ΑΕΚ

ΑΕΚ: Ο Σλότερ δυσκολεύει του Μορέιρα, ο Τσάλμερς έρχεται με μικρό ρίσκο

BASKET LEAGUE / ÐÁÏÊ - ÁÑÇÓ (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: MOTION TEAM)
BASKET LEAGUE / ÐÁÏÊ - ÁÑÇÓ (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: MOTION TEAM) EUROKINISSI

Ο Γιανίκ Μορέιρα είναι ο εκλεκτός του Ηλία Παπαθεοδώρου, όμως η παρουσία του Μάρκους Σλότερ στο ρόστερ της ΑΕΚ δυσκολεύει την απόκτησή του. Το Περιστέρι που μπήκε σφήνα κι ο Μάριο Τσάλμερς που έρχεται στην Αθήνα.

Το βράδυ της Τρίτης (29/10) διαβάσατε στο Sport24.gr πως ο Μάκης Αγγελόπουλος άναψε το πράσινο φως για την ενίσχυση του ρόστερ της ΑΕΚ και ο Ηλίας Παπαθεοδώρου έδρασε ταχύτατα για να βρει έναν κοντό κι έναν ψηλό. Ο πρώτος είναι ο Μάριο Τσάλμερς, ο πρωταθλητής του ΝΒΑ με τους Μαϊάμι Χιτ των Ντουέιν Γουέιντ, ΛεΜπρόν Τζέιμς, Κρις Μπος (2012, 2013), ο δεύτερος είναι ο κορυφαίος Αγκολέζος μπασκετμπολίστας, ο Γιανίκ Μορέιρα που ξεκίνησε την περσινή σεζόν στον ΠΑΟΚ και την ολοκλήρωσε στη Βίρτους Μπολόνια στο πλευρό του γκαρντ που η ΑΕΚ φέρνει στην Ελλάδα για να προσφέρει εμπειρία στη θέση του άσσου. Μόνο που τα πράγματα έγιναν λίγο πιο περίπλοκα στη διάρκεια της νύχτας, τα ξημερώματα της Τετάρτης (30/10).

Ο Ηλίας Παπαθεοδώρου συνεργάστηκε εξαιρετικά με τον Μορέιρα στον ΠΑΟΚ, μέχρι ο Αγκολέζος ψηλός να αποχωρήσει εξαιτίας των σοβαρών οικονομικών προβλημάτων που αντιμετώπιζαν οι Θεσσαλονικείς. Στην αναζήτηση λοιπόν ενός παίκτη που θα προσθέσει ποιότητα στο ρόστερ της ΑΕΚ, στράφηκε στην περίπτωσή του. Ο Μορέιρα είναι free agent, συμφώνησε να γυρίσει στην Ελλάδα για να φορέσει τα κιτρινόμαυρα, ωστόσο ο ατζέντης του θεωρεί πως είναι καλύτερο να τον οδηγήσει προς το Περιστέρι (διαθέτει πέντε ξένους, τραυματία τον Μόρισον και προσφέρει δίμηνο συμβόλαιο) ώστε να μην έχει στην ΑΕΚ δύο πελάτες, αυτόν και τον Μάρκους Σλότερ. Σύγκρουση συμφερόντων ονομάζεται αυτό κι ο Σέρβος ατζέντης προσπαθεί να υποστηρίξει και τους δύο αθλητές του.

Οι άνθρωποι της ΑΕΚ εγγυήθηκαν στον Ραζνάτοβιτς ότι ο Σλότερ θα παραμείνει στο ρόστερ, είναι ξεκάθαροι πως θα του δώσουν την ευκαιρία να ξεπεράσει τους τραυματισμούς του και να βοηθήσει την ομάδα, όπως έδειξε ήδη ότι μπορεί να κάνει αν είναι υγιής, ωστόσο το μόνο που μπορούν να κάνουν αυτή τη στιγμή είναι να περιμένουν. Η προτίμηση του Μορέιρα στην ΑΕΚ είναι ξεκάθαρη, πλέον όμως δεν θα προκαλέσει εντύπωση αν τον δούμε να καταλήγει στο Περιστέρι με συμβόλαιο διάρκειας δύο μηνών. Υπό τις οδηγίες του Ηλία Ζούρου θα έχει και σημαντικό ρόλο, αλλά και αρκετά λεπτά μετά από τον τραυματισμό του Μόρισον που θα τον αφήσει μερικές εβδομάδες εκτός δράσης, σε αυτή την περίπτωση όμως η δουλειά του Παπαθεοδώρου και των συνεργατών του, που θα πρέπει να ψάξουν από την αρχή για ψηλό, θα είναι δύσκολη.

Όσο για τον Τσάλμερς; Ο γεννημένος στο Άνκορεϊτζ της Αλάσκας 33χρονος πρώην ΝΒΑερ ήταν ελεύθερος, έψαχνε μια καλή ευκαιρία στην Ευρώπη, βρέθηκε στο στόχαστρο και άλλων ελληνικών ομάδων που όμως δεν του κατέθεσαν πρόταση και τελικά ετοιμάζεται να έρθει στην Ελλάδα για να βοηθήσει την ΑΕΚ με ανοιχτό συμβόλαιο. Θα πρέπει δηλαδή να παλέψει για να "επιβιώσει" έως το τέλος της σεζόν, αν και με την εμπειρία, την ποιότητά του και την έφεσή του σε σκορ και δημιουργία το πιθανότερο είναι να βγάλει κανονικά τη χρονιά στην Αθήνα.

TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ