ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Σον Κιλπάτρικ: Δέκα πράγματα που είδαμε στο ντεμπούτο του στον Παναθηναϊκό

ΚΥΜΗ - ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ / BASKET LEAGUE (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΣΤΟΛΗΣ / EUROKINISSI)
ΚΥΜΗ - ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ / BASKET LEAGUE (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΣΤΟΛΗΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI

Ο Σον Κιλπάτρικ έκανε το ντεμπούτο του με την φανέλα του Παναθηναϊκού στον αγώνα με την Κύμη, έχοντας καλή εικόνα. Ιδού τα πράγματα που ξεχώρισαν.

Ο Σον Κιλπάτρικ έκανε το ντεμπούτο του με την φανέλα του Παναθηναϊκού κόντρα στην Κύμη, δείχνοντας εξαιρετικά δείγματα στη νίκη των “πράσινων” με 87-62 . Ήταν μία εμφάνιση αντάξια της φήμης του σκόρερ που τον ακολουθεί, με τον Αμερικανό γκαρντ να εντυπωσιάζει από την κατάσταση που βρέθηκε και τον βαθμό προσαρμογής του .

Έχοντας υπόψη ότι ένας αγώνας δεν μπορεί να αποτελέσει ασφαλές κριτήριο για το μέλλον του Αμερικανού γκαρντ, ιδού τα 10 πράγματα που έκανε και ξεχώρισαν στο ντεμπούτο του με την φανέλα του Παναθηναϊκού και έκαναν εντύπωση:

Ο Κιλπάτρικ... έκανε αυτό που ξέρει

Ο Αμερικανός γκαρντ ήρθε στην Ελλάδα με την φήμη του σκόρερ. Του παίκτη που δεν είναι σουτέρ, αλλά είναι εκτελεστής . Στο ντεμπούτο του έδειξε όσα πράγματα τον χαρακτηρίζουν, ευνοούμενος βέβαια και από το γεγονός ότι οι απουσίες των Καλάθη και Λάνγκφορντ είχαν ως αποτέλεσμα να αγωνιστεί αρκετά και να πάρει αρκετές μπάλες στα χέρια του.

Ο Κιλπάτρικ... σουτάρει

Το ξέραμε, αλλά... επιβεβαιώθηκε. Ο Κιλπάτρικ παραδοσιακά ήταν ένας παίκτης που πρώτα σούταρε και μετά σκεφτόταν. Κόντρα στην Κύμη ο Αμερικανός σούταρε με όποιον τρόπο ήθελε: Από στάση, μετά από ντρίμπλα, παίζοντας ένας εναντίον ενός. Γενικώς... σούταρε, ξέροντας ότι για αυτό τον έφερε ο Παναθηναϊκός στην χώρα μας.


Ο Κιλπάτρικ... ανοίγει χώρους

Ενας καλός σουτέρ πάντα βελτιώνει τις αποστάσεις. Ο Κιλάτρικ αποτελεί απειλή από την περιφέρεια και ο αντίπαλος οφείλει να προσαρμοστεί στο νέο δεδομένο που παρουσιάζει πλέον ο Παναθηναϊκός, αλλιώς θα το πληρώσει. Τα double-team μέσα στην ρακέτα και γενικώς η λογική “γεμίζω το ζωγραφιστό” δεν θα έχει πλέον το ίδιο αποτέλεσμα όταν στο παρκέ βρίσκεται ο Κιλπάτρικ, πόσο μάλλον όταν μαζί του έχει έναν εκ των Ματ Λοτζέσκι ή ΝτεΣόν Τόμας.


Ο Κιλπάτρικ... πάει στο ένας εναντίον ενός

Το αγαπημένο παιχνίδι κάθε σκόρερ: Να έχει μπροστά του τον αντίπαλο αμυντικό και αφού “παίξει” λίγο μαζί του, να κάνει μία προσωπική ενέργεια. Αυτό το στοιχείο το είχαν μέχρι τώρα στον Παναθηναϊκό οι Λάνγκφορντ, Παππάς και Καλάθης, ωστόσο πλέον υπάρχει και ο Κιλπάτρικ.


Ο Κιλπάτρικ... πάει μέχρι το “ζωγραφιστό”

Σημαντικό και... υποτιμημένο στοιχείο στο παιχνίδι του. Ο Αμερικανός μπορεί να προτιμάει γενικώς να σουτάρει και να μην έχει εκρηκτικό πρώτο βήμα, αλλά αν βρει χώρο θα πάει μέχρι μέσα στο καλάθι, ειδικά αν πάρει την μπάλα σε κίνηση


Ο Κιλπάτρικ... ξέρει να βγαίνει από σκριν

Αποτελούσε “πληγή” για τον Παναθηναϊκό αυτό το στοιχεί του παιχνιδιού. Με εξαίρεση τον Λοτζέσκι και τον Τόμας, κανένας άλλος παίκτης δε μπορούσε να βγαίνει με συνέπεια από σκριν και να σουτάρει. Όχι πια...


Ο Κιλπάτρικ... ξέρει να κινείται χωρίς τη μπάλα

Άλλο ένα στοιχείο που έλειπε σε έναν βαθμό στον Παναθηναϊκό, με τους Λοτζέσκι και Ιωάννη Παπαπέτρου να είναι οι μόνοι παίκτες που μπορούσαν να δεχθούν τις όμορφες πάσες του Καλάθη στην πλάτη της άμυνας των αντιπάλων του Παναθηναϊκού. Ο Κιλάτρικ είναι... μαμούνι, ψάχνει το κενό στην άμυνα και θα βρει τρόπο να πάει εκεί.


O Κιλπάτρικ... μπορεί, όταν θέλει, να δει και γήπεδο

Όντας πάντα ένας παίκτης που έψαχνε κυρίως το δικό του σουτ, ο Κιλπάτρικ δεν ανέπτυξε το ένστικτο του πασέρ. Ακόμα κι έτσι, όμως, υπάρχουν στιγμές που μπορεί να δει γήπεδο με τρόπο που δεν βλέπουν πολλοί. Ιδού η απόδειξη:


Ο Κιλπάτρικ... δεν θα λύσει όλα τα προβλήματα

Ο άλλοτε ΝΒΑερ κάνει πολλά πράγματα σωστά . Να καλύψει το κενό που παρατηρείται στις θέσεις των ψηλών στον Παναθηναϊκό δεν είναι ένα από αυτά. Για αυτή την δουλειά εξάλλου αποκτήθηκε ο Έιντριαν Πέιν. Ο Κιλπάτρικ ήρθε για να προσφέρει πόντους.

Ο Κιλπάτρικ... θέλει χρόνο

Εντυπωσιακό το ντεμπούτο του Αμερικανού. Τα στοιχεία που έδειξε ήταν εξαιρετικά, φάνηκε να δίνει μία εναλλακτική προσέγγιση στο παιχνίδι του Παναθηναίκού. Ο Κιλπάτρικ όμως δεν είναι μεσσίας, ενώ οι αγώνες που ακολουθούν θα είναι πιο δύσκολοι από αυτόν κόντρα στην φιλότιμη Κύμη. Καλός είναι ο ενθουσιασμός, αλλά... με μέτρο.

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ