UFC

Γυναίκες αθλήτριες στο UFC!

Γυναίκες αθλήτριες στο UFC!

Πολλαπλές δημοσιογραφικές πηγές στις ΗΠΑ αναφέρουν ότι το UFC έχει αποφασίσει από του χρόνου να προσθέσει αθλήτριες στο ρόστερ του. Η Miesha Tate επιβεβαιώνει ότι έχει ήδη υπογράψει με την οργάνωση, ενώ το μεγάλο ενδιαφέρον στρέφεται στις Ronda Rousey και Cyborg Santos.

Οι πρώτες αναφορές διέρρευσαν στις ΗΠΑ ήδη από την Πέμπτη, και όσο περνάνε οι ώρες φαντάζει πια βέβαιο ότι το UFC όχι μόνο έχει λάβει την απόφαση να φέρει το γυναικείο ΜΜΑ στις τάξεις του, αλλά έχει ήδη κάνει τις πρώτες κινήσεις προς αυτήν την κατεύθυνση.

Χθες η πρώην πρωταθλήτρια της οργάνωσης Strikeforce Miesha Tate έβγαλε ανακοίνωση στο twitter στην οποία ανέφερε ότι ανήκει πλέον στο UFC.

Στην παρούσα χρονική στιγμή όλες σχεδόν οι αθλήτριες αγωνίζονται για την οργάνωση Strikeforce, η οποία όμως τον ερχόμενο Ιανουάριο πραγματοποιεί το τελευταίο event της πριν κατεβάσει οριστικά τα ρολά. Τότε όλα τα μεγάλα ονόματα του γυναικείου ΜΜΑ θα είναι ελεύθερα να διαπραγματευθούν και επίσημα την μετάβαση τους στο UFC.

Φυσικά το ενδιαφέρον στρέφεται πρώτα από όλα στην τωρινή πρωταθλήτρια του Strikeforce στα 61 κιλά, την πανέμορφη "Rowdy" Ronda Rousey, η οποία και απέκτησε τον τίτλο της νικώντας πριν λίγους μήνες την Miesha Tate. Aν και κρατάει προς το παρών το στόμα της κλειστό, θεωρείται πια βέβαιο ότι έχει συμφωνήσει σε όλα με το UFC, και απομένουν πια μόνο οι υπογραφές και οι επίσημες ανακοινώσεις.


Αναμένεται πως όταν η Rousey κάνει την μετάβαση στο UFC o πρώτος της αγώνας θα είναι ένα superfight με την πρώην πρωταθλήτρια του Strikeforce στα 65 κιλά, Christian "Cyborg" Santos, της οποίας αφαιρέθηκε πρόσφατα ο τίτλος λόγω χρήσης απαγορευμένων ουσιών. H Santos φαντάζει ασταμάτητη, διαλύοντας τα τελευταία χρόνια οποιαδήποτε αθλήτρια έχει βρεθεί απέναντί της στο κλουβί.

Η προοπτική μιας αναμέτρησης μεταξύ της όμορφης Rousey και της παραμορφωμένης από την χρόνια χρήση αναβολικών Santos ήταν σίγουρα ένας από τους παράγοντες που ζύγισαν καθοριστικά στην απόφαση των αφεντικών του UFC να κάνουν το μεγάλο άλμα προς το γυναικείο ΜΜΑ, κάτι που εδώ και χρόνια ο Dana White αρνείτο κατηγορηματικά ότι θα πραγματοποιούσε.

TAGS UFC
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ