμπειρο γυμναστή να επισημαίνει πως " από την στιγμή που τον ξέρω από παιδί, μπορώ να πω ότι πάντα έδειχνε έτοιμος για τις προκλήσεις που θα έβρισκε μπροστά του. Σου δίνει ασφάλεια γιατί ξέρεις τι μπορεί να κάνει στο γήπεδο, κι αυτό είναι αποτέλεσμα της σκληρής δουλειάς που έχει κάνει όλα αυτά τα χρόνια".

Με ποιον παίκτη από το ΝΒΑ θα μπορούσε να τον παρομοιάσει; " Θα έλεγα τον Στιβ Νας, κυρίως για τον τρόπο με τον οποίο παίζει, πάντα πίστευα ότι θα φτάσει στο υψηλότερο επίπεδο", απάντησε ενώ αναφορικά με το γεγονός πως πέρσι παρουσίασε βελτίωση σε δίποντα (από το 49.1% σε 55.7%) και τρίποντα (από το 24.6% σε 29.3%): " Ήξερε πως έπρεπε να βελτιωθεί σε αυτό το κομμάτι του παιχνιδιού του για να είναι πιο απειλητικός. Το έβαλε στο μυαλό του, δούλεψε σκληρά και το πέτυχε".

Τζεφ Χιγκέρα, ο άνθρωπος που βελτίωσε Καλάθη και Παπαπέτρου

είμαστε μαζί δύο χρόνια, κι αυτό που μπορώ να πω είναι πως μιλάμε για ένα πολύ αθλητικό και εργατικό παιδί. Επειδή είχε προβλήματα με τραυματισμούς τα προηγούμενα χρόνια, δώσαμε μεγαλύτερη έμφαση στο σώμα του, ειδικά στα δύο πόδια, προκειμένου να ελαχιστοποιηθούν οι πιθανότητες να αντιμετωπίσει πάλι κάποιο σοβαρό πρόβλημα".

Όσον αφορά στα κομμάτια πάνω στα οποία εστίασαν, δήλωσε πως " βελτιώσαμε την εκρηκτικότητα και την ευελιξία του, προκειμένου να σουτάρει καλύτερα. Βελτίωσε το σουτ του, γιατί το χρειαζόταν. Είναι ένας παίκτης που μπορεί να παίξει τόσο στο "3" όσο και στο "4", ενώ μπορεί να απειλήσει ακόμη κι ως δημιουργός μετά το πικ εν ρολ. Θα είναι χρήσιμος στον Παναθηναϊκό, ακόμη κι ως γκαρντ".

Εξάλλου, δεν παρέλειψε να αναφερθεί στον Σάσα Βεζένκοφ, με τον οποίο επίσης δούλεψε το καλοκαίρι, λέγοντας χαμογελώντας πως " κάναμε λίγη πλάκα γιατί ήταν μαζί μου όταν συμφώνησε με τον Ολυμπιακό. Θα είναι αντίπαλος με τον Ιωάννη την επόμενη σεζόν".

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ