ΜΠΑΣΚΕΤ

Ολυμπιακός - Ρεάλ Μαδρίτης: Η κριτική των παικτών

EUROLEAGUE / ÏÓÖÐ - ÑÅÁË ÌÁÄÑÉÔÇÓ (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: KOSTAS VILLA / EUROKINISSI)
EUROLEAGUE / ÏÓÖÐ - ÑÅÁË ÌÁÄÑÉÔÇÓ (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: KOSTAS VILLA / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Η σπίθα στα μάτια των Αμερικανών, ο ηγέτης που βγήκε ξανά μπροστά, ο γκαρντ που τόσο έλειψε και η κολώνα στη ρακέτα. Το Sport24.gr αξιολογεί την εμφάνιση των παικτών του Ολυμπιακού στο ματς με τη Ρεάλ Μαδρίτης.

Ο Νάιτζελ Γουίλιαμς-Γκος πρόσθεσε το στοιχείο της επιθετικότητας δίπλα στο δεδομένο ταλέντο του, ο Βασίλης Σπανούλης έπαιξε για ακόμα μία φορά ως πραγματικός ηγέτης, ο Γιάνις Στρέλνιεκς έκανε το ξέσπασμά του στο δεύτερο μέρος, ο Ζακ ΛεΝτέι κι ο Νίκολα Μιλουτίνοβ τα έβαλαν με τα θηρία και τα νίκησαν. Ο Ολυμπιακός έριξε τη Ρεάλ Μαδρίτης στο καναβάτσο ( 88-83 ), έκανε το 5-4 και υποχρέωσε τους Πρωταθλητές Ευρώπης στην πρώτη φετινή τους ήττα και το Sport24.gr αξιολογεί την εμφάνιση των δέκα που χρησιμοποίησε ο Ντέιβιντ Μπλατ στο ματς της ένατης αγωνιστικής της EuroLeague 2018/19.

0. ΝΑΙΤΖΕΛ ΓΟΥΙΛΙΑΜΣ-ΓΚΟΣ

Εκπληκτικό πρώτο μέρος από τον Αμερικανό, που μπήκε με τρομερό πείσμα στο ματς, έκανε ένα καλό τετράλεπτο, πριν πάρει μερικές ανάσες και γυρίσει στο παρκέ. Στο δεύτερο μέρος πήρε τη σκυτάλη από τον Σπανούλη, έφτανε με τρομερή άνεση στα σημεία που του αρέσουν, πλήγωσε ξανά και ξανά την άμυνα της Ρεάλ Μαδρίτης, πήρε αυτά που του έδινε η άμυνά της και στο ημίχρονο είχε 16 πόντους με 4/6 δίποντα, 2/2 τρίποντα και 2/2 βολές. Δεν ήταν το ίδιο λαμπερός στην τρίτη περίοδο, έδειξε να μένει από δυνάμεις, αστόχησε σε έξι σερί σουτ, στο τέλος όμως κράτησε τη μπάλα με ασφάλεια, κέρδισε τα ριμπάουντ, έβαλε τις βολές και "κλείδωσε" τη νίκη για τον Ολυμπιακό στην καλύτερη εμφάνισή του από τη μέρα που ήρθε στην Ελλάδα. Λέγαμε ότι πρέπει να γίνει πιο επιθετικός και αυτή τη φορά έπαιξε σύμφωνα με τις δυνατότητές του. Έχει ποιότητα, πρέπει να καταλάβει ότι μπορεί να κάνει τη διαφορά και σε αυτό το επίπεδο.

Τα στατιστικά του: 23 πόντοι, 4/10 δίποντα, 2/4 τρίποντα, 9/10 βολές, 6 ριμπάουντ, 4 ασίστ, 2 λάθη, 25 ranking σε 31:47

4. ΒΑΣΙΛΗΣ ΤΟΛΙΟΠΟΥΛΟΣ

Δεν χρησιμοποιήθηκε από τον Ντέιβιντ Μπλατ.

7. ΒΑΣΙΛΗΣ ΣΠΑΝΟΥΛΗΣ

Δεν ήταν στην αρχική πεντάδα του Ολυμπιακού, μπήκε όμως νωρίς στο ματς, συγκεκριμένα στο τρίτο λεπτό στη θέση του Γιάνις Τίμα. Σε τρία λεπτά είχε πέντε πόντους, ένα ριμπάουντ, ένα κλέψιμο και δύο ασίστ, πριν πάρει φωτιά στο δεύτερο δεκάλεπτο, σκοράρει τρία τρίποντα σε 48 δευτερόλεπτα και φτάσει τους 16 σε 9:53 στο πρώτο μέρος. Αν δεν είχε κάνει νωρίς το δεύτερο φάουλ του, θα είχε μείνει περισσότερη ώρα στο παρκέ. Δεν ήταν το ίδιο αποτελεσματικός στην έναρξη της τρίτης περιόδου, ούτε στο κομμάτι του σκοραρίσματος, ούτε σε εκείνο της δημιουργίας, στο φινάλε όμως έβαλε την υπογραφή του. Έγραψε το 77-70 με το πέμπτο του τρίποντο και έκανε μία από τις πιο "οικονομικές", μεστές εμφανίσεις της καριέρας του. Το χρειαζόταν αυτό το ματς.

Τα στατιστικά του: 20 πόντοι, 2/4 δίποντα, 5/6 τρίποντα, 1/3 βολές, 3 ριμπάουντ, 3 ασίστ, 1 κλέψιμο, 4 λάθη, 18 ranking σε 22:16

10. ΓΙΑΝΙΣ ΤΙΜΑ

Κακό πρώτο μέρος, δεν έδωσε τίποτα στον Ολυμπιακό πέρα από ένα κλέψιμο. Έπαιξε λίγο στο δεύτερο και για άλλη μία φορά έδειξε πως δεν είναι παίκτης στον οποίο μπορείς να στηριχθείς. Δεν είναι συνεπής, δεν μπορεί να βοηθήσει αν δεν έχει αρμοδιότητες στην επίθεση, για δεύτερο σερί ματς δεν πήρε ριμπάουντ.

Τα στατιστικά του: 0/2 δίποντα, 1 κλέψιμο, 1 λάθος, -3 ranking σε 11:53

11. ΝΙΚΟΛΑ ΜΙΛΟΥΤΙΝΟΒ

Απίθανο πρώτο μέρος από τον Σέρβο σέντερ, απέναντι μάλιστα στον θηριώδη Ταβάρες. Σε 17 λεπτά σκόραρε 6 πόντους, μάζεψε 7 ριμπάουντ (τρία επιθετικά), έδωσε 3 ασίστ, έκλεψε μια μπάλα και έκοψε δύο σουτ, υπήρξαν στιγμές που ήταν απολαυστικός, η απόδοσή του έπεσε στο δεύτερο μέρος καθώς δεν ήταν εύκολο να διατηρήσει τα ίδια επίπεδα ενέργειας απέναντι στον συγκεκριμένο τεραστίων διαστάσεων αντίπαλο, συνολικά όμως ήταν εξαιρετικός. Μοίρασε σωστά τη μπάλα, αμύνθηκε εκπληκτικά, δεν έκανε λάθος, δεν εκβίασε προσπάθειες.

Τα στατιστικά του: 8 πόντοι, 3/5 δίποντα, 2/2 βολές, 9 ριμπάουντ, 3 ασίστ, 2 κλεψίματα, 3 κοψίματα, 25 ranking σε 28:05

13. ΓΙΑΝΙΣ ΣΤΡΕΛΝΙΕΚΣ

Άλλαξε στο τέταρτο λεπτό τον Νάιτζελ Γουίλιαμς-Γκος, έπαιξε 12:29 στο πρώτο μέρος, αλλά δεν σκόραρε και δεν απείλησε ιδιαίτερα την άμυνα της Ρεάλ Μαδρίτης. Στην τελευταία άμυνα της δεύτερης περιόδου έχασε τον Τζέισι Κάρολ, σωριάστηκε στο παρκέ και έδειξε να τραυματίζει τον ώμο του, έμεινε όμως στο ματς και έβαλε κι αυτός το χεράκι του για να καθαρίσει ο Ολυμπιακός το ματς στο τέταρτο δεκάλεπτο. Πέτυχε 15 πόντους στο δεύτερο μέρος, με ένα ξέσπασμα ανάλογο με εκείνο στο Μόναχο, αλλά ακόμη καλύτερο, ακόμη μεγαλύτερο (σε διάρκεια). Πόση ανάγκη τον έχουν οι Πειραιώτες δεν μπορεί να εξηγηθεί με απλά λόγια, όμως ακόμη και με αυτόν σε καλή κατάσταση, ο Μπλατ χρειάζεται έναν ακόμη γκαρντ για να γίνεται πιο εύκολο το ροτέισον.

Τα στατιστικά του: 15 πόντοι, 3/4 δίποντα, 2/4 τρίποντα, 3/3 βολές, 2 ριμπάουντ, 2 ασίστ, 1 κλέψιμο, 3 λάθη, 11 ranking σε 27:21

14. ΣΑΣΑ ΒΕΖΕΝΚΟΒ

Δεν χρησιμοποιήθηκε από τον Ντέιβιντ Μπλατ.

15. ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΡΙΝΤΕΖΗΣ

Έπαιξε στα 14 από τα 20 λεπτά του πρώτου μέρους, αλλά ήταν πολύ άστοχος (2/8 σουτ), Έπαιξε ρόλο ο θηριώδης Ταβάρες που τον ανάγκασε να εκτελεί με καμπύλη, πήγε να καρφώσει στο πρόσωπό του για να χαρίσει τη φάση της σεζόν αλλά κόπηκε στα ίσα, πάλεψε αλλά δεν του έβγαινε το ματς. Μπήκε δυναμικά στο τρίτο δεκάλεπτο και σκόραρε για το 54-44, έμεινε όμως εκεί. Έδωσε ασύλληπτες μάχες στη ρακέτα, στο τέταρτο δεκάλεπτο δέχθηκε ένα χτύπημα στο στέρνο, πήγε στον πάγκο χωρίς ανάσες και πλέον πρέπει να ξεκουραστεί διότι έχει τραβήξει πολύ κουπί. Φάνηκε και στο έρμπολ που έκανε σε βολή λίγο πριν το φινάλε.

Τα στατιστικά του: 7 πόντοι, 3/10 δίποντα, 0/2 τρίποντα, 1/4 βολές, 4 ριμπάουντ, 1 ασίστ, -1 ranking σε 25:09

16. ΚΩΣΤΑΣ ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ

Λίγα πράγματα στο πρώτο μέρος από τον Έλληνα περιφερειακό, που έβαλε ένα τρίποντο, είχε ένα δεύτερο πολύ άστοχο, έπαιξε λίγο στο δεύτερο μέρος και είδε το μεγαλύτερο μέρος του από τον πάγκο. Με τον Τίμα εκτός τόπου και χρόνου έπρεπε να βοηθήσει περισσότερο, δεν το έκανε, όμως η τριάδα των γκαρντ "καθάρισε" για όλους. Δεν έχει ξεκινήσει καλά τη σεζόν κι αν δεν είχε κάνει μεγάλη εμφάνιση απέναντι στη Φενέρμπαχτσε, ο συνολικός βαθμός του θα ήταν ακόμη μικρότερος.

Τα στατιστικά του: 3 πόντοι, 0/1 δίποντο, 1/2 τρίποντα, 3 ριμπάουντ, 1 ασίστ, 1 λάθος, 0 ranking σε 15:35

17. ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΜΑΝΤΖΑΡΗΣ

Μετά το DNP στο Μόναχο, επιστρατεύθηκε νωρίς καθώς ο Σπανούλης έκανε γρήγορα το δεύτερο φάουλ του. Έπαιξε 5:39 στο πρώτο μέρος, χωρίς να γράψει κάτι στη στατιστική του, πήρε άλλα έξι λεπτά στο δεύτερο μέρος για να παλέψει στην άμυνα και να αστοχήσει σε ένα τρίποντο. Ξανά διεκπεραιωτικός ο ρόλος του, ήταν ο τέταρτος γκαρντ πίσω από τους Γουίλιαμς-Γκος, Σπανούλη, Στρέλνιεκς.

Τα στατιστικά του: 0/1 δίποντο, 1 ριμπάουντ, -2 ranking

31. ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΠΟΓΡΗΣ

95 δευτερόλεπτα πήρε στο πρώτο μέρος για να δώσει ανάσες στον Μιλουτίνοβ, το ίδιο έγινε και στο δεύτερο. Πήρε δυο επιθετικά ριμπάουντ, έδωσε μια ασίστ και κέρδισε το χειροκρότημα του κοινού. Δεν μπορεί να βοηθήσει περισσότερο σε αυτό το επίπεδο, δεν θα του ζητήσει κανείς να δώσει κάτι περισσότερο από αυτά που έδωσε απέναντι στη Ρεάλ Μαδρίτης.

Τα στατιστικά του: 2 ριμπάουντ, 1 ασίστ, 1 λάθος, 2 ranking σε 3:16

32. ΖΑΚ ΛΕΝΤΕΙ

Έπαιξε επτά λεπτά στο πρώτο μέρος, σκόραρε δίποντο, τρίποντο από την αριστερή γωνία, έβαλε βολές, ωστόσο το ματς δεν του ταίριαζε. Είχε ψηλότερα και πιο έμπειρα κορμιά απέναντί του, χρειάστηκε να πατήσει περισσότερο παρκέ στο δεύτερο μέρος, ήταν ξανά αποτελεσματικός στην επίθεση, έκανε ένα φοβερό κόψιμο στο τέταρτο δεκάλεπτο που έβαλε τον κόσμο στην εξίσωση και έκανε τη δεύτερη συνεχόμενη καλή εμφάνισή του παίζοντας και στις δύο θέσεις της φροντ-λάιν. Για πρώτη φορά έβγαλε τσαμπουκά, τον είδαμε να πανηγυρίζει σε αρκετές φάσεις, αυτή η σπίθα ήταν το στοιχείο που του έλειπε, αυτό το στοιχείο που θα τον βοηθήσει να ανέβει επίπεδο για να καθιερωθεί σε αυτή τη διοργάνωση.

Τα στατιστικά του: 12 πόντοι, 3/5 δίποντα, 1/2 τρίποντα, 3/6 βολές, 5 ριμπάουντ, 1 κλέψιμο, 1 κόψιμο, 1 λάθος, 13 ranking σε 23:20

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ