EUROLEAGUE

Εκτέλεση και αγωνία

ΕΥΡΩΛΙΓΚΑ / ΠΑΟ - ΑΡΜΑΝΙ ΜΙΛΑΝΟ / EUROLEAGUE / PANATHINAIKOS - ARMANI MILANO / ΤΡΑΥΜΑΤΙΣΜΟΣ ΚΑΛΑΘΗΣ / (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΣΤΟΛΗΣ / EUROKINISSI)
ΕΥΡΩΛΙΓΚΑ / ΠΑΟ - ΑΡΜΑΝΙ ΜΙΛΑΝΟ / EUROLEAGUE / PANATHINAIKOS - ARMANI MILANO / ΤΡΑΥΜΑΤΙΣΜΟΣ ΚΑΛΑΘΗΣ / (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΣΤΟΛΗΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Ο Γιώργος Οικονόμου γράφει για το καθήκον του Παναθηναϊκού Superfoods έχοντας σταθερές βάσεις, την αγωνία για τον Καλάθη και την απόφαση του Τσάβι Πασκουάλ.

Σε αυτή την φάση τηςEuroLeague, μετρούν οι νίκες και για την ώρα ο Παναθηναϊκός βαδίζει στον σωστό δρόμο διατηρώντας το αήττητο στο ΟΑΚΑ, με συνέπεια να μένει στις πρώτες θέσεις της κατάταξης. Η ήττα στο Κάουνας δεν έδινε το δικαίωμα για κάτι διαφορετικό, αλλά με το μυαλό όλων να βρίσκεται στον Νικ Καλάθη μετά τον τραυματισμό στον ώμο, ο οποίος πάντως γλίτωσε τα χειρότερα απόψε. Μία κάκωση α' βαθμού στον ώμο ήταν η διάγνωση λίγο μετά τα μεσάνυχτα, για να περιορίσει αμέσως τον φόβο και την αγωνία των ανθρώπων του "τριφυλλιού". Πλέον όλη η αγωνία περιορίζεται στα παιχνίδια που θα χάσει, καθώς ακολουθούν οι back to back αναμετρήσεις στην EuroLeague με Μακάμπι (19/12) και Ερυθρό Αστέρα (21/12).

Οι «πράσινοι» λοιπόν συνεχίζουν την πορεία τους έχοντας κάποιες σταθερές βάσεις πέρα από την έδρα τους. Ο λόγος για τους Νικ Καλάθη και Τζέιμς Γκιστ ενώ γι’ ακόμα ένας ματς ο Νίκος Παππάς έδωσε στο σύνθημα για να ξυπνήσει η ομάδα του «τριφυλλιού». Αυτή τη φορά όμως, χρειάστηκε να έρθει η εκτέλεση από τα 6.75 και σε αυτό το κομμάτι έχουν μεγάλο μερίδιο τόσο ο Κέι Σι Ρίβερς όσο και ο Ματ Λοτζέσκι.

Επίσης, γι’ ακόμα ένα παιχνίδι είχε σημαντική συνεισφορά ο Κένι Γκάμπριελ, που βέβαια μπορεί να μην αποτυπώνεται στην στατιστική αλλά παίζει ρόλο καθώς στα τελευταία παιχνίδι όποτε χρειάζεται δίνει ενέργεια στους «πράσινους». Από κει και πέρα η απόφαση του Τσάβι Πασκουάλ να μην δώσει χρόνο συμμετοχής στον Μάρκους Ντένμον μπορεί να μην σημαίνει και τίποτα αλλά είναι δεδομένο πώς ο Καταλανός τεχνικός, πρέπει να γνωρίζει όσο προχωρούν οι αναμετρήσεις με ποιους θα παλέψει.

Ένα επικίνδυνο ματς πέρασε για τον Παναθηναϊκό που έχει να διορθώσει πράγματα, ώστε να πάει όσο το δυνατόν πιο έτοιμο στην εβδομάδα με την διπλή αγωνιστική αλλά πολύ περισσότερο να κλείσει τον μήνα με θετικό πρόσημο, δηλαδή να παραμείνει ψηλά στην κατάταξη.

Η ΤΡΙΚΥΜΙΑ ΚΑΙ Η ΑΝΑΣΑ ΑΠΟ ΠΑΠΠΑ - ΡΙΒΕΡΣ

Για να δούμε όμως, πιο πολύ το αγωνιστικό κομμάτι της αναμέτρησης, όσα δεν έπρεπε να κάνει ο Παναθηναϊκός στο πρώτο μέρος, τα έκανε, δίνοντας ψυχολογία στην Αρμάνι Μιλάνο. Οι «πράσινοι» ξεκίνησαν καλά στην άμυνα τους παίζοντας με αλλαγές, ωστόσο το επιθετικό πρόβλημα χάλασε την ισορροπία τους. Τα γρήγορα φάουλ των Γκιστ και Βουγιούκα ανάγκασαν τον Τσάβι Πασκουάλ να επιστρατεύσει και τον Ζακ Όγκαστ.

Κάπου εκεί άρχισε να δημιουργείται το πρόβλημα σε συνδυασμό με την παρουσία του Λεκαβίτσιους αφού οι φιλοξενούμενοι «χτυπούσαν» στις πικ εντ ρολ συνεργασίες, ανεβάζοντας ολοένα και περισσότερο τη διαφορά, τη στιγμή που οι «πράσινοι» έκαναν το ένα λάθος μετά το άλλο. Αποτέλεσμα οι ψηλοί της Αρμάνι (Ταρτσέφσκι, Γκουντάιτις) να κάνουν ότι θέλουν πάνω στο παρκέ και η ιταλική ομάδα να έχει 39 πόντους σε 16 λεπτά!

Hδυναμική αντιμετώπιση αμυντικά σε αυτές τις συνεργασίες σταμάτησε καθώς οι «πράσινοι» άλλαξαν ξανά την άμυνα τους από την δυναμική αντιμετώπισε σε τριπλή αλλαγή και πήραν τον δρόμο της αντεπίθεσης. Παράλληλα η παρουσία των Νίκου Παππά και Κέι Σίβερς αποτέλεσε την απάντηση του Παναθηναϊκού μαζί με την πολύτιμη βοήθεια του Κένι Γκάμπριελ. Χαρακτηριστικό είναι πως στην δεύτερη περίοδο όπου οι «πράσινοι» έκαναν επιμέρους σκορ 25-18, οι 23 πόντοι ήταν από τους Ρίβερς και Παππά οι οποίοι έδωσαν το σύνθημα για να γυρίσει το ματς με 6/7 τρίποντα.

ΕΒΑΛΕ ΤΑΞΗ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥ

Η συνέχεια ήταν τυπική διαδικασία από την στιγμή που ο Καλάθης βγήκε μπροστά. Με καλές άμυνες και συνεχίζοντας να μοιράζει ασίστ, έδωσε μια πρώτη γεύση για όσα θ’ ακολουθήσουν. Με συμπαραστάτη φυσικά τον Τζέιμς Γκιστ ο οποίος έδινε τα πάντα στις δύο πλευρές του γηπέδου. Η συνέπεια του «τριφυλλιού» στο αμυντικό κομμάτι δεν θα μπορούσε να μην οδηγήσει στο θετικό αποτέλεσμα αφού οι Ρίβερς και Λοτζέσκι, συνέχισαν να εκτελούν από τα 6.75.

Οι «πράσινοι» μπορεί να έδωσαν δικαιώματα, ωστόσο έκαναν αυτό το οποίο έπρεπε κι έχουν την ευκαιρία να συνεχίσουν σε αυτό τον ρυθμό ανταποκρινόμενοι στο βατό πρόγραμμα που ακολουθεί, ξεκινώντας πρώτα από το εντός έδρας ματς με την Μακάμπι στο ΟΑΚΑ.

TAGS EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ