FIBA WORLD CUP

Το ξέσπασμα του Γιόνας Καζλάουσκας

Το ξέσπασμα του Γιόνας Καζλάουσκας
ΚΑΖΛΑΟΥΣΚΑΣ INTIME SPORTS

Ξέσπασε ο Γιόνας Καζλάουσκας μετά την εύκολη νίκη της Ελλάδας επί της Ακτής. Είπε ότι δεν διαλέγει αντίπαλο και... απαίτησε να μείνει εκτός Εθνικής η διαμάχη Ολυμπιακού-Παναθηναϊκού

Πρώτα απ' όλα ξεκαθάρισε ότι η Εθνική Ομάδα θα κυνηγήσει οπωσδήποτε τη νίκη, απέναντι στην Ρωσία και στη συνέχεια ο Γιόνας Καζλάουσκας ξέσπασε, ζητώντας από τους εκπροσώπους του Τύπου να αφήσουν κατά μέρος την "διαμάχη" Ολυμπιακού-Παναθηναϊκού και να αφήσουν την Εθνική Ομάδα να ηρεμήσει.

Το σπουδαίο είναι πως ο ομοσπονδιακός προπονητής δεν προκλήθηκε να πει αυτά τα πράγματα. Το ξέσπασμά του ήταν προφανώς προσχεδιασμένο, καθώς φαίνεται πως έχει διαπιστώσει κάποια επιρροή της πόλωσης που καλλιεργούν συγκεκριμένα ΜΜΕ στο εσωτερικό της ομάδας.

"Δεν μας έφταναν όλα τα προβλήματα που είχαμε. Τα επεισόδια και οι τιμωρίες παικτών μας, ο τραυματισμός του Μπουρούση, το φιλικό με τις ΗΠΑ, που πιθανώς έγινε λίγο πιο κοντά στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα απ' όσο έπρεπε. Έχουμε και αυτό το κλίμα που καλλιεργείται από μερίδα του Τύπου σχετικά με τους παίκτες της Εθνικής που ανήκουν στον Ολυμπιακό και στον Παναθηναϊκό. Επιτέλους ας σταματήσει αυτή η ιστορία. Κάνει κακό στην Εθνική ομάδα. Εδώ έκαναν εκεχειρία στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Δεν μπορεί να σταματήσει αυτός ο "πόλεμος" τουλάχιστον για όσο αγωνίζεται η Εθνική;" είπε ο ομοσπονδιακός προπονητής, που πάνω απ' όλα θέλει να κρατήσει όσο το δυνατόν καλύτερη την ατμόσφαιρα μέσα στην ομάδα.

Ο Καζλάουσκας υποστήριξε πως όλη αυτή η κατάσταση επηρεάζει την ομάδα. "Προσπαθούμε να κρατήσουμε όλο αυτό το κλίμα έξω από εμάς. Τις περισσότερες φορές τα καταφέρνουμε, αλλά δεν είναι πάντα εφικτό. Εντάξει, εγώ δεν μπορώ να διαβάσω εφημερίδες, αλλά ξέρω τι συμβαίνει, μου τα μεταφέρουν. Προς Θεού, κρατήστε τους παίκτες της Εθνικής μακριά από όλα αυτά".

Γιόνας και Σόφο

Οι παραξενιές του Σοφοκλή Σχορτσανίτη έκαναν την εμφάνισή τους και στην Ankara Arena. Κάποια στιγμή στο πρώτο ημίχρονο ο Καζλάουσκας του έκανε μια παρατήρηση και μετά τον αντικατέστησε. Του έδωσε το χέρι, αλλά ο "Σόφο" αρνήθηκε να δώσει το δικό του, παρά το γεγονός ότι ο Λιθουανός τεχνικός προσπάθησε να του εξηγήσει. Το σκηνικό επαναλήφθηκε άλλες τέσσερις φορές, τις δύο εξ αυτών μάλιστα στο δεύτερο ημίχρονο.

Στην αρχή ο Γιόνας δεν θέλησε να δώσει συνέχεια και μάλιστα το γύρισε στην... πλάκα κάνοντας και τα υπόλοιπα μέλη του τεχνικού επιτελείου να γελάσουν. Όμως ο Σχορτσανίτης συνέχισε να κρατά αυτή τη στάση και την τελευταία φορά ο προπονητής δεν του έτεινε το χέρι αφήνοντάς τον να καθήσει στον πάγκο.

"Κάποια παιδιά είναι πιο συνεργάσιμα, κάποια άλλα θέλουν έναν ειδικό τρόπο μεταχείρισης. Το θέμα με τον Σοφοκλή θα το διευθετήσουμε μέσα στην ομάδα. Αυτό που θέλω από εσάς είναι να μην πολώνετε το κλίμα", επανέλαβε σε πηγαδάκι μετά τη συνέντευξη Τύπου ο ομοσπονδιακός προπονητής, παραδεχόμενος εμμέσως πως κάτι έγινε.

"Πάμε για νίκη με τη Ρωσία"

"Μετά τα πρώτα λεπτά, παίξαμε καλά στην άμυνα και την επίθεση. Είμαι ικανοποιημένος με την εμφάνιση των παικτών μου. Δεν έχω να πω τίποτα περισσότερο"
σχολίασε ο Καζλάουσκας για τον αγώνα με την Ακτή, αναλύοντας το σκεπτικό του για το επόμενο ματς. Το τελευταίο της πρώτης φάσης κόντρα στη Ρωσία.

"Είναι δύσκολο να μαντέψουμε ποιον αντίπαλο θα βρούμε στους 16. Εμείς δεν πρέπει να κοιτάζουμε να κάνουμε υπολογισμούς, αλλά να πάμε για τη νίκη, γιατί υπάρχει ο κίνδυνος να χάσουμε τη συγκέντρωση και το ρυθμό μας, κάτι που μπορεί να αποβεί σε βάρος μας. Ξοδέψαμε πολλή ενέργεια και στον χθεσινό αγώνα παίξαμε καλά σε κάποια διαστήματα και άσχημα σε κάποια άλλα. Πιστεύω πως φέτος είμαστε δυνατοί και δεν πρέπει να κοιτάμε πίσω. Δεν πρέπει να βλέπουμε ποιος αντίπαλος είναι δυνατός και ποιος λιγότερος δυνατός"

Ο Κώστας Καϊμακόγλου είπε με τη σειρά του: "Μετά από ένα σημαντικό ματς που χάσαμε, συζητήσαμε μεταξύ μας και είπαμε ότι η ζωή συνεχίζεται και πρέπει να συνεχίσουμε την προσπάθεια. Δεν υποτιμήσαμε τον αντίπαλο, είχαμε ενέργεια για 40 λεπτά, παίξαμε καλή άμυνα και τώρα έχουμε έναν αγώνα με τη Ρωσία, όπου πρέπει να είμαστε έτοιμοι για τη νίκη".

Ντεσαρζέν: "Η Ελλάδα δεν πανικοβλήθηκε"

Ο προπονητής της Ακτής Ραντοάλντ Ντεσαρζέν είπε: "Παρότι προηγηθήκαμε με 7-0 η Ελλάδα δεν πανικοβλήθηκε. Είναι τόσο συμπαγής ομάδα, με πολλή εμπειρία να διαχειρίζεται σωστά αυτές τις καταστάσεις. Κάθε φορά που έκαναν ένα σερί σε βάρος μας δεν μπορούσαμε να αντιδράσουμε. Αυτές οι χώρες, αυτές οι ομάδες με τόσο μεγάλη παράδοση, πρέπει να αποτελούν πρότυπο για μας. Έχουν ξοδέψει χρόνο και χρήμα γι’ αυτό. Η Ελλάδα χρειαζόταν αυτή τη νίκη μετά τη χθεσινή της ήττα"

" Είναι απλά τα πράγματα. Αντιμετωπίσαμε μία πολύ καλύτερη ομάδα. Μας έλειψε αυτοσυγκέντρωση και γι’ αυτό χάσαμε νωρίς την επαφή μας με το σκορ" ήταν το σχόλιο του Στεφάν Κονάτε

TAGS FIBA WORLD CUP
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ