ΑΕΚ

ΑΕΚ: Στην τελική ευθεία του Μορέιρα, αποσύρθηκε το Περιστέρι

BASKET LEAGUE / ΑΕΚ - ΠΑΟΚ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΣΤΟΛΗΣ / EUROKINISSI)
BASKET LEAGUE / ΑΕΚ - ΠΑΟΚ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΣΤΟΛΗΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Το Περιστέρι αποσύρθηκε από τη διεκδίκηση του Γιανίκ Μορέιρα και η ΑΕΚ, η οποία ήταν και ο επιθυμητός προορισμός για τον Αγκολέζο ψηλό, ολοκληρώνει τις διαδικασίες για να τον εντάξει στο δυναμικό της.

Από τη στιγμή που ο Μάκης Αγγελόπουλος άναψε το πράσινο φως για την ενίσχυση του ρόστερ της ΑΕΚ, ο Γιανίκ Μορέιρα ήταν ο εκλεκτός του Ηλία Παπαθεοδώρου για τη φροντ λάιν περισσότερους από έναν λόγους . Ο Αγκολέζος ψηλός βρέθηκε στη μέση μιας μάλλον άβολης κατάστασης, είδε το Περιστέρι να ενδιαφέρεται για εκείνον και να του προσφέρει δίμηνο συμβόλαιο με προοπτική να το επεκτείνει έως το τέλος της σεζόν 2019/20, ωστόσο δεν "τρελαινόταν" στην ιδέα να παίξει στη συγκεκριμένη ομάδα. Ήθελε να γυρίσει στον άνθρωπο με τον οποίο συνεργάστηκε πέρυσι στον ΠΑΟΚ και πλέον οι επαφές των δύο πλευρών βρίσκονται στο τελικό στάδιο για να φορέσει τελικά ο Μορέιρα τα κιτρινόμαυρα.

Οι αντιστάσεις του Μίσκο Ραζνάτοβιτς , που δεν ενθουσιαζόταν στην ιδέα να βάλει και δεύτερο πελάτη του στη θέση του σέντερ στην ΑΕΚ (έχει και τον Μάρκους Σλότερ), κάμφθηκαν κι ο Αγκολέζος ψηλός μετράει πλέον αντίστροφα για να ταξιδέψει στην Ελλάδα και να ενσωματωθεί στην νέα του ομάδα. Ήταν free agent περισσότερο απ' όσο περίμενε, η αλήθεια είναι πως προσπάθησε να κάνει ένα βήμα παραπάνω μετά από την περσινή χρονιά που τον βρήκε στην Ιταλία με τη Βίρτους Μπολόνια, θα παίξει όμως στην ΑΕΚ και θα έχει την ευκαιρία να κατακτήσει για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά το Basketball Champions League.

Ο Μορέιρα έπαιξε στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Κίνας με την Αγκόλα και είχε 12 πόντους από 54.2% στο δίποντο, 72.7% στις βολές, 8.6 ριμπάουντ, ένα κλέψιμο και 15.8 μονάδες στο σύστημα αξιολόγησης ανά 27.3 λεπτά συμμετοχής σε πέντε αγώνες.

Όσο για το Περιστέρι; Κινείται προς διαφορετική κατεύθυνση για να καλύψει προσωρινά τον τραυματισμό του Μόρισον. Φαίνεται πως ο Ηλίας Ζούρος καταλήγει σε έμπειρο σέντερ με θητεία στο ελληνικό πρωτάθλημα, ώστε να προχωρήσουν άμεσα οι διαδικασίες και στη δική του ομάδα.

TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ