ΜΠΑΣΚΕΤ

Χίμκι - Παναθηναϊκός: Η κριτική των παικτών

EUROLEAGUE / ×ÉÌÊÉ - ÐÁÏ (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: EUROKINISSI)
EUROLEAGUE / ×ÉÌÊÉ - ÐÁÏ (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: EUROKINISSI) EUROKINISSI

Το Sport24.gr αξιολογεί την εμφάνιση των παικτών του Παναθηναϊκού στην εκτός έδρας αναμέτρηση με τη Χίμκι και προσπαθεί να βρει διακριθέντες στο δεύτερο σερί "ναυάγιο" του ηγέτη των Πρωταθλητών Ελλάδας.

Το μεγάλο διπλό που ψάχνει ο Παναθηναϊκός, δεν κατακτήθηκε ούτε στη Μόσχα. Η Χίμκι υποδέχθηκε την ομάδα του Τσάβι Πασκουάλ χωρίς τον Αλεξέι Σβεντ των 25.3 πόντων και των 7.4 ασίστ, πήρε τη νίκη με 76-68 και πλησίασε τους πράσινους που έπεσαν στο 5-5 και πλέον αρχίζουν να προβληματίζονται για το αν είναι ικανοί να χωρέσουν στην πρώτη οκτάδα της κανονικής περιόδου της EuroLeague 2018/19. To Sport24.gr αξιολογεί την εμφάνιση των παικτών του Πρωταθλητή Ελλάδας, που στηρίχθηκαν στους Κιθ Λάνγκφορντ, Ματ Λοτζέσκι, Τζέιμς Γκιστ, αλλά είχαν σε απογοητευτική βραδιά τον ηγέτη τους, τον Νικ Καλάθη που δείχνει πολύ καταπονημένος.

0. ΝΤΕΣΟΝ ΤΟΜΑΣ

Μπήκε στο 8', έπαιξε επτά λεπτά στο πρώτο μέρος, σκόραρε ένα τρίποντο στο ξεκίνημα της δεύτερης περιόδου, είχε ενέργεια και έκλεψε δυο μπάλες ενώ βοήθησε και στο ριμπάουντ. Λίγο τον είδαμε στη συνέχεια του αγώνα, περιέργως γιατί είχε αρκετή όρεξη και θα μπορούσε να βοηθήσει περισσότερο, ειδικά από τη στιγμή που έλειπε ο Παπαπέτρου και δεν χρησιμοποιήθηκε ο Μήτογλου. Το τρίποντό του για το 62-57 στο 33' έδωσε ενδιαφέρον στο ματς, αλλά μέχρι εκεί.

Τα στατιστικά του: 8 πόντοι, 0/1 δίποντο, 2/5 τρίποντα, 2/2 βολές, 3 ριμπάουντ, 1 ασίστ, 3 κλεψίματα, 1 λάθος, 11 ranking σε 12:48

5. ΚΙΘ ΛΑΝΓΚΦΟΡΝΤ (starter)

Ασταμάτητος στην πρώτη περίοδο, έβαλε εννέα πόντους, έβαλε μέχρι και τετράποντο. Έπαιξε όλο το δεκάλεπτο, σταδιακά όμως η αποτελεσματικότητά του έπεσε. Στο ημίχρονο είχε 13 πόντους με 6/6 βολές, είχε και τρεις ασίστ καθώς έψαξε τη δημιουργία. Δεν ήταν το ίδιο λαμπερός στο δεύτερο μέρος, συνέχισε να πιέζει την άμυνα της Χίμκι, χωρίς αποτέλεσμα. Τα 2/9 δίποντά του είναι αριθμός που δεν επέτρεψε στον Παναθηναϊκό να διεκδικήσει με περισσότερες πιθανότητες τη νίκη, όμως ο Αμερικανός έκανε καλή δουλειά, σε όλους τους τομείς του παιχνιδιού, ακόμη και στην άμυνα. Με τις καλές και τις κακές στιγμές του.

Τα στατιστικά του: 17 πόντοι, 2/9 δίποντα, 2/4 τρίποντα, 7/8 βολές, 6 ριμπάουντ, 5 ασίστ, 2 κλεψίματα, 1 κόψιμο, 1 λάθος, 23 ranking σε 36:48

6. ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΗΣ

Απογοητευτικό το πέρασμά του από το ματς, καθώς σε 96 δευτερόλεπτα στη δεύτερη περίοδο ήταν εκτός κλίματος. Ο Πασκουάλ περιέργος τον προτίμησε από τον Βουγιούκα που είχε προσφέρει τέσσερα καλά λεπτά, όμως ο νεαρός σέντερ δεν τον δικαίωσε.

Τα στατιστικά του: 1 φάουλ, -1 ranking σε 1:36

7. ΣΤΕΦΑΝ ΛΑΣΜΕ (starter)

Πενταδάτος ο Γκαμπονέζος μαζί με τον Γκιστ, ξεκίνησε με δύο σουτάκια από μέση απόσταση, αλλά δεν ήταν καλός αμυντικά και δεν απείλησε στην καρδιά της ρακέτας της Χίμκι. Άφαντος στο δεύτερο μέρος, τόσο στην άμυνα, όσο και στην επίθεση. Ο Πασκουάλ τον στήριξε, του έδωσε +24 λεπτά, αλλά ο Λάσμε δεν ήταν σε καλή βραδιά.

Τα στατιστικά του: 4 πόντοι, 2/6 δίποντα, 0/2 βολές, 4 ριμπάουντ, 1 ασίστ, 1 κλέψιμο, 1 κόψιμο, 5 ranking σε 24:20

11. ΝΙΚΟΣ ΠΑΠΠΑΣ

Πήρε δέκα λεπτά στο πρώτο μέρος για να βάλει ένα τρίποντο από την αριστερή γωνία, ωστόσο δεν βοήθησε ούτε αμυντικά, ούτε δημιουργικά. Αυτό δεν άλλαξε ούτε στο δεύτερο πέρασμά του από την αναμέτρηση, πήρε έξι λεπτά στο δεύτερο μέρος, δεν απείλησε, είχε και έναν έντονο διάλογο με τον Γκιστ μετά το λέι-απ του Μάρκοβιτς για το 79-71.

Τα στατιστικά του: 3 πόντοι, 0/2 δίποντα, 1/1 τρίποντο, 2 κλεψίματα, 3 λάθη, -3 ranking σε 16:15

14. ΤΖΕΙΜΣ ΓΚΙΣΤ (starter)

Έπαιξε 18:30 στο πρώτο μέρος και ήταν ο κορυφαίος του Παναθηναϊκού μέχρι το ημίχρονο. Πολύ αποτελεσματικός, έδειχνε να το έχει πάρει προσωπικά, κυνήγησε τα ριμπάουντ, αν είχε αποφύγει και ένα φόλοου (η μπάλα έπεφτε στο καλάθι μετά από αναπήδηση σε τρίποντο του Λοτζέσκι) θα είχε κάνει το τέλειο πρώτο μέρος. Σκόραρε 11 πόντους με πέντε σουτ, πήρε 5 "σκουπίδια" (τα τρία επιθετικά), είχε ένα κλέψιμο και ένα κόψιμο. Το ίδιο καλός και στο δεύτερο, ήταν ο μόνος που πάλευε μέχρι το τέλος, άγγιξε το double-double που δεν κάνει συχνά, έκανε μια μεγάλη εμφάνιση που χρειαζόταν ψυχολογικά, ωστόσο έμεινε στο παρκέ για σχεδόν 38 λεπτά κι αυτό κάτι δείχνει για το ροτέισον του Παναθηναϊκού.

Τα στατιστικά του: 19 πόντοι, 7/8 δίποντα, 1/3 τρίποντα, 2/6 βολές, 9 ριμπάουντ (6 επιθετικά), 1 ασίστ, 1 κλέψιμο, 1 κόψιμο, 2 λάθη, 25 ranking σε 37:24

15. ΙΑΝ ΒΟΥΓΙΟΥΚΑΣ

Καλό το πέρασμά του στο πρώτο μέρος, έβαλε τις βολές που κέρδισε αμέσως μόλις πάτησε παρκέ, δεν τρόμαξε από τις παγίδες που του έστειλε ο Μπαρτζώκας, είδε όμως τον προπονητή του να επιλέγει τον Παπαγιάννη ενώ θα μπορούσε να του δώσει και μια δεύτερη ευκαιρία. Μια δεύτερη ευκαιρία που δεν πήρε ποτέ, καθώς παρακολούθησε το υπόλοιπο της αναμέτρησης από τον πάγκο...

Τα στατιστικά του: 2 πόντοι, 2/2 βολές, 1 λάθος, 1 ranking σε 3:35

19. ΛΟΥΚΑΣ ΛΕΚΑΒΙΤΣΙΟΥΣ

Δεν έδωσε κάτι σε 6:33 στο πρώτο μέρος, έκανε ένα λάθος (η μπάλα βγήκε από εκείνον, χωρίς όμως να την χάσει, απλώς την έστειλε πάνω του παίκτης της Χίμκι) και τίποτα περισσότερο. Λίγο έπαιξε στο υπόλοιπο του αγώνα για να πάρει ανάσες ο Καλάθης, αλλά πέρα από μια ωραία συνεργασία με τον Γκιστ, δεν πρόσφερε κάτι περισσότερο στην ομάδα του. Πολύ περιορισμένος ο ρόλος του, έδειξε και πάλι μπερδεμένος όταν είχε ανοιχτό λέι-απ και προτίμησε να πασάρει στην περιφέρεια.

Τα στατιστικά του: 0/1 δίποντο, 0/1 τρίποντο, 2 ριμπάουντ, 1 ασίστ, 2 λάθη, 1 ranking σε 11:11

24. ΜΑΤ ΛΟΤΖΕΣΚΙ (starter)

Αποτελεσματικός με 6 πόντους από τρία σουτ σε 8:30 στην πρώτη περίοδο, ο Αμερικανός άφησε το ματς να του δώσει ρυθμό, αλλά αμυντικά δεν ήταν καλός. Στο τρίτο δεκάλεπτο είχε ανοιχτά σουτ, το σίδερο λίγο έλειψε να γίνει κολλητός του φίλος και η δική του αστοχία έπαιξε σημαντικό ρόλο στο γεγονός ότι ο Παναθηναϊκός πέτυχε μόλις επτά πόντους σε αυτό το δεκάλεπτο. Συνολικά, ο Λοτζέσκι ήταν θετικός, η στατιστική του δείχνει ενδιαφέρουσα, αλλά η πραγματικότητα λέει πως ο Παναθηναϊκός έχει ανάγκη έναν πιο all-around, έναν πιο σκληρό παίκτη σε αυτή τη θέση.

Τα στατιστικά του: 13 πόντοι, 2/4 δίποντα, 2/5 τρίποντα, 3/4 βολές, 3 ριμπάουντ, 1 ασίστ, 1 κόψιμο, 1 λάθος, 12 ranking σε 27:14

33. ΝΙΚ ΚΑΛΑΘΗΣ (starter)

Άποντος σε 13:27 στο πρώτο μέρος, με μόλις δύο άστοχα δίποντα. Το ένα ήταν μάλιστα ένα απογοητευτικό λέι-απ στον αιφνιδιασμό, μετά από δικό του κλέψιμο και καλή προσποίηση για να ελευθερωθεί. Έδωσε τέσσερις ασίστ, έκανε ένα λάθος, δεν ήταν όμως ο Καλάθης που γνωρίζουμε. Και δεν άλλαξε ούτε στο δεύτερο μέρος. Στο τέταρτο δεκάλεπτο επέμεινε στο μακρινό σουτ, δεν δικαιώθηκε, έγραψε για δεύτερο συνεχόμενο παιχνίδι αρνητικό ranking και στα τελευταία τρία ματς έχει συνολικά 9 πόντους με 3/14 δίποντα, 1/12 τρίποντα, 0/2 βολές, 10 ριμπάουντ (9-0-1), 18 ασίστ (12-2-4), 3 κλεψίματα, 12 λάθη (5-4-3), επτά φάουλ, 2 μονάδες στο σύστημα αξιολόγησης (10, -4, -4) σε 87 λεπτά συμμετοχής. Αν ο καταπονημένος Καλάθης δεν γυρίσει άμεσα τον διακόπτη, ο Παναθηναϊκός δεν θα χωρέσει στην πρώτη οκτάδα της κανονικής περιόδου. Εκτός αν ο γκαρντ που λογικά θα αποκτηθεί σύντομα, αλλάξει τις ισορροπίες.

Τα στατιστικά του: 2 πόντοι, 1/4 δίποντα, 0/5 τρίποντα, 1 ριμπάουντ, 4 ασίστ, 1 κλέψιμο, 3 λάθη, -4 ranking σε 28:49

43. ΘΑΝΑΣΗΣ ΑΝΤΕΤΟΚΟΥΝΜΠΟ

Δεν χρησιμοποιήθηκε από τον Τσάβι Πασκουάλ. Περίεργο, ειδικά από τη στιγμή που δεν έπαιξε ο Παπαπέτρου και δεν χρησιμοποιήθηκε και ο Μήτογλου.

44. ΝΤΙΝΟΣ ΜΗΤΟΓΛΟΥ

Δεν χρησιμοποιήθηκε από τον Τσάβι Πασκουάλ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ