ΜΠΑΣΚΕΤ

Ολυμπιακός: Από την σεζόν 2011/12 είχε να βρεθεί στο "3-4"

Ολυμπιακός: Από την σεζόν 2011/12 είχε να βρεθεί στο "3-4"

Το πρόσημο του Ολυμπιακού στην EuroLeague είναι αρνητικό, καθώς για πρώτη φορά από την σεζόν 2011/12 οι ερυθρόλευκοι μετρούν τρεις νίκες και τέσσερις ήττες στις επτά πρώτες αγωνιστικές.

Ο Ολυμπιακός άρχισε την σεζόν στην EuroLeague ιδανικά, καθώς νίκησε εκτός έδρας την Χίμκι και την Μπασκόνια , αλλά η συνέχεια δεν ήταν ανάλογη για εκείνoν και ύστερα από επτά αναμετρήσεις έχει ρεκόρ 3-4, καθώς η Φενέρμπαχτσε "άλωσε" το ΣΕΦ κι έδωσε συνέχεια στα άσχημα αποτελέσματα της ομάδας του Ντέιβιντ Μπλατ.

Αυτή είναι μάλιστα η πρώτη φορά από την σεζόν 2011/12 που οι ερυθρόλευκοι στο αντίστοιχο χρονικό σημείο έχουν αρνητικό πρόσημο, καθώς η εκκίνηση τους στις αρχές των προηγούμενων σεζόν συνήθως ήταν τελείως διαφορετική. Αξίζει πάντως να σημειωθεί πως η σεζόν 2011/12 αποτέλεσε κάτι περισσότερο από κομβική για τον Ολυμπιακό, ο οποίος αλλάζοντας ριζικά την φιλοσοφία του ανέβηκε στην κορυφή της Ευρώπης για πρώτη φορά ύστερα από 15 χρόνια, ενώ στη συνέχεια έκανε το back2back.

Ο Ολυμπιακός τις σεζόν 2016/17 και 2017/18 ήταν είχε ρεκόρ 5-2 και 4-3 αντίστοιχα, ενώ το καλύτερο ρεκόρ του στις προηγούμενες αγωνιστικές περιόδους από το 2012 και μετά (με διαφορετικό σύστημα διεξαγωγής) ήταν 7-0 και το χειρότερο 5-2.

Ο Ολυμπιακός είναι μία νέα ομάδα και σίγουρα χρειάζεται χρόνο για να φτάσει στο επίπεδο που θέλει ο Ντέιβιντ Μπλατ, ενώ και το πρόγραμμά του ήταν δύσκολο. Οι ερυθρόλευκοι όμως, μετρούν ήδη τρεις συνεχόμενες ήττες στην EuroLeague και τέσσερις στα τελευταία τους πέντε παιχνίδια στην κορυφαία ευρωπαϊκή διασυλλογική διοργάνωση. ενώ δείχνουν πως έχουν... τρύπιο λάστιχο . Σίγουρα, υπάρχει χρόνος για να βελτιωθούν, αλλά δεν πρέπει να ξεχνάμε πως το δύσκολο πρόγραμμα για εκείνους συνεχίζεται και στην παρούσα στιγμή κανείς δεν μπορεί να γνωρίζει πόσο θα στοιχίσουν οι ήττες που κουβαλούν.

Ολυμπιακός: Από την σεζόν 2011/12 είχε να βρεθεί στο "3-4"

Photo credits: Eurokinissi

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ