ΣΤΗΛΕΣ

Λουίς Σουάρες: Υπομονή, επιμονή κι εκδίκηση

Λουίς Σουάρες: Υπομονή, επιμονή κι εκδίκηση

Ο Λουίς Σουάρες άνοιξε κι έκλεισε το σκορ στο θριαμβευτικό 0-4 της Μπαρτσελόνα επί της Ρεάλ, στο "Σαντιάγκο Μπερναμπέου" και με την επίδοσή του αυτή είναι ο Top Performance αυτής της εβδομάδας.

Το 2014 ο πρόεδρος της Ρεάλ Μαδρίτης, Φλορεντίνο Πέρεθ, δεχόμενος ερώτηση φιλάθλου απάντησε ότι δεν θεωρεί μεγάλο παίκτη τον Λουίς Σουάρες. Ένα χρόνο μετά ο Ουρουγουανός πήρε την "εκδίκησή" του στο "Σαντιάγκο Μπερναμπέου" σημειώνοντας δύο γκολ στο επιβλητικό 4-0 της Μπαρτσελόνα επί της Ρεάλ.

Κι όμως δεν ήταν όλα ρόδινα για τον Λούτσο. Το επεισόδιο με τον Κιελίνι στην αναμέτρηση των εθνικών Ουρουγουάης και Ιταλίας στο Μουντιάλ της Βραζιλίας, τον στιγμάτισε. Τον στοίχειωσε. Ποδοσφαιρικά δεν είχε ν' αποδείξει κάτι, πέραν της πρόκλησης ότι είναι έτοιμος να περάσει στο next level. Από τη Λίβερπουλ στην Μπαρτσελόνα.

Υπόμεινε την τιμωρία του από τη FIFA - για το δάγκωμα στον Ιταλό αμυντικό - καρτερικά και περίμενε το πλήρωμα του χρόνου. Οι αμφιβολίες για πως μπορούν να χωρέσουν στην ίδια ενδεκάδα Μέσι, Σουάρες και Νεϊμάρ διαλύθηκαν αμέσως και συμβολικά με τρία γράμματα. MSN.

Λουίς Σουάρες: Υπομονή, επιμονή κι εκδίκηση

Η περυσινή χρονιά δεν ξεκίνησε καλά, αλλά ολοκληρώθηκε ιδανικά για τον Ουρουγουανό. Η Μπαρτσελόνα κατέκτησε τον τίτλο στην Primera, στο Copa del Rey, στο Champions League, στο Ευρωπαϊκό Super Cup.

Και φέτος τι; Ο Λιονέλ Μέσι αναγκάστηκε να μπει στα... πιτς λόγω τραυματισμού, στις 26 Σεπτεμβρίου. Οι παροικούντες τη Βαρκελώνη ανησύχησαν, φοβήθηκαν. Αν υπάρχει ζωή χωρίς τον Αργεντινό. Ο Σουάρες με τον Νεϊμάρ απέδειξαν ότι υπάρχει και με το παραπάνω.

Μετά από 12 αγωνιστικές ο Λουίς Σουάρες φιγουράρει στη δεύτερη θέση του πίνακα των σκόρερς της Liga με 11 γκολ πίσω από τον Νεϊμάρ που έχει 12 και μπροστά από τον Κριστιάνο Ρονάλντο που έχει 8. Ο Ουρουγουανός έχει βρει δίχτυα σε 7 ματς πρωταθλήματος την τρέχουσα σεζόν, παραβιάζοντας τις αντίπαλες εστίες στα τελευταία πέντε. Έχει αγωνιστεί σε 11 ματς των "μπλαουγκράνα" κι έχει σημειώσει 11 γκολ, τουτέστιν ένα γκολ ανά ματς.

Λουίς Σουάρες: Υπομονή, επιμονή κι εκδίκηση

Στο clasico ο Λουίς Σουάρες άνοιξε το σκορ επί της Ρεάλ Μαδρίτης. Γκολ ιδιαίτερα συμβολικό για την Μπαρτσελόνα, καθώς ήταν το 100στό των Καταλανών στην έδρα των "μερένγκες".

Συνολικά μαζί με αυτά της περυσινής χρονιάς έφθασε τα 39 γκολ (στη συνέχεια μετά και το δεύτερό του γκολ κόντρα στη Ρεάλ έγιναν 40) σε συνολικά 61 συμμετοχές την ώρα που ο Βραζιλιάνος άλλοτε αστέρας της Μπαρτσελόνα, Ρομάριο, είχε χρειαστεί 66 ματς για να καταφέρει να σημειώσει αυτό τον αριθμό τερμάτων (39). Εκτός από τα γκολ έχει δώσει και 27 ασίστ, κατά τη διάρκεια της θητείας του στην Μπαρτσελόνα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ