LONGREADS

Εισιτή-Ριο για την κορυφή

Εισιτή-Ριο για την κορυφή

Η ημέρα του αθλητή είναι η προπόνηση. Και η νύχτα του τα όνειρα. Έφτασε η εποχή -μια φορά κάθε τέσσερα χρόνια- που αυτά θα γίνουν ένα: Ολυμπιακοί Αγώνες. Σε αυτό το Unique video Γιαννιώτης, Στεφανίδη, Αφρουδάκης, Γκιώνης, Κοκκαλάνης και Αραούζου σκουπίζουν τον ιδρώτα, κλείνουν τα μάτια και ονειρεύονται. Μαζί τους και εμείς.

Η αφετηρία είναι η πισίνα. Η θάλασσα. Το ταρτάν. Το τραπέζι. Η διαδρομή είναι τα χρόνια προπόνησης, οι στερήσεις, οι επιτυχίες και οι αποτυχίες. Τελευταία στάση; Το Ρίο. Και από εκεί ο προορισμός. Ο Όλυμπος. Για κάποιους είναι η πρώτη φορά. Για άλλους η τελευταία. Για όλους είναι κάτι μοναδικό. Η συμμετοχή στους Ολυμπιακούς Αγώνες, αποτελεί το ανώτατο επίτευγμα και την καλύτερη εμπειρία για έναν αθλητή.

Στη χώρα μας από το 1992 και μετά, ακούσαμε πολλές φορές τον Εθνικό ύμνο στη μεγάλη γιορτή του αθλητισμού, ακούσαμε πολλές φορές "για την Ελλάδα (ρε γαμώτο ή χωρίς)". Ζήσαμε μεγάλες στιγμές. Μέχρι που μας έπιασε η κρίση, τα κονδύλια κόπηκαν και τα πράγματα πήραν την κάτω βόλτα. Σταδιακά επανερχόμαστε. Με πραγματικούς αθλητές, με αγόρια και κορίτσια που ζουν για το σπορ και όχι μόνο για τη διάκριση και το μετάλλιο. Με λίγα χρήματα, που αν δεν υπήρχαν οι χορηγοί θα ήταν ακόμη λιγότερα, αλλά με πολύ μεράκι και απίστευτη ψυχή.

Η ελληνική αποστολή δεν πάει στο Ρίο για τουρισμό. Από όσους θα μπουν πρώτοι στο Ολυμπιακό Στάδιο το βράδυ της Παρασκευής (5/8), σίγουρα κάποιοι θα γυρίσουν χωρίς το επιθυμητό αποτέλεσμα, ωστόσο υπάρχουν αρκετοί που είτε το φωνάζουν, είτε κρατούν ακόμη χαμηλούς τόνους, ταξιδεύουν στην άλλη άκρη της γης με στόχο ένα μετάλλιο, μία μεγάλη επίδοση, ένα ρεκόρ, πολλές νίκες.

Το Sport24.gr βρήκε σε περίοδο φουλ προετοιμασίας μερικά από τα πιο γνωστά ονόματα του ελληνικού αθλητισμού και τα ρώτησε για τις σκέψεις τους και τους στόχους τους εν’ όψει της δοκιμασίας στη Βραζιλία.

Σπύρος Γιαννιώτης, Κατερίνα Στεφανίδη, Χρήστος Αφρουδάκης, Παναγιώτης Γκιώνης, Βύρωνας Κοκκαλάνης και Κέλλυ Αραούζου, μίλησαν με πάθος για το επερχόμενο ραντεβού με τα αστέρια. Και όταν μιλούν εκείνοι, οι υπόλοιποι απλά ακούμε…

Επιμέλεια: Πάνος Βόγλης

Δημοσιογραφική επιμέλεια: Πάνος Βόγλης, Βαλεντίνη Νικολακοπούλου

Μοντάζ: Δήμητρα Μπαμπαδήμα

Κάμερα: Κωνσταντίνος Τσακμάζ, Θωμάς Χρυσοχοΐδης

Special projects editor: Στέφανος Τριαντάφυλλος

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ