ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Σον Κιλπάτρικ: Ξεπέρασε κάθε προσδοκία

ΚΥΜΗ - ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ / BASKET LEAGUE (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΣΤΟΛΗΣ / EUROKINISSI)
ΚΥΜΗ - ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ / BASKET LEAGUE (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΣΤΟΛΗΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Απολαυστικός στο ντεμπούτο του με τον Παναθηναϊκό, ο Σον Κιλπάτρικ εκτοξεύει την συνολική ποιότητα των πρασίνων. Οι κινήσεις του στη Χαλκίδα, η απάντηση "γιατί δεν παίζει στο ΝΒΑ" και ο τρόπος με τον οποίο τον χρησιμοποίησε ο Ρικ Πιτίνο.

Αμφιβολία για την ποιότητα και την κλάση του Σον Κιλπάτρικ δεν υπήρχε, για όσους τουλάχιστον παρακολουθούν στενά το ΝΒΑ και γνώριζαν τον Αμερικανό κυρίως από τις σεζόν του στους Μπρούκλιν Νετς. Το ρίσκο που πήρε ο Παναθηναϊκός με την απόκτησή του δεν ήταν μεγάλο, το potential από την άλλη δείχνει τεράστιο και ο έμπειρος γκαρντ έδειξε από την πρώτη του κιόλας εμφάνιση με τα πράσινα πως ήρθε στην Ελλάδα για να πρωταγωνιστήσει. Δεν είναι ούτε ρολίστας, ούτε κομπάρσος, δεν πρόκειται να συμβιβαστεί με συμπληρωματικό ρόλο κι αυτό φάνηκε στο κλειστό της Χαλκίδας.

Ανέτοιμος αγωνιστικά, καθώς είχε κάνει μόλις μία προπόνηση με τη νέα του ομάδα, ο Κιλπάτρικ βρήκε απέναντί του έναν πολύ μέτριο αντίπαλο που έχει στόχο την παραμονή στην Basket League 2018/19. Αυτό τον βοήθησε να μπει ομαλά στο περιβάλλον του Πρωταθλητή Ελλάδας, όπως είχε συμβεί και το περασμένο Σάββατο (12/1) με την περίπτωση του Τζόρνταν Θίοντορ που στην πρώτη του εμφάνιση με τη φανέλα της ΑΕΚ αντιμετώπισε τον Κολοσσό Ρόδου, ακόμη μία ομάδα παλεύει για την παραμονή της στη μεγάλη κατηγορία του ελληνικού μπάσκετ.

O Ρικ Πιτίνο ήξερε πως με τον Καλάθη και τον Λάνγκφορντ εκτός αγώνα, είχε μια σπουδαία ευκαιρία για να ρίξει τον Σον Κιλπάτρικ στα βαθιά. Όχι ακριβώς στα βαθιά, καθώς η Κύμη δεν μπορούσε να τον δυσκολέψει ιδιαίτερα, σίγουρα πάντως ήταν θετικό το γεγονός ότι το πρώτο του ματς δεν είχε αντίπαλο επιπέδου EuroLeague. Πρώτος στο ροτέισον των γκαρντ, ο Αμερικανός μπήκε στο ματς 5:31 πριν το τέλος της πρώτης περιόδου και πήρε πολύ γρήγορα τα πρώτα του σουτ, ένα άστοχο τρίποντο από τη δεξιά (στα 4:02) και ένα άστοχο τρίποντο από την αριστερή γωνία (στα 2:59) με βήμα προς τα πίσω για να βγει από το δίποντο. Δεν ήταν καλές οι επιλογές του, γι' αυτό και ο Πιτίνο τον τράβηκε στον πάγκο μετά από μόλις 2:37. Εκεί του έγινε ένα μικρό... φροντιστήριο και ο Κιλπάτρικ γύρισε στα 32.9" για να πάρει τη μπάλα σε κατάσταση απομόνωσης και να σκοράρει με διείσδυση και άψογο τελείωμα για το 15-19 το πρώτο του καλάθι .

ΚΥΜΗ - ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ / BASKET LEAGUE (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΣΤΟΛΗΣ / EUROKINISSI)
ΚΥΜΗ - ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ / BASKET LEAGUE (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΣΤΟΛΗΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Ο Αμερικανός άνοιξε το δεύτερο δεκάλεπτο με εύστοχο τρίποντο στο 11' για το 18-24, αφού πρώτα έκλεψε τη μπάλα, την έδωσε και την πήρε από τον Γιώργο Παπαγιάννη για να εκτελέσει υπό πίεση, ακολούθησε άψογο λέι-απ για το 18-26, εντυπωσιακή προσπάθεια με σπάσιμο μέσης κοντά στο καλάθι που δεν κατέληξε σε καλάθι και ένα σπουδαίο πρώτο μέρος με 14 πόντους από 3/4 δίποντα, 2/4 τρίποντα και 2/2 βολές σε 11:39. Από τη στιγμή που ένιωσε καλά, ο Κιλπάτρικ ήταν ασταμάτητος, με τον Πιτίνο να τον ρίχνει ξανά στο ματς στα 4:26 πριν το τέλος της τρίτης περιόδου. Λειτούργησε και ως σούτινγκ και ως πόιντ γκαρντ με τον Παππά δίπλα του, έβαλε τρίποντο για το 41-62 στο 26' και νέο μακρινό σουτ το οποίο ο ίδιος έφτιαξε για το 43-65 στην επόμενη φάση.

Στα 23:09 που έμεινε στο παρκέ του κλειστού της Χαλκίδας, ο Κιλπάτρικ δεν εκβίασε προσπάθειες. "Διάβασε" όσα του έδωσε η άμυνα της Κύμης, ισορρόπησε ανάμεσα στις διεισδύσεις και τα μακρινά σουτ και στο τέλος του ματς είχε δώσει πολλά περισσότερα απ' όσα περίμεναν ακόμη και οι πιο αισιόδοξοι φίλοι του Παναθηναϊκού . Στην πρώτη του επαφή με το ευρωπαϊκό μπάσκετ, στο πρώτο του ματς μετά από εννέα μήνες στο οποίο έκανε μια πληθωρική εμφάνιση παίζοντας και στις δύο θέσεις των γκαρντ.

ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΣΥΝΕΙΔΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙ ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΚΙΛΠΑΤΡΙΚ

Ο πολύς κόσμος, ειδικά όσοι δεν παρακολουθούν το ΝΒΑ, δεν είναι εύκολο να συνειδητοποιήσουν πόσο καλός παίκτης είναι ο Σον Κιλπάτρικ. " Ναι, αλλά γιατί δεν παίζει στο ΝΒΑ;" ρωτούν πολλοί και εύλογα αναρωτιούνται γιατί ο συγκεκριμένος αθλητής ήρθε στην Ευρώπη για να φορέσει τη φανέλα ομάδας που παλεύει για να χωρέσει στην οκτάδα της EuroLeague 2018/19. Η απάντηση είναι απλή: Το μπάσκετ είναι άθλημα ρόλων και ο Κιλπάτρικ δεν μπορεί να λειτουργήσει ως benchwarmer, δεν μπορεί δηλαδή να κάθεται στην άκρη του πάγκου και να παίζει στον garbage time, στα... χασομέρια. Είναι πρωταγωνιστής, σε αυτόν τον ρόλο μπορεί να είναι αποδοτικός και αυτή την εποχή δεν είναι εύκολο να βρει τέτοιες αρμοδιότητες στην κορυφαία Λίγκα του πλανήτη. Στον Παναθηναϊκό μπορεί να το κάνει και με το παραπάνω, μπορεί να γίνει τόσο χρήσιμος, όσο ο Νικ Καλάθης (και ίσως ακόμη περισσότερο όταν βρει ρυθμό και προσαρμοστεί στα νέα δεδομένα της καριέρας του και το πρώτο του δείγμα ήταν απλά το... ορεκτικό όσων θα δούμε στη συνέχεια.

ΚΥΜΗ - ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ / BASKET LEAGUE (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΣΤΟΛΗΣ / EUROKINISSI)
ΚΥΜΗ - ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ / BASKET LEAGUE (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΣΤΟΛΗΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Ο Παναθηναϊκός επέμεινε στην απόκτηση του Κιλπάτρικ και μένει να δούμε πόσο καλύτερος μπορεί να γίνει με αυτόν στο ρόστερ του. Ο Αμερικανός είναι σπουδαίος αθλητής για τα δεδομένα της Ευρώπης και ακόμη κι αν στο τέλος της σεζόν δεν έχει "κουμπώσει" στο σύνολο, αυτό δεν θα αλλάξει το status του στην αγορά.

Προς το παρόν είναι δεδομένο πως ο πρώην παίκτης των Μπρούκλιν Νετς, των Ντένβερ Νάγγετς, των Μιλγουόκι Μπακς, των Σικάγο Μπουλς και των Λος Άντζελες Κλίπερς ενθουσιάζει τον κόσμο της νέας του ομάδας, καθώς η πρώτη του εμφάνιση ήταν πέρα από κάθε προσδοκία. Μία προπόνηση είχε κάνει με τους συμπαίκτες του, ενώ όπως δήλωσε ακόμη προσπαθεί να καταπολεμήσει το τζετ-λαγκ. Πολύ σοβαρός, πολύ αποφασιστικός, ο Κιλπάτρικ είναι άνθρωπος που βρίσκει συνεχώς κίνητρα γιατί έτσι έχει μάθει να λειτουργεί. Undrafted το 2014, ο 29χρονος πλέον περιφερειακός ήρθε στην Ελλάδα για να γίνει "Βασιλιάς".

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ