ΜΠΑΣΚΕΤ

Ολυμπιακός: Στον "γαλαξία" του Μιλουτίνοβ

Ολυμπιακός: Στον "γαλαξία" του Μιλουτίνοβ

Ο Ολυμπιακός υπέταξε την Ρεάλ Μαδρίτης και ο Νίκολα Μιλουτίνοβ απέναντι στην πρωταθλήτρια Ευρώπης πραγματοποίησε ακόμα μία... βασιλική εμφάνιση.

Ο Ολυμπιακός έκανε το 2/2 στην δεύτερη "διαβολοβδομάδα" της EuroLeague της τρέχουσας σεζόν και ο Νίκολα Μιλουτίνοβ ήταν και πάλι ένας από τους πρωταγωνιστές της ομάδας του , καθώς αποτέλεσε πάλι τον πύργο της.

Οι ερυθρόλευκοι μπήκαν στην δεύτερη διαβολοβδομάδα της κορυφαίας ευρωπαϊκής διασυλλογικής διοργάνωσης με ρεκόρ 3-4 κι έχοντας κάνει το χειρότερό τους ξεκίνημα τα τελευταία χρόνια , αλλά με τις νίκες τους επί της Μπάγερν Μονάχου και Ρεάλ Μαδρίτης ανέβηκαν στο 5-4 και επανήλθαν στον δρόμο των επιτυχιών. Ο Ολυμπιακός είναι μία νέα ομάδα, η οποία ακόμα δεν έχει φτάσει στο σημείο που θέλει ο Ντέιβιντ Μπλατ και αυτό είναι απολύτως λογικό. Ο Ολυμπιακός χρειάζεται χρόνο, καθώς μέχρι και οι ρόλοι ακόμα δεν έχουν διανεμηθεί. Ο Νίκολα Μιλουτίνοβ, όμως, αποτελεί τον πύργο των ερυθρολεύκων και κόντρα στην πρωταθλήτρια Ευρώπης ο 24χρονος Σέρβος σέντερ το απέδειξε για ακόμα μία φορά.

Ο "Νίκο" τα πήγε περίφημα απέναντι στον MVP του Οκτωβρίου της EuroLeague, Έντι Ταβάρες , ως του δρόμου τα μισά ήταν εξαιρετικός (6 πόντοι, 7 ριμπάουντ, 3 ασίστ, 1 κλέψιμο, 2 κοψίματα) και παρότι στο δεύτερο ημίχρονο η απόδοσή του έπεσε, ολοκλήρωσε την αναμέτρηση έχοντας στην συγκομιδή του 8 πόντους (3/5 δίποντα, 2/2 βολές) 9 ριμπάουντ, 3 ασίστ, 2 κλεψίματα, 3 κοψίματα και 25 βαθμούς στο σύστημα αξιολόγησης.

Ο Νίκολα Μιλουτίνοβ με 156 ranking (μ.ο. 17,33) φιγουράρει στην 3η θέση των παικτών με την καλύτερη αξιολόγηση στην EuroLeague της τρέχουσας σεζόν. Οι Αρτούρας Γκουντάιτις (153), Άντε Τόμιτς (144), Γουίλ Κλάιμπερν (142), Τορνίκε Σενγκέλια (142), Κόρι Χίγκινς(142) και Μάικ Τζέιμς (138) έχουν την ευκαιρία να προσπεράσουν τον Σέρβο σέντερ, αλλά αυτό δεν έχει σχέση με την συνεισφορά του στο παιχνίδι του Ολυμπιακού. Ο Σέρβος σέντερ μάλιστα με την απόδοσή του "επιτρέπει" στον Ντέιβιντ Μπλατ να δίνει όλο και περισσότερο χρόνο συμμετοχής στον Ζακ ΛεΝτέι στη θέση "4", με τον Αμερικανό προς τον παρόν να τον δικαιώνει.

Ο Νίκολα Μιλουτίνοβ το καλοκαίρι του 2015 "έπιασε" λιμάνι ως τρίτος σέντερ του Ολυμπιακού, αλλά κάθε χρόνο έκανε ένα βήμα μπροστά και από την περσινή σεζόν δικαίως λογίζεται ως ο πύργος της ομάδας του. Ο 24χρονος Σερβός είναι ένας από τους καλύτερους σέντερ που αγωνίζονται στην EuroLeague και με την συνεχόμενη πρόοδό του αποτελεί την εγγύηση της ομάδας του κάτω από το καλάθι. Τα καλύτερα μάλιστα για εκείνον έρχονται, καθώς όσο ο Ολυμπιακός "δένει", τόσο κι εκείνος θα παρουσιάζεται καλύτερος. Μην απορήσετε μάλιστα, αν εξελιχθεί σε έναν playmaker ρακέτας, όταν ο Ολυμπιακός αποκτήσει την κίνηση που θέλει να έχει ο Ντέιβιντ Μπλατ στην επίθεση.

Ολυμπιακός: Στον "γαλαξία" του Μιλουτίνοβ

Photo credits: Eurokinissi

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ