STOIXIMAN BASKET LEAGUE

Μίσσας: "Απώλεια ο Διαμαντίδης για τον Παναθηναϊκό"

Μίσσας: "Απώλεια ο Διαμαντίδης για τον Παναθηναϊκό"

Ο πρώην ομοσπονδιακός προπονητής Κώστας Μίσσας, φιλοξενήθηκε στον Sport24 Radio 103,3 και την εκπομπή "Το 10 το κακό", με τους Γιάννη Φιλέρη και Γιάννη Λαμπίρη. Αναλυτικά οι δηλώσεις του.

Στον αέρα του Sport24 Radio 103.3 φιλοξενήθηκε ο Κώστας Μίσσας, ο οποίος μίλησε στην εκπομπή "Το 10 το κακό" με τους Γιάννη Φιλέρη και Γιάννη Λαμπίρη για την προσπάθεια των δύο "αιωνίων" στην Euroleague.

Αναλυτικά όσα δήλωσε:

Για την ήττα του Παναθηναϊκού στην Τουρκία από τη Φενέρ: " Ο τραυματισμός του Διαμαντίδη ήταν σημαντικός για την εξέλιξη του αγώνα. Ήταν απώλεια στον τρόπο καθοδήγησης της ομάδας και στη δημιουργία. Εκεί εμφανίζεται και πρόβλημα στην επίθεση, ανάλογα με το που σημαδεύεις. Εξίσου σημαντική ήταν η συμμετοχή του Παππά, που έχει τη δυνατότητα όχι μόνο να εκτελεί, αλλά και να δημιουργεί. Πάντως, ο Νίκος δεν είναι ακόμα καλά".

Για τον Τζέιμς Φελντέιν: " Ακόμα δεν έχει τη σταθερότητα που περίμενε από αυτόν ο Παναθηναϊκός. Έπειτα από το εκπληκτικό β' ημίχρονο με τον Άρη, όλοι περίμεναν να βοηθήσει περισσότερο με τη Φενέρ. Άλλωστε, το αξιόπιστο σουτ από την περιφέρεια δίνει ανάσες, ειδικά κόντρα σε πολύ καλές ομάδες, σε δύσκολες έδρες, όπως με τη Φενέρ. Σε… ξεκουράζει, ιδιαίτερα όταν η φροντ λάιν σου δεν είναι τέσσερα θηρία. Το σουτ σου δίνει θετική ψυχολογία και αρνητική στον αντίπαλο".

Για τη μη απόκτηση παίκτη από τους "πράσινους": " Έψαχνε να βρει έναν παίκτη, έναν γκαρντ. Αυτό ξέρω τουλάχιστον. Αν βρήκαν ή δε βρήκαν, αυτό δεν μπορώ να το ξέρω. Ο Παναθηναϊκός ήθελε και έναν περιφερειακό και έναν ψηλό. Βέβαια, εμείς δεν μπορούμε να ξέρουμε τι συμβαίνει στα ενδότερα των ομάδων. Δεν ξέρουμε τους τραυματισμούς ή την ευπάθεια κάποιων παικτών, κάτι που κοιτούν οι προπονητές. Είναι εύκολο να κάνεις κριτική απ΄ έξω. Αυτοί που είναι μέσα στην ομάδα ξέρουν καλύτερα".

Για το αν χρειάζεται ένας επιπλέον παίκτης και για τις προπονήσεις: " Η προετοιμασία παίζει μεγάλο ρόλο, αν και σε αυτή τη φάση με τους πολλούς σερί αγώνες η προπόνηση περιλαμβάνει περισσότερο τακτική και συντήρηση. Σε κάποια διακοπή ίσως χρειαστείς έναν παίκτη για να βοηθήσει στην προσομοίωση των αγώνων. Αυτή τη στιγμή χρειάζεσαι έτοιμες εναλλακτικές λύσεις και καλή συντήρηση, ώστε η ομάδα να δώσει το μάξιμουμ, όχι μόνο τώρα, αλλά και σε ενάμιση μήνα. Είναι μία ολόκληρη διαδικασία για να το πετύχεις αυτό".

Για τη Φενέρ: " Την περίμενα πολύ καλύτερη και φέτος. Γενικότερα σε αυτή τη φάση που βρίσκονται οι δικές μας ομάδες, κάθε παιχνίδι είναι τελικός. Είναι πολύ νωρίς ακόμα για να έχεις δεύτερες σκέψεις και σκοπός όλων των ομάδων είναι να μπουν με όσο το δυνατόν καλύτερο τρόπο στην τελική ευθεία για την πρόκριση στον επόμενο γύρο".

Για την έλλειψη κορμού στις τουρκικές ομάδες: " Όταν έχεις χρήματα φτιάχνεις καινούρια ομάδα κάθε χρόνο. Από εκεί και πέρα, το θέμα είναι η χημεία που δε θεωρώ ότι είναι εύκολο να χτιστεί. Ειδικά όταν αλλάζεις το 80% του ρόστερ σου κάθε χρόνο. Ο Παναθηναϊκός που παλαιότερα που έπαιρνε τα ευρωπαϊκά και ο Ολυμπιακός των τελευταίων ετών είχαν κορμό και διόρθωναν μέσα στη σεζόν τα προβλήματα που δημιουργούνταν. Αυτές οι ομάδες λειτουργούν σε υψηλό επίπεδο. Επίσης, είναι πάρα πολύ σημαντική η φιλοσοφία και η νοοτροπία της ομάδας και θεωρώ ότι οι ομάδες που προανέφερα είχαν διοικήσεις σταθερές, αλλά οι προπονητές ήταν αυτοί που έκαναν κουμάντο".

Για τον Γιάννη Σφαιρόπουλο: " Κάνει τρομακτική δουλειά με πάρα πολύ καλή διαχείριση και καρδιά. Την ομάδα την έχουν χτυπήσει πολλοί τραυματισμοί, αλλά έχει δομή, στηρίζεται σε μία αμυντική τακτική που έχει βάση και υπάρχει σωστή χρήσιμοποίηση των παικτών. Άλλωστε, όταν κερδίζεις πιο εύκολα από ότι περιμένεις την Μπαρτσελόνα κάτι σημαίνει αυτό. Επίσης, μεγάλο ρόλο παίζει και η ψυχολογία της κάθε ομάδας που έρχεται να παίξει μαζί σου. Στον όμιλο του Ολυμπιακού που είναι πιο δύσκολος κάθε παιχνίδι είναι τελικός και πρέπει να προσέχεις και την παραμικρή λεπτομέρεια και την τελική διαφορά σε κάθε ματς".

TAGS STOIXIMAN BASKET LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ