FIBA WORLD CUP

Τα σενάρια πήραν "φωτιά"

Τα σενάρια πήραν "φωτιά"
INTIME SPORTS

Όπως συνηθίζεται τα... σενάρια παίρνουν φωτιά πριν την τελευταία αγωνιστική του ομίλου. Και φέτος δεν υπάρχει καμία εξαίρεση, ειδικά όταν "κρίνονται" τόσα πολλά από την επόμενη κιόλας φάση.

Η διαφορά σε σχέση με τα Ευρωμπάσκετ, είναι ότι τα νοκ-άουτ ξεκινούν αμέσως μετά το τέλος των ομίλων. Οπότε το "σταύρωμα" παίζει ιδιαίτερο ρόλο.

Για την Ελλάδα τα πράγματα είναι λίγο ως πολύ ξεκάθαρα: με νίκη το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα κατακτά τη δεύτερη θέση. Αν χάσει από τη Ρωσία τερματίζει τρίτη.

Στην περίπτωση της νίκης οι διεθνείς θα αντιμετωπίσουν κατά πάσα πιθανότητα την Ισπανία. Για να μη συμβεί αυτό θα πρέπει να υπάρξει τριπλή ισοβαθμία (να κερδίσει δηλαδή η Νέα Ζηλανδία τη Γαλλία και να κερδίσει η Ισπανία τον ουραγό Καναδά). Οπότε η λογική λέει ότι οι "φούριας ρόχας" περιμένουν στους "16" κι οι Αμερικάνοι στους "8".

Αναλυτικά:

Η βαθμολογία: Τουρκία 4-0, Ελλάδα 3-1, Ρωσία 3-1, Πουέρτο Ρίκο 1-3, Κίνα 1-3, Ακτή Ελεφαντοστού 0-4.

Η τελευταία αγωνιστική: Πουέρτο Ρίκο-Ακτή Ελεφαντοστού, Ελλάδα-Ρωσία, Τουρκία-Κίνα.

Η Τουρκία είναι σίγουρα πρώτη, ενώ η Κίνα έχει μείνει εκτός κατά 99% καθώς το μοναδικό σενάριο που τους βάζει στην επόμενη φάση είναι η νίκη επί των διοργανωτών κι η ήττα των "Λατίνων" από την αποκλεισμένη Ακτή Ελεφαντοστού.

Η Γαλλία με νίκη είναι 100% δεύτερη. Με ήττα, όμως, μπαίνει σε περιπέτειες. Αν χάσει (και νικήσει η Ισπανία) υπάρχει τριπλή ισοβαθμία στο 3-2. Το πλεονέκτημα το έχουν οι Ισπανοί που είχαν κερδίσει με 17 πόντους τους "Tall-Blacks" κι είχαν χάσει με 6 από τους "τρικολόρ". Οπότε αυτό το +11 είναι εγγύηση. Εκτός αν οι Νεοζηλανδοί κερδίσουν με 28 πόντους την ομάδα του Βινσέν Κολέ. Το λογικό οπότε είναι: 2) Ισπανία 3) Γαλλία 4) Νέα Ζηλανδία.

Αν τώρα στο ίδιο σενάριο η Ισπανία ηττηθεί, τότε έρχεται 4η, οι Νεοζηλανδοί τερματίζουν 2οι και οι Γάλλοι 3οι.

Να σημειωθεί ότι η Ισπανία έχει το πάνω-χέρι στην ισοβαθμία με την ομάδα της Ωκεανίας, σε περίπτωση δηλαδή που ηττηθούν κι οι δύο.

Δ' Όμιλος (αυτόν που συναντά η Εθνική)

Βαθμολογία: Λιθουανία 4-0, Γαλλία 3-1, Ισπανία 2-2, Νέα Ζηλανδία 2-2, Λίβανος 1-3, Καναδάς 0-4

Η τελευταία αγωνιστική: Ισπανία-Καναδάς, Λίβανος-Λιθουανία, Νέα Ζηλανδία-Γαλλία

Η Λιθουανία είναι σίγουρα πρώτη, ενώ οι Λίβανος και Καναδάς έχουν "αποχαιρετήσει". Η Νέα Ζηλανδία για να σκαρφαλώσει στην 3η θέση θα πρέπει να κερδίσει τη Γαλλία και να περιμένει ήττα της Ισπανίας. Η ομάδα του Σκαριόλο από την άλλη υστερεί σε κάθε ισοβαθμία με Λιθουανία και Γαλλία και εκτός της τρίτης θέσης μπορεί να καταλήξει μόνο 4η. Όσο για τους Γάλλους; Έχουν "κλειδώσει" τη 2η θέση.

Β' Όμιλος:

Βαθμολογία: ΗΠΑ 4-0, Σλοβενία 3-1, Κροατία 2-2, Βραζιλία 2-2, Ιράν 1-3, Τυνησία 0-4.

Η τελευταία αγωνιστική: Σλοβενία-Ιράν, Κροατία-Βραζιλία, ΗΠΑ-Τυνησία

Έχουμε και λέμε... Οι ΗΠΑ έχουν "κλειδώσει" την πρωτιά, οι Σλοβένοι είναι στάνταρ δεύτεροι, ενώ Ιράν και Τηνυσία έχουν αποκλειστεί. Στα άλλα παιχνίδια θα γίνει χαμός. Η 3η κι η 4η θέση θα κριθεί για την Κροατία και τη Βραζιλία στο μεταξύ τους παιχνίδι.

Α' Όμιλος

Βαθμολογία: Αργεντινή 4-0, Σερβία 3-1, Αυστραλία 2-2. Ανγκόλα 2-2, Γερμανία 1-3, Ιορδανία 0-3

Τελευταία αγωνιστική: Αργεντινή-Σερβία, Ανγκόλα-Αυστραλία, Γερμανία-Ιορδανία

Ο μοναδικός όμιλος που η πρωτιά είναι ανοιχτή! Η Σερβία αν κερδίσει την Αργεντινή κατακτά την πρώτη θέση με τον ηττημένο να έρχεται δεύτερος. Η 3η κι η 4η θέση θα παιχτούν μεταξύ Ανγκόλας και Αυστραλίας στο μεταξύ τους ματς, ενώ η Γερμανία (κι όμως!) έχει αποκλειστεί, όπως κι η Ιορδανία.

TAGS FIBA WORLD CUP
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ