ΜΠΑΣΚΕΤ

Γουαναμέικερ: Οι επιδόσεις στο ΝΒΑ και το συμβόλαιό του

Boston Celtics' Brad Wanamaker (9) and Utah Jazz's Ricky Rubio battle for the ball during the second half on an NBA basketball game in Boston, Saturday, Nov. 17, 2018. (AP Photo/Michael Dwyer)
AP Photo/Michael Dwyer AP PHOTO/MICHAEL DWYER)

Ο Μπραντ Γουαναμέικερ, ο οποίος σύμφωνα με τον Παντελή Διαμαντόπουλο αποτελεί 1ο στόχο του Ολυμπιακού για την θέση του γκαρντ, συνεχίζει να παλεύει να βρει μία θέση στο ροτέισον των Σέλτικς αυτή την περίοδο. Διαβάστε τι ισχύει με το συμβόλαιο του.

Ο Μπραντ Γουαναμέικερ είναι αυτή τη στιγμή Ολυμπιακού για την θέση του γκαρντ, όπως ανέφερε ο Παντελής Διαμαντόπουλος στο Sport24 Radio 103.3 . O Αμερικανός γκαρντ είναι η λύση που έχει προκριθεί από τον Ντέιβιντ Μπλατ, αφού συγκεντρώνει όλα τα στοιχεία που θέλει ο έμπειρος τεχνικός, ο οποίος ξέρει μάλιστα καλά τον Γουαναμέικερ, αφού την σεζόν 2016/17 συνεργάστηκαν στη Νταρουσάφακα.

Ο 29χρονος γκαρντ ανήκει από το καλοκαίρι στους Σέλτικς, με τους οποίους υπέγραψε μονοετές εγγυημένο συμβόλαιο για το μίνιμουμ, δηλαδή 838.464 δολάρια. Προκειμένου να πραγματοποιήσει το "άλμα" στο ΝΒΑ απέρριψε αρκετές προτάσεις από μεγάλες ευρωπαϊκές ομάδες - ύψους άνω του 1.5 εκατ. ευρώ - αφού είχε ξεκαθαρίσει ότι θέλει να αγωνιστεί στο καλύτερο πρωτάθλημα του κόσμου. Την στιγμή που ο Γουαναμέικερ επέλεξε να πάει σε μία ομάδα με βλέψεις τίτλου όπως οι Σέλτικς ήξερε ότι θα πρέπει να παλέψει πάρα πολύ για να βρει χώρο και χρόνο συμμετοχής και ήταν πιθανό να μην τα καταφέρει, με αυτές τις προβλέψεις να έχουν επιβεβαιωθεί.

Σε μία ομάδα που έχει στις θέσεις των γκαρντ τους Καϊρί Ίρβινγκ, Τέρι Ροζίερ και Μάρκους Σμαρτ και συχνά περνάει σε θέση σούτινγκ γκαρντ τους Τζέιλεν Μπράουν και Γκόρντον Χέιγουορντ, ο Γουαναμέικερ πρακτικά είναι κάτι ανάμεσα σε 5ος και 6ος γκαρντ της Βοστώνης. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να έχει βγάλει την φόρμα του μόλις σε 7 από τα 24 παιχνίδια των Σέλτικς, έχοντας μέχρι στιγμής 3.1 πόντους, 0.7 ριμπάουντ και 1.1 ασίστ μέσο όρο σε 6.1 λεπτά συμμετοχής. Αξίζει να αναφερθεί ότι οι Σέλτικς έχουν στείλει δύο φορές τον Γουαναμέικερ στην θυγατρική τους ομάδα στην G-League, τους Μέιν Ραντ Κλος, με τον άλλοτε παίκτη της Φενέρμπαχτσε να έχει σε αυτά τα δύο παιχνίδια 21.5 πόντους, 2.5 ριμπάουντ, 4 ασίστ και 1 κλέψιμο μέσο όρο σε 27.7 λεπτά συμμετοχής.

Κοινώς, όταν ο Γουαναμέικερ είχε την ευκαιρία, έστω και στην G-League, μπόρεσε να δείξει τα στοιχεία που είχε δείξει και στην Ευρώπη όταν και ήταν από τους κορυφαίους γκαρντ της EuroLeague την περασμένη διετία. Ενός παίκτη δηλαδή κοντρολαρισμένου, που μπορεί να αλλάξει τις ισορροπίες ως πρώτος ή δεύτερος δημιουργός, που μπορεί να δώσει βοήθειες στο σκοράρισμα, όντας παράλληλα ένας συνεπής αμυντικός με ικανότητα να μαρκάρει όλες τις θέσεις στην περιφέρεια.

Σε περίπτωση που ο Ολυμπιακός καταφέρει να ολοκληρώσει αυτή την κίνηση, είναι δεδομένο ότι θα αλλάξει τα δεδομένα στην περιφερειακή του γραμμή, αφού θα προσθέσει σε αυτή έναν παίκτη με στοιχεία που λείπουν από τους υπόλοιπους περιφερειακούς. Μένει να φανεί ποια θα είναι η κατάληξη της υπόθεσης.

AP Photo/Michael Dwyer





ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ