ΣΤΗΛΕΣ

Ποιος είναι ο MVP του Παγκοσμίου Κυπέλλου;

Ποιος είναι ο MVP του Παγκοσμίου Κυπέλλου;

Η ερώτηση της εβδομάδας είναι και η παγκόσμια ερώτηση των τελευταίων ωρών. Ποιος είναι ο MVP του παγκοσμίου Κυπέλλου της Βραζιλίας; Έξι διαφορετικοί ποδοσφαιριστές επιλέχθηκαν από την συντακτική ομάδα του Sport24.gr

Η επιλογή της FIFA να δώσει το βραβείο του MVP στον Λιονέλ Μέσι σήκωσε θύελλα αντιδράσεων αλλά όλα έχουν μία εξήγηση. Στο Sport24.gr όμως δεν έχουμε κανόνες, δεν έχουμε χορηγούς και ψηφίζουμε όποιον θέλουμε. Όποιον πραγματικά μας αρέσει. Γι αυτό ψηφίσαμε 6 ποδοσφαιριστές, εκ των οποίων οι δύο είναι τερματοφύλακες και ο ένας αμυντικός! Δείτε πως σκεφτόμαστε και ψηφίστε τον δικό σας MVP...

Ο Στερλι...Νόιερ για τον Γιάννη Φιλέρη

Μου άρεσε ο Στέρλινγκ, αλλά τον αφήνω για το 2018 όπου εμείς οι Άγγλοι θα πάρουμε το Παγκόσμιο Κύπελλο (λέμε και καμιά σαχλαμάρα να περάσει η ώρα). Θα' βαζα τον Χάμες Ροντρίγκεζ, όμως έχει χρόνια μπροστά του. Σϊγουρα έβαλε το γκολ της διοργάνωσης. Τον Ρόμπεν ίσως; Φοβερός, μέχρι να τον κόψει ο Μαστσεράνο στην φάση που σημάδεψε τον ημιτελικό. Να έβαζα τον Αργεντίνο, δεν θα ' ταν άσχημα, γιατί έδωσε ρεσιτάλ ειδικά στο τέλος της διοργάνωσης. Δεν το σήκωσε, όμως.Κάποιον Γερμανό, λοιπόν. Ποιον όμως; Αυτή η ομάδα είχε ένα σωρό. Ο σκόρερ Μίλερ, ο μαχητής Σβαινστάιγκερ, ο απροσπέλαστος Χούμελς, ο βιονικός Λαμ. Θα διαλέξω ένα γίγαντα κάτω από τα δοκάρια. Τον Νόιερ. Αυτό το Παγκόσμιο Κύπελλο ήταν το Μουντιάλ των γκολκίπερ.Ναι το ξέρω δεν ... πάει να είναι τερματοφύλακας ο MVP του Παγκοσμίου Κυπέλλου, ωστόσο, θα επιλέξω τον Νόιερ που ... δεν τρώει γκολ με τίποτε, παίζει μπακότερμα και ουσιαστικά καθοδηγεί όλη την ομάδα του με το νούμερο ένα στην πλάτη. Σα να βάζεις μπροστά γερμανικό αυτοκίνητο. Η διαφορά φαίνεται από το start engine.

Μπράβο στον Κρος, λέει ο Παντελής Διαμαντόπουλος

Πολυτιμότερος παίκτης είναι ο αυτός που έτρεξε και κανείς δεν του είπε μπράβο. Αυτός που μόχθησε για να γίνουν άλλοι μάγκες. Αυτός που βασανίστηκε για να κινδυνέψει όσο γίνεται λιγότερο ο τερματοφύλακάς του. Αυτός που ίδρωσε για να γίνουν αφιερώματα στον γέρο-επιθετικό του. Αυτός που άλλαζε πλευρές κι ας έπεσαν τα φώτα στον αρχηγό του. Αυτός που έπαιξε κανονικό ποδόσφαιρο σε μια ομάδα, που κάλυψε της αδυναμίες της, χάρη στην επτάρα κόντρα στους ανύπαρκτους Βραζιλιάνους. Πολυτιμότερος του Μουντιάλ, είναι ο Κρός. Συμπαθώ τους συναδέλφους που ψήφισαν Ρόμπεν, όντως θα 'ταν ωραία ιστορία αν το κατακτούσε κιόλας. Με άλλους, στυλ Περπερίδη που γράφει "τελειώσαμε" και προσβάλει τους αναγνώστες με το ύφος αυτό,δεν ασχολούμαι. Ο Κρος παιδιά, ο κρός

Είναι τρελός ο καραφλός, τραγουδά ο Ηλίας Ευταξίας

1482 και σήμερα! Η μελαγχολία είναι τόση που καλύπτει όλες τις καφενειακές αναλύσεις για τον Μέσι και τις αερολογίες που έχουν ακουστεί/γραφτεί. Αλλά για να βάλουμε τα πράγματα σε μία σειρά και να ξέρουμε τι λέμε και τι γράφουμε για την FIFA, την adidas και το βραβείο του MVP, θα είναι καλό να μαθαίνουμε πρώτα. Η διαδικασία που ακολουθείται από την διοργανώτριαείναι τέτοια που την προστατεύει, όσο το δυνατόν περισσότερο. Ειδική ομάδα αναλυτών καταγράφει την κίνηση και προσφορά κάθε ποδοσφαιριστή στα 64 παιχνίδια και στη συνέχεια δίνει τη λίστα με τους top-3 σε επιλεγμένους δημοσιογράφους. Τα μαθηματικά είναι η πιο ασφαλής λύση για να θεωρηθείς αντικειμενικός. Είτε κάποιος μπορεί να το καταλάβει είτε όχι, ο Μέσι ήταν πρώτος με τον Ρόμπεν και τον Μίλερ να ακολουθούν. Η ψηφοφορία(επιλογή χωρίς μαθηματικά και αριθμούς)από τους δημοσιογράφους έγινε πριν τον τελικό οπότε πολλοί από αυτούς που μπήκαν στην διαδικασία και αμφιταλαντευόντουσαν ανάμεσα σε Μέσι-Ρόμπεν ψήφισαν τον πρώτο γιατί πέρασε στον τελικό και ίσως να έπαιρνε το τρόπαιο.

Απλό είναι και η διαδικασία εξασφαλίζει στην FIFA πως δεν θα την κατηγορήσει κάποιος. Όσο για την adidas, απλά δείτε ποιους παίκτες είχε στην διάθεσή της... Πάμε τώρα στο θέμα μας. Επειδή εμένα η αχώνευτη παρέα του Μπλάτερ δεν με υποχρεώνει να κινηθώ βάση κανονισμών μπορώ να ψηφίσω ό,τι θέλω. Γι' αυτό θα δώσω την ψήφο μου στον αήττητο Ρόμπεν και θα σας πως πως ο Μέσι έκανε καλό, έως πολύ καλό τουρνουά για την Αργεντινή τηρουμένων των αναλογιών, των συνθηκών που αντιμετώπισε, των συμπαικτών που είχε και τον προπονητή που τον κατεύθυνε. Αλλά ο Ρόμπεν με άφησε με το στόμα ανοιχτό. Σε κάθε κούρσα, σε κάθε ενέργεια έδινε την αίσθηση πως είναι ανίκητος και μία ταχύτητα πάνω απ' όλους. Άριεν, είσαι το άλλοθι του Μπλάτερ για να σας βάζει να παίζετε περισσότερα παιχνίδια...

Συγκλόνισε τον Θοδωρή Ρούσσο ο Φίλιπ Λαμ

Αν το Μουντιάλ τελείωνε στους ημιτελικούς, MVP θα ήταν ο εμπνευστής της φετινής Αργεντινής. Ο Χαβιέ Μαστσεράνο. Η πιο ηγετική μορφή της διοργάνωσης. Στον τελικό υπήρξε ένας ποδοσφαιριστής που παρότι είχε την ατυχία να "γεννηθεί" αμυντικός, συγκλόνισε και έδωσε το δικαίωμα να αντρέξεις και στα υπόλοιπα παιχνίδια του. Φιλίπ Λαμ. Αμυντικό χαφ, αριστερό μπακ, δεξί μπακ, 30 ετών, 7 παιχνίδια, 690 λεπτά, 46% στις διεισδύσεις, 2 ασίστ, 39 κερδισμένες μπαλιές, 86% ολοκληρωμένες πάσες, 13 τάκλιν, 3 (!!!) φάουλ, 1 κίτρινη, 28,7χλμ. μέγιστη ταχύτητα, 81 χιλιόμετρα στο γήπεδο. Είναι ο μοναδικός ποδοσφαιριστής του 8 που παίζει σχεδόν πάντα στο 9-10 και δικαιωματικά αρχηγός της πρωταθλήτριας Κόσμου.

Φίλιπ Λαμ, ο Στέφανος Τριαντάφυλλος

Αυτή είναι η κατάρα των καλών ομάδων, όπως ήταν δηλαδή η Γερμανία. Ή προσφάτως οι Σαν Αντόνιο Σπερς. Δεν μπορείς να ξεχωρίσεις ποιος είναι ο καλύτερος, ποιος είναι ο πολυτιμότερος, ποιος είναι αυτός που αν έλειπε θα κατέρρεε όλο το σύστημα. Και επειδή ο MVP δεν θα μπορούσε να είναι άλλος πέρα από την πλευρά των νικητών, θα πρέπει να ξεχωρίσουμε τον πραγματικά "πολυτιμότερο" της ομάδας του Λεβ. Τίτλο που διεκδικούν το ρομπότ που ονομάζεται Νόιερ (ο οποίος λογικά το βράδυ δεν κοιμάται, αλλά φορτίζει), τον ακούραστο Σβαϊστάιγκερ, τον ενοχλητικό Μίλερ, τον Κρος με το πόδι αλόγου ή τον ρέκορντμαν Κλόζε. Νομίζω, όμως, ότι η ψυχή, τα πνευμόνια και η καρδιά της Γερμανίας ήταν ο Φίλιπ Λαμ. Ηγέτης, αρχηγός και πρωταγωνιστής,ακόμη κι αν παίζει στην άχαρη θέση του μπακ.

Ο ήρωας Λαμ, για τον Γιώργο Χριστοφόρου

Όταν θες να διηγηθείς την ιστορία ή μία ιστορία γενικότερα ακολουθείς τα βήματα του “ήρωα” που έφτασε μέχρι το τέλος. Στην προκειμένη περίπτωση αυτός ο “ήρωας” είναι ο Φίλιπ Λαμ.

Ξεκίνησε ως αρχηγός της συντροφιάς, στην πορεία θυσιάστηκε (άλλαξε θέση) για το κοινό καλό και στο τέλος ήταν εκείνος που άγγιξε πρώτος τον στόχο. Θα ήταν πραγματικά άδικο ένας σπουδαίος ποδοσφαιριστής με τόσο μεγάλη και σταθερή διάρκεια στο υψηλότερο επίπεδο που υπάρχει, να μην σηκώσει το Άγιο Δισκοπότηρο του ποδοσφαίρου.

Αυτή η κούπα είναι για τους λίγους και ο Λαμ βρίσκεται ανάμεσα τους.

Στο νήμα κερδίζει ο Ρόμπεν, για τον Φώντα Σέμπρο

Διαφωνώ με την λογική πως αφού η Γερμανία πήρε το Μουντιάλ, τότε ο MVP πρέπει να είναι Γερμανός. Οι ίδιοι δήλωσαν πως δεν έχουν τόσο σπουδαίες μονάδες, αλλά την καλύτερη ομάδα. Έτσι είναι. Η FIFA δεν βράβευσε Γερμανό, αλλά Αργεντινό, τον Μέσι. Λάθος. Όχι, πως έπρεπε να το πάρει ο Μαστσεράνο το βραβείο, καθώς χωρίς Μαστσεράνο μπορούσε να πάει τελικό, χωρίς Μέσι όμως όχι (τα λέει και ο Ηλίας Ευταξίας). Αν οι Ολλανδοί δεν σκόραραν στον ημιτελικό είναι διότι μέχρι και ο Σνάιντερ είχε το μυαλό του στον Μέσι. Για να τελειώνουμε, δεν θα ήταν παράλογο να βραβευτούν ένας εκ των Νόιερ, Λαμ, Χούμελς, Σβάινσταϊγκερ, Κρόος ή Τόμας Μίλερ. Αλλά όπως και να το κάνουμε οι Χάμες Ροντρίγκες και Άριεν Ρόμπεν ήταν οι καλύτεροι του τουρνουά, οι πολυτιμότεροι. Με μικρή διαφορά ψηφίζω Ρόμπεν.

Τον Road Runner, ψηφίζει ο Νίκος Συριώδης

Μακάρι η αγαπημένη μου Αγγλία να προχωρούσε στην διοργάνωση, να έλαμπαν τα δικά της αστέρια και να γράφαμε παπάδες για την αφεντιά τους. Σε ένα παράλληλο σύμπαν μπορεί και να συνέβαινε, στον πραγματικό κόσμο όμως άλλοι ήταν οι πρωταγωνιστές. MVP ψηφίστηκε ο Μέσι και πολλοί έσπευσαν να κράξουν. Με βάση ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ κριτήρια που θέτει η FIFA, η επιλογή του δεν ήταν τόσοπαράλογη. Ναι, ούτε εγώσυμφωνώ με την επιλογή (πιθανότατα ούτε και ο ίδιος ο Μέσι), αλλά στην όποια κριτική υπάρχουν και κάποια όρια, που για πολλοστή φορά ξεπεράστηκαν. Στα δικά μου μάτια, ο Άριεν Ρόμπεν κερδίζει στο... νήμα, διότιπραγματοποίησε εκπληκτικό τουρνουά, είχε τεράστια επιρροή στο παιχνίδι της Ολλανδίας και έκανε (σχεδόν) τα πάντα μέσα στο γήπεδο. Σκέτη απόλαυση ο...Road Runnerτης Μπάγερν Μονάχου. Εκπληκτικός και ο Χάμες Ροντρίγκες, ο οποίος εκτοξεύτηκε σε αυτό το Μουντιάλ, ενώ και ο Μάνουελ Νόιερ έμοιαζε (και ήταν) ανίκητος κάτω από τα δοκάρια. Αλλά επειδή ένας πρέπει να είναι ο MVP, ο Ρόμπεν έχει την πρωτοκαθεδρία.

Νάβας στην ποδοσφαιρική μυθολογία του Γιάννη Γεωργόπουλου

Στο Μουντιάλ που ανήκει δικαιωματικά στους τερματοφύλακες, ο Κέιλορ Νάβας κατέβασε ρολά, παντζούρια και μπαλκονόπορτες.Ο νεοφερμένος άσος της Μπάγερν Μονάχου πραγματοποίησε διαστημικές εμφανίσεις εξουδετερώνοντας σουτ που η ποδοσφαιρική επιστήμη σηκώνει ψηλά τα χέρια της. Ο κύριος λόγος που η Ελλάδα δεν προκρίθηκε στα προημιτελικά ήταν ο 27χρονος γκολκίπερ.

Απέναντι στους "οράνιε" ο Νάβας έμοιαζε εκνευριστικά ανίκητος θυμίζοντας τερματοφύλακα σε videogame. Μόνο στη διαδικασία των πέναλτι λύγισε. Αν τα κατάφερνε και εκεί θα μιλούσαμε για έναν εξωγήινο!

Έχω παρακολουθήσει γκολκίπερ όπως οι Φαν Μπρόκελεν, Ντασάεβ, Μπουφόν, Σιλαβέρ, Φαν ντερ Σαρ, Σμάιχελ, Καν, Κασίγιας, όμως ο Κοσταρικανός αποτελεί μοναδική περίπτωση καταφέρνοντας να αναχαιτίσει με τις εκτινάξεις και τα εξαιρετικά ρεφλέξ του οτιδήποτε πήγαινε μέσα.

Η ποδοσφαιρική μυθολογία απέκτησε ένα νέο ήρωα, όπως είχε συμβεί και με τον Χέλμουτ Ντουκαντάμ της Στεάουα Βουκουρεστίου.

Ο Νάβας ωστόσο έχει διάρκεια, συνέπεια και τεράστια κλάση. O ΜVP της καρδιάς μου σε αυτό το Μουντιάλ, μολονότι και οι Νόιερ, Οτσόα, Μπράβο ήταν εντυπωσιακοί.

Ο αήττητος Ρόμπεν για τον Γιάννη Σερέτη

Aν θα’ πρεπε να διαλέξουμε υποχρεωτικά από τη νικήτρια ομάδα, πολυτιμότερος με σαφή διαφορά δεν υπάρχει. Ο Χούμελς έβαλε το κρίσιμο γκολ με τους Γάλλους, αλλά έχει κάνει τις γκέλες του. Ο Νόιερ επίσης έκανε μεγάλο ματς με τον Μπενζεμά, και «ψάρωσε» Μέσι και Παλάσιο στον τελικό, αλλά υπήρχαν αρκετοί γκολκίπερ πολυτιμότεροι στις ομάδες τους. Ο Μίλερ ως εξτρέμ ήταν χειρότερος απ΄ ότι σέντερ φορ, ο Λαμ έκανε μέτριο τουρνουά μέχρι τον ημιτελικό και τον τελικό. Ισως να αδικείται ο Κεντίρα επειδή δεν αγωνίστηκε με την Αργεντινή. Η αλήθεια είναι πως συνολικά η Γερμανία έδειξε πιο δεμένη και αξιόπιστη όταν ο Λεβ αποφάσισε να βάλει στην ενδεκάδα τον Σβαϊνστάιγκερ και πως καλύτερος Γερμανός στον συντελεστή ‘απόδοση/λεπτά συμμετοχής’ είναι ο Σίρλε!

MVPτου τουρνουά είναι ο Αριεν Ρόμπεν για όλους τους προφανείς λόγους της υπερβατικής Ολλανδίας των «μπέμπηδων» που αποχώρησε αήττητη από το τουρνουά και αν ο Χάμες Ροντρίγκες είχε αποκλείσει τους Βραζιλιάνους, ο Κολομβιανός πρώτος σκόρερ καιassistmanθα ήταν ο κορυφαίος. Ο αφανήςMVPτουMundialλέγεται Πεπ Γκουαρδιόλα. Στη δική του ποδοσφαιρική λογική και στην εφαρμογή της με παραλλαγές βασίστηκε ηBarcaκαι η Ισπανία, ηBayernκαι η Γερμανία.

Ηγέτης και στα δύσκολα ο Χάμες, για τον Στέλιο Χαρτζουλάκη

Αν μιλήσουμε εντελώς "ξερά", με αριθμούς, ο Λιονέλ Μέσι πήρε δικαίως τη "Χρυσή Μπάλα", αφού είχε τη μεγαλύτερη προσφορά στην ομάδα του από οποιονδήποτε άλλο ποδοσφαιριστή οποιασδήποτε άλλης ομάδας συνολικά στο Μουντιάλ. Ωστόσο, επειδή το ποδόσφαιρο δεν είναι μόνο αριθμοί, με βάση την αξία του και το ποιος είναι, ο Αργεντίνος δεν έκανε την υπέρβαση στους νοκ-άουτ αγώνες, πόσο μάλλον στον τελικό.

Επομένως, θα δώσω τον τίτλο σε έναν πραγματικό ηγέτη, ακόμα και στα δύσκολα. Μιλάω για τον Χάμες Ροντρίγκες, που οδήγησε την Κολομβία μέχρι τους "8", με γκολ σε κάθε αγώνα, "Χρυσό Παπούτσι" (αν και δεν είναι επιθετικός), το ωραιότερο γκολ της διοργάνωσης και άψογη δημιουργία στο παιχνίδι των "καφετέρος". Είμαι απόλυτα σίγουρος πως αν δεν είχε βάλει το χεράκι του ο διαιτητής στον αγώνα με τη Βραζιλία, ο Χάμες θα είχε την ευκαιρία να αποδείξει κόντρα στη Γερμανία (στον ημιτελικό) πως αξίζει να βρίσκεται (και θα συνεχίσει για πολλά χρόνια ακόμα να βρίσκεται) μεταξύ των κορυφαίων του παγκοσμίου ποδοσφαίρου. Άλλωστε είναι μόλις 23 ετών...

Ένα κλικ πάνω απ'όλους ο Ρόμπεν για τον Βαγγέλη Σταματόπουλο

Καταρχήν νακαταθέσω την άποψηότι η κριτική προς τον Λιονέλ Μέσι (με αφορμή το βραβείο του MVP) ήταν ισοπεδωτική και σε έναν βαθμό αρκετά άδικη. Σίγουρα δεν έχει καμία σχέση με τις εξωπραγματικές εμφανίσεις του τα τέσσερα χρόνια που πήρε ισάριθμες Χρυσές μπάλες και η τελευταία του σεζόν ήταν μέτρια για τα δικά του δεδομένα όμως ουδείς έχει δικαίωμα να τον χλευάσει σε αυτό το Μουντιάλ. Ήταν πρώτος σκόρερ της Αργεντινής και κορυφαίος παίκτης της μαζί με Μαστσεράνο και Γκαράι, πήρε τέσσερις φορές το βραβείο του MVP και αυτόν έψαχναν συνέχεια οι συμπαίκτες του και μάρκαραν οι αντίπαλοι, απλά το σώμα δεν μπορούσε να ακολουθήσει το... πνεύμα στον τελικό μετά την υπερπροσπάθεια (παράταση) στον ημιτελικό. Με δεδομένο λοιπόν ότι δεν έκανε τη διαφορά στα τρία τελευταία ματς δίνω την "ψήφο" μου για τον τίτλο του κορυφαίου στον Άριεν Ρόμπεν. Πραγματικά ασταμάτητος σε όλο το τουρνουά, σχεδόν ένα κλικ πάνω έναντι συμπαικτών και αντιπάλων σε ταχύτητα σκέψης και εκτέλεση, ηγέτης των "οράνιε" από την πρεμιέρα με την Ισπανία μέχρι τοντελικό της παρηγοριάςμε τη Βραζιλία και ουσιαστικά δεύτερος προπονητής της Ολλανδίαςμετά τον Φαν Χάαλ. Μακράν από τον δεύτερο η ποδοσφαιρική ατραξιόν του Μουντιάλ, άξιζε να πάρει το βραβείο της FIFA.

The beast Neuer, για τον Γιώργο Περπερίδη

Το θηρίο Νόιερ χωρίς πολλά πολλά. Έσωσε τους Γερμανούς στο ματς με την Αλγερία, όπου δεν ήθελε πολύ να γίνει η στραβή. Στον τελικό ο Ιγκουαΐν χ...λώμιασε στην θέα του και ένα ένα τελείωμα για τα πανηγύρια. Ο Παλάσιο αναγκάστηκε να πλασάρει βιαστικά και άτσαλα βλέποντας να βγαίνει. Άψογος με την μπάλα στα πόδια, δεν την πέταγε στον γάμο του καραγκιόζη και με τις σωστές του πάσες έδινε δικαίωμα για νέες επιθέσεις. Επιβεβαίωσε πως χωρίς σπουδαίο γκολκίπερ, πολύ δύσκολα έρχονται τρόπαια. Τελειώσαμε.

Τους έσωσε ο Νόιερ, λέει ο Αντώνης Τσιράκης

MVP είναι ο πολυτιμότερος παίκτης, επομένως η ομάδα του δε γίνεται να έχει χάσει. Στην Ελλάδα όταν μιλάμε για MVP εννοούμε τον καλύτερο και όχι τον πολυτιμότερο. Για μένα ο καλύτερος του τουρνουά ήταν ο Άριεν Ρόμπεν. Ήταν ο ίδιος, όμως, που έχασε την ευκαιρία να στείλει την Ολλανδία στον τελικό. Ο MVP πρέπει να είναι από τους νικητές και γι' αυτό επιλέγω τον Μάνουελ Νόιερ. Τους έσωσε από την Αλγερία, έβγαλε τη φάση του Μπενζεμά με τη Γαλλία και στον τελικό αρκούσε και μόνο η παρουσία του για να φοβίσει τους αντίπαλους που έστελναν την μπάλα άουτ. Μεγάλο κατόρθωμα να τους ασκεί ψυχολογική πίεση και μόνο η παρουσία σου και να ψάχνουν τις γωνίες με αποτέλεσμα να αστοχούν...

Ο Τόνι Κρος ήταν εκεί, για τον Θοδωρή Κουνάδη

Όταν έπρεπε να βγάλει τους συμπαίκτες σου σε θέση πάρε-βάλε ήταν εκεί (4 ασίστ). Όταν έπρεπε να κόβει στο κέντρο ήταν εκεί. Όταν έπρεπε να τελειώσει τη Βραζιλία ήταν εκεί (2 γκολ σε 2'). Όταν έπρεπε να έχει στο νου του την πλευρά του Κριστιάνο Ρονάλντο ήταν εκεί. Όταν έπρεπε να βοηθά τον Λαμ στις επελάσεις του Ρόχο ήταν εκεί. Τα heat-maps των 7 αγώνων που έπαιξε είναι χαρακτηριστικά. Ήταν εκεί που τον χρειαζόταν η ομάδα.

Ποιος είναι ο MVP του Παγκοσμίου Κυπέλλου;

Ο ορισμός του αθόρυβου πολύτιμου παίκτη. Σημείωση: Δεν έχασε λεπτό από το Μουντιάλ, καλύπτοντας 82.6 χλμ. Λιγότερα μόνο από τον Μίλερ. Δεύτερη σημείωση: Ακόμα και να διαφωνείς με την αξιολόγηση της FIFA (Castrol Index), δεν μπορείς να μην παραδεχθείς ότι στις πρώτες θέσεις βρίσκονται παίκτες που κάτι έκαναν βρε διάολε σε αυτό το Μουντιάλ. Και στην πρώτη θέση ποιος είναι; ΚΑΙ ΕΚΕΙ!

And the winner is...

Η παρέα του Sport24.gr απόλαυσε το Παγκόσμιο Κύπελλο της Βραζιλίας και απάντησε στην ερώτηση για τον MVP του τουρνουά επιλέγοντας έξι διαφορετικούς ποδοσφαιριστές, αλλά πρώτο και καλύτερο τον Άριεν Ρόμπεν:

Άριεν Ρόμπεν 5
Μάνουελ Νόιερ 3
Φίλιπ Λαμ 3
Τόνι Κρος 2
Χάμες Ροντρίγκες 1
Κέιλορ Νάβας 1
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ