SPORT24

Πιστιόλης: "Είχα προτείνει τον Ρότσεστι στον Παναθηναϊκό"

Πιστιόλης: "Είχα προτείνει τον Ρότσεστι στον Παναθηναϊκό"
INTIME SPORTS

Ο Στέφανος Τριαντάφυλλος φιλοξένησε στην εκπομπή του τον Ανδρέα Πιστιόλη. Ο ασίσταντ κόουτς της ΤΣΣΚΑ Μόσχας μίλησε για όλα, ενώ αποκάλυψε τη... λατρεία του για τον Τέιλορ Ρότσεστι.

Ο Ανδρέας Πιστιόλης φιλοξενήθηκε στον ραδιοφωνικό αέρα του Sport24Radio 103.3, μιλώντας για όλους και για όλα. Ο βοηθός προπονητή της ΤΣΣΚΑ Μόσχας ανέλυσε το αγωνιστικό πλάνο των Μοσχοβιτών, σχολίασε τη συνύπαρξη των Μίλος Τεόντοσιτς και Νάντο Ντε Κολό, ενώ μίλησε για την εικόνα τόσο του Ολυμπιακού όσο και του Παναθηναϊκού.

Παράλληλα, αναφέρθηκε στον Τέιλορ Ρότσεστι, αποκαλύπτοντας πως όσο εργαζόταν στον Παναθηναϊκό, τον είχε προτείνει, δίχως όμως να γίνει κίνηση για την απόκτησή του.

Αναλυτικά όσα δήλωσε:

Για την αήττητη πορεία της ΤΣΣΚΑ Μόσχας στην Euroleague: " Η αλήθεια είναι ότι παίζουμε καλά. Τα αποτελέσματα μιλάνε. Μπορούν να δικαιολογήσουν αυτά που ακούγονται για την ομάδα. Η Euroleague είναι όμως ένας μαραθώνιος. Όλα κρίνονται στο τέλος, όχι στη μέση της σεζόν. Όλα θα κριθούν στα παιχνίδια που πραγματικά έχουν σημασία".

Για τη διοίκηση της ομάδας και την ηρεμία που επικρατεί εντός αυτής: "Πρώτα απ όλα τη διαφορά κάνει η δική μας φιλοσοφία. Έχουμε πολλά χρόνια εμπειρίας στον πρωταθλητισμό για να ξέρουμε ότι οι συνεχόμενες νίκες δεν πρέπει να μας εφησυχάζουν. Η διοίκηση της ΤΣΣΚΑ Μόσχας μας στηρίζει με κάθε τρόπο. Η μεγαλύτερη επιτυχία μας είναι ότι έχουμε πείσει τους ανθρώπους της ομάδας ότι όλα αυτά είναι αποτέλεσμα της δουλειάς που γίνεται από το τεχνικό τιμ".

Για τους Νάντο Ντε Νολό και Μίλος Τεόντοσιτς: " Φέτος η ομάδα έχει "χτιστεί" με τέτοιο τρόπο ώστε να δημιουργούνται οι καλύτερες δυνατές συνθήκες για τα γκαρντ, που είναι όλοι πολύ υψηλού επιπέδου. Αμφότεροι είναι παίκτες που συμβάλλουν στις καλές εμφανίσεις της ομάδας. Νομίζω ότι παίρνουμε από τον καθένα το καλύτερο που μπορούμε. Ο Τεόντοσιτς ουδέποτε αμφισβητήθηκε για το κομμάτι της δημιουργίας. Με το πέρασμα των χρόνων όμως ήρθε και η απαιτούμενη ωριμότητα. Όσον αφορά τον Ντε Κολό, λόγω της θητείας του στο ΝΒΑ και τη Βαλένθια, ίσως δεν έχουν όλοι την καλύτερη εικόνα για το επίπεδό του. Κατ' εμέ είναι ένα από τα καλύτερα γκαρντ της Ευρώπης. Είμαστε μια ομάδα που έχουμε αντέξει στις απουσίες. Δεν είχαμε στην αρχή τον Ντε Κολό, μετά τον Μίλος και τώρα τον Ουίμς. Η ισορροπία που έχουμε στα γκαρντ όμως μας βοηθά να κρύβουμε τις απουσίες".

Για την εξαιρετική στατιστική εικόνα της ομάδας στις περισσότερες κατηγορίες: " Όλα ξεκινάνε από το ότι υπάρχει καλό υλικό στην ομάδα. Χωρίς καλούς παίκτες, οι προπονητές δεν μπορούν να κάνουν πολλά πράγματα. Θεωρώ ότι έχουμε "ξεκλειδώσει" κάποιους παίκτες, ώστε να αποδίδουν καλύτερα. Υπάρχει ισορροπία στο να μην "πνίξεις" τον αυθορμητισμό κάποιου και το να τον βάλεις να κάνει στο γήπεδο αυτά που θες. Όλοι έχουν πίστη σε αυτό που κάνουμε. Έχουμε μιλήσει αρκετές φορές με τους παίκτες. Όλα αυτά βγαίνουν και στατιστικά και στην εικόνα της ομάδας στο γήπεδο".

Για την έδρα της ΤΣΣΚΑ: " Δεν είναι μια καυτή έδρα όπως αυτή του Παναθηναϊκού, του Ολυμπιακού ή του Ερυθρού Αστέρα. Αλλά είμαστε ευχαριστημένοι από την παρουσία τους στο γήπεδο. Έχουμε μάθει να παίζουμε σε γεμάτα γήπεδα, αφού η ΤΣΣΚΑ Μόσχας αποτελεί αφορμή για να γεμίσει το γήπεδο του αντιπάλου. Όλοι έχουν κίνητρο απέναντι στην ΤΣΣΚΑ".

Για τα δυνατά σημεία της ομάδας: " Είναι προφανές ότι η ομάδα στηρίζεται στη δημιουργία των γκαρντ από το πικ εν ρολ. Είναι κάτι πασιφανές. Δεν χρειάζεται πολύ σκάουτινγκ για να το καταλάβεις. Αυτό είναι το πρώτο που πρέπει να αντιμετωπίσει ο αντίπαλος. Από εκεί και πέρα, πρέπει να αντιμετωπίσουν το spacing που δημιουργούμε μέσα από την κυκλοφορία της μπάλας. Έτσι ο αντίπαλος θα πρέπει να επιλέξει τί πρέπει να μας δώσει. Νομίζω ότι όταν βρίσκεις απέναντί σου την ΤΣΣΚΑ είναι πολύ δύσκολο να σταματήσεις τα πάντα".

Για τη Νίζνι και τον Τέιλορ Ρότσεστι: " Ο Τέιλορ είναι ένας παίκτης στον οποίο έχω μεγάλη συμπάθεια, από τα χρόνια που έπαιζε στη Γαλλία. Τον είχα προτείνει και στον Παναθηναϊκό. Αυτό που έχει πληρώσει περισσότερο είναι η κακή χρονιά που έκανε στη Σιένα. Αυτό τον κράτησε πίσω λίγο περισσότερο. Έχει μεγάλη όρεξη στο παιχνίδι του. Αγαπάει πολύ αυτό που κάνει. Κι αυτό του βγαίνει μέσα στο γήπεδο. Από εκεί και πέρα, το μεγαλύτερο ατού της Νίζνι είναι ότι διαθέτει εξαιρετικό ρόστερ, με καλούς Ρώσους. Η σεζόν της είναι υπέρ-επιτυχημένη. Έχει καταπληκτική ψυχολογία πλέον γιατί έχει πετύχει αυτά που ήθελε. Έχει μεγάλο κίνητρο και ελάχιστο άγχος πλέον. Δεν περίμενα πάντως το σημερινό αποτέλεσμα και τον τρόπο με τον οποίο αυτό ήρθε".

Για τον Ολυμπιακό: " Είχα την τύχη να δω ζωντανά να δω τον Ολυμπιακό ζωντανά στο παιχνίδι με τη Φενέρμπαχτσε. Αυτή τη στιγμή, ο Ολυμπιακός είναι σε εξαιρετική κατάσταση. Έχει αρχίσει να περνάει η φιλοσοφία του κόουτς Σφαιρόπουλου στην ομάδα. Απέναντι στη Λαμποράλ Κούτσα φάνηκε η απουσία του Λαφαγιέτ στο πρώτο ημίχρονο. Ο Ολυμπιακός είναι πάρα πολύ φορμαρισμένος. Είναι πολύ πιο επιθετικός στην άμυνα απ ότι είχαμε συνηθίσει. Η εικόνα βέβαια δεν αλλάζει. Όταν ο Σπανούλης είναι καλά, ο Ολυμπιακός είναι πολύ καλός. Είναι μέσα στο Top 5 των ομάδων σε όλη την Ευρώπη. Έχει πολύ ωραία εικόνα στο γήπεδο".

Για τον Παναθηναϊκό: " Έχει μια μεταβατική περίοδο φέτος. Επενδύει χρόνο σε μικρότερους ηλιακά παίκτες. Αυτό βγαίνει σε αστάθεια. Έχει μεταπτώσεις που οφείλονται και στους τραυματισμούς, ή τις αλλαγές που γίνονται στο ρόστερ. Νομίζω ότι ο Παναθηναϊκός εν τέλει στέκεται καλά. Στον πρώτο γύρο της Euroleague πήρε άνετα την πρόκριση, παίζοντας καλό μπάσκετ. Δεν είμαι από τους ανθρώπους που κινδυνολογούσαν ότι θα καταστραφεί ο Παναθηναϊκός επειδή φεύγουν οι παίκτες. Έχει μπασκετικό DNA. Το ΟΑΚΑ μεταμορφώνει την ομάδα και αλλάζει τα δεδομένα στον αντίπαλο. Έχει βγει η φιλοσοφία του κόουτς Ιβάνοβιτς στο γήπεδο. Όταν βλέπεις τον Χαραλαμπόπουλο, ένα παιδί 18 ετών να παίζει για 15 λεπτά μέσα στο γήπεδο της Ρεάλ Μαδρίτης, καταλαβαίνεις ότι η ομάδα δεν είναι έτοιμη για να την αντιμετωπίσει στο 100%. Παρόλ' αυτά, έχει πάρει μία καλή νίκη απέναντι στη Μακάμπι. Θα είναι ένας πολύ επικίνδυνος αντίπαλος για όποια ομάδα από τον δικό μας όμιλο τον αντιμετωπίσει".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ